ایسنا/گیلان مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان گفت: اگر چه میانگین خودکشی در گیلان نسبت به میانگین کشوری و جهانی کمتر است اما باید تمهیدات ویژه ای اندیشیده شود تا آمار خودکشی در گیلان به میانگین کشوری نزدیک نشود.
سیامک حیدری در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه اوقات فراغت بخشی مهمی از عمر انسان است و برای اینکه به بطالت نگذرد، باید برنامه ریزی های مدونی برای افراد در جامعه در این خصوص صورت گیرد، گفت: بی توجهی به این اوقات موجب فراهم شدن بستر افسردگی و کم رونقی شادابی در جامعه می شود.
وی افزود: بهره مندی درست از اوقات فراغت جز موارد مهم مهارت های زندگی است تا فرد بیاموزد با بهترین شیوه این اوقات را بگذراند و مدیریت اساسی داشته باشد.
حیدری با اشاره به اینکه گیلان استانی گردشگر پذیر است، گفت: اهمیت امر آموزش عمومی در حوزه گذراندن اوقات فراغت در سفر، در استان گیلان یک امر ضروری است.
وی افزود: آموزش برای عموم با هدف رفع تضادهای فرهنگی احتمالی، به ویژه پیشگیری از آسیب های مرتبط به ورود عناصر و خرده فرهنگ های ناهمگون، در ساختار اجتماعی و فرهنگی جامعه گیلان لازم است.
ایجاد مزاحمت، سگ گردانی از چالش های موجود در حوزه فرهنگی در تفرجگاه های گیلان
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با اشاره به بررسی هایی که در خصوص آسیب های سواحل در بخش فرهنگی و اجتماعی انجام شده است، خاطرنشان کرد: تعدادی از چالش های موجود در حوزه فرهنگی و اجتماعی در تفرجگاه ها می توان به ایجاد مزاحمت، سگ گردانی، آلودگی های صوتی، اختلاط گروهی، بازی های مختلط در تفرجگاه ها، و … اشاره کرد و همه نهادها، سازمانها و دستگاه های اجرایی، به ویژه در حوزه فرهنگی را به ارائه برنامه های عملیاتی با هدف ارتقاء فرهنگی و ایجاد بسترهای نشاط اجتماعی مشروع جلب کرد.
وی رسیدن به یک جامعه بالنده در حوزه فرهنگی و اجتماعی را در گرو تغییر در نگرش افراد در سطح خرد، به واسطه ارتقاء آموزش و همچنین ایجاد تغییرات در حوزه مدیریت در سطح کلان دانست که زمینه را برای بهبود هر چه بیشتر فرهنگ عمومی فراهم می سازد.
حیدری همچنین با اشاره به برخی از چالش های عمده در استان که زمینه را برای شناخت آسیب های عمده اجتماعی فراهم می سازد، با پرداختن به وضعیت خودکشی تصریح کرد: خودکشی فارغ از نگاه جامعه شناختی و روان شناختی به آن، یک پدیده و واقعیت اجتماعی است، که باید با توجه به فرایند تغییر در سبک زندگی انسانی و به ویژه ورود برخی از عناصر فرهنگی مدرن، بیش از پیش مورد رصد و بررسی علمی و اطلاعاتی دستگاه های اجرایی استان قرار گیرد.
وی با اشاره به آمارهای خودکشی در استان، با توجه به پائین بودن آمارهای مربوط استانی از میانگین کشوری و جهانی، پیشگیری از این آسیب را در گرو اجرای دستورالعمل پیشگیری و کاهش خودکشی در استان و همچنین سیاست گذاری های مرتبط در این امر دانست.
حیدری با اشاره به اینکه خوشبختانه همه خودکشی ها منجر به فوت نمی شود و برخی از افراد برای جلب توجه اقدام به چنین عملی در اماکن عمومی می کنند، گفت: اگرچه میانگین خودکشی در گیلان نسبت به میانگین کشوری و جهانی کمتر است اما باید تمهیدات ویژه ای اندیشیده شود تا آمار خودکشی در گیلان به میانگین کشوری نزدیک نشود.
افزایش تمایل افراد به نگهداری از تعداد حیوانات خانگی به خصوص سگ ها
حیدری در ادامه با اشاره به بخش سلامت و به ویژه سلامت عمومی در استان، با اشاره به بیماری های ناشی از حیوان گزیدگی، به ویژه هاری به علت افزایش تعداد سگ های ولگرد در شهرها و روستاها و همچنین احتمال افزایش انتقال بیماری ناشی از گزیدگی پشه آیدس از تمامی دستگاه های مربوطه درخواست کرد که بسترهای لازم را برای اجرای پروتکل های بهداشتی مرتبط و همچنین ارتقاء دانش و آموزش های عمومی در این خصوص فراهم سازند.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با اشاره به افزایش تمایل افراد به نگهداری از تعداد حیوانات خانگی به خصوص سگ ها، افزود: هنوز خیلی از افراد جامعه نمی دانند که بخشی از هاری از طریق سگ های خانگی هاری به وجود می آید و بای اطلاع رسانی های لازم در این خصوص صورت گیرد.
وی افزود: ایجاد یک جامعه بدون آسیب در گرو توجه تمامی نهادهای مختلف اجتماعی و ایجاد بسترهای آموزشی توسط مسئولین مربوطه است.
منبع:ایسنا