آغاز به کار سازمان امور عشایر در مازندران
ایسنا/مازندران با حضور احمد حسین زادگان، استاندار مازندران، شاهپور علایی مقدم، رییس سازمان امور عشایر ایران، منصورعلی زارعی، نماینده مردم شهرستان های ساری و میاندورود، علی کریمی فیروزجایی، نماینده مردم شهرستان های بابل در مجلس شورای اسلامی و برخی فرمانداران و مدیران کل دستگاه های اجرایی مسئول بصورت حضوری و ویدئوکنفرانس، سازمان امور عشایر استان مازندران آغاز به کار کرد.
در این جلسه استاندار مازندران با بیان اینکه در استان، عشایر نقش قابل توجهی در تولید گوشت قرمز و لبنیات در داشته و دارند، گفت: یکی از بخشهایی که به تناسب نقش و اهمیتی که در حوزه اقتصادی به ویژه در بحث امور دام و صنایع دستی کمتر به آن توجه شده است؛ امور عشایری است.
احمد حسین زادگان با اشاره به نقش عشایر در امنیت غذایی کشور، افزود: درهر تولیدی بحث فروش آن بسیار مهم است؛ لذا ایجاد صنایع تبدیلی جهت تکمیل زنجیره توسعه اقتصادی تولیدات عشایر لازم است.
وی با بیان اینکه در استان، اصلاح نژاد دام سبک را به عنوان یک طرح اولویتدار پیگیری کردیم و چندین پروژه در حال اجرا است، یادآور شد: عشایرمی توانند از نژاد های نو و مدرن در دامپروری که تولید شیر و گوشت بیشتر با هزینه تمام شده کمتری نسبت به دامپروری سنتی دارند؛ درآمد بیشتری کسب کنند.
حسین زادگان با اشاره به اینکه قبلا مقرر شد که شهرداری ها در هر شهر فروشگاه عرضه صنایع دستی ایجاد کنند تا صنایع دستی که توسط عشایر تولید میشود به فروش برسد در این جلسه نیز مقرر شد کانون هایی به عنوان بازار عرضه تولیدات عشایر در استان ایجاد شود و این کانونها نیز باید در نزدیکترین نقاطی که عشایر به آنان دسترسی داشته باشند، ایجاد گردد.
استاندار مازندران با بیان اینکه استان مازندران به تناسب جزء استان هایی است که جامعه عشایری بالایی دارد، گفت: یکی از اتفاقات خوب امروز آغاز به کار سازمان امور عشایری در استان است.
حسین زادگان بر لزوم اصلاح نژاد دام های عشایر استان تاکید کرد و افزود: اگر چه مشکلات ایل؛ راه، تامین انرژی، آب و برق به عنوان زیر ساخت های رفاهی و توسعه ای عشایر طی سال های اخیر مورد توجه دولت قرار گرفته است، اما باید به این زیر ساخت ها توجه بیشتری شود.
وی از سازمان برنامه و بودجه و سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران خواست تا نسبت به بودجه عشایر استان بیشتر توجه کنند.
استاندار مازندران به کشت گیاهان دارویی درسطح ۸۰۰ هکتار توسط عشایر و وجود هزاران هکتار گیاهان دارویی خودرو به عنوان ظرفیت مهم تولیدات محصولات کشاورزی استان اشاره کرد و گفت: با توجه به نبود محدودیت های پرداخت تسهیلات کم بهره از سوی سازمان امور عشایر کشور، تشکل های عشایر استان می توانند از این فرصت استفاده کنند.
دراین جلسه نارساییها، موانع و مزیت های حوزه عشایری مورد بررسی قرار گرفت و همچنین راهکارهای عملیاتی خوبی برای توسعه اقتصادی عشایری پیش بینی شد.
همچنین مقرر شد برنامه عملیاتی ظر ف مدت 3 هفته توسط کمیته فنی که با نظرات و پیشنهادهای خود عشایر و سازمان امور عشایر کشور و استان مورد بررسی قرار گرفته، تدوین شود تا در شورای توسعه و برنامه ریزی به تصویب برسد، تا جدای از اقدامات موثر و پراکنده ای که در حوزه های خدمات زیربنایی که در بحث مسائل آموزشی در خصوص حمایت هایی که در امور دام انجام می شود، سهم و تکالیف هر سازمان نسبت به موضوع در استان تعیین و تبیین شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا