آمار نگرانکننده فروش غیرقانونی آثار باستانی سوریه و عراق در آلمان
بر اساس یک گزارش جدید، آلمان یک قطب بینالمللی برای خرید و فروش غیرقانونی آثار باستانی کشورهایی همچون سوریه و عراق محسوب میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از آرتدیلی، بر اساس این گزارش که در ماه «مارس» توسط «بنیاد فرهنگی فدرال آلمان» منتشر شده است، بیش از ۶۰۰۰ اثر باستانی از مدیترانه شرقی که در مدت سه سال برای فروش به آلمان عرضه شده است، مورد بررسی قرار گرفتهاند. طبق اطلاعات ارائه شده در این گزارش، تنها ۲.۱ درصد از این آثار باستانی به طور قانونی وارد کشور شدهاند.
گروه ویژهای متشکل از محققان موسسات مختلف آلمان موضوع قاچاق آثار باستانی در آلمان را در قالب بخشی از پروژه « ILLICID» با حمایت مالی سازمان ملل و وزرات فدرال آموزش و پژوهش آلمان، بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۸ مورد بررسی قرار دادند.
در جریان این پروژه تحقیقاتی، کارشناسان به آثار باستانی از مصر، عراق، ایران، اردن، لبنان، فلسطین اشغالی، سوریه، ترکیه و قبرس برخوردند که به رغم داشتن منشا قابل تصدیق و تایید و مدارک قانونی خروج از کشور، به فروش گذاشته شده بودند. در واقع، اصالت و اعتبار بیش از نیمی از آثار باستانی این تحقیق (۵۶.۳ درصد) به هیچ وجه قابل تشخیص نبود.
«آرتور برند»- کارآگاه هنری هلندی ملقب به «ایندیانا جونز دنیای هنر» – در گفتوگو با «آرتنت نیوز»،آلمان را به دلایلی مرکز مهمی برای فروش آثار باستانی غیرقانونی عنوان کرد.
«برند» بیان کرد :«آلمان کشوری غنی و خانه گروههای بسیاری از مهاجران که روابط خوبی با کشور اصلیشان دارند است که برخی از آنها قاچاقچیان آثار هنری هستند. دلیل دیگر آن است که قوانین بسیار سختگیرانهای برای محافظت از مجموعهداران در آلمان وجود دارد و درآوردن اثری از چنگ مجموعهداران آلمانی کار بسیار دشواری است.»
«مارک هیلگرت»، مدیر پروژه « ILLICID» و دبیرکل «بنیاد فرهنگی فدرال آلمان» در بیانیهای نسبت به این موضوع هشدار داد: به رغم آییننامه سختگیرانه اتحادیه اروپا در خصوص واردات، صادرات و تجارت آثار باستانی و همچنین قوانین مشابهی که از سال ۱۸۶۹ صدور آثار باستانی از سوریه و عراق را ممنوع کرده است، منشا حدود ۴۰ درصد از آثار باستانی و فرهنگی بررسی شده در این تحقیق، کشورهای سوریه و عراق تشخیص داده شده است.
نتایج گزارش اخیر نشان میدهد، پس از بررسی ۲۳۸۷ اثر متعلق به عراق و سوریه ، فقط ۰.۴ درصد آثار باستانی عراق و ۹.۶ درصد از آثار باستانی سوریه به صورت قانونی در بازار آلمان عرضه شدهاند.
«هیلگرت» افزود:« با وجود ادامه روند ویرانی و غارت آثار باستانی و فرهنگی در عراق و سوریه؛ این نتایج هشدار دهنده هستند.»
منبع:ایسنا