آموزش عالی نیازمند راهبردهای مورد نیاز در عصر جهانی شدن
ایسنا/تهران نماینده مردم ورامین ، قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی گفت: آموزش عالی نیازمند راهبردهای مورد نیاز در عصر جهانی شدن است.
به گزارش ایسنا، حسین نوشآبادی نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی عصر دوشنبه ۱۰ خرداد ماه در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین ، پیشوا و قرچک ؛ با اشاره به سند چشمانداز در افق ۱۴۰۴ که ایران را در جایگاه اول اقتصادی، علمی و فن آوری در منطقه مورد تاکید قرار داده است ، بیان کرد: آموزش عالی مسئولیت تربیت و تأمین نیروی های متخصص مورد نیاز کشور را بر عهده دارد و با عنایت به اینکه دولت به تنهایی قادر به تامین این نیاز روزافزون نیست، بخشی از این مسئولیت به عهده بخش غیر دولتی واگذار شده است بطوریکه در حال حاضر حدود نیمی از جمعیت دانشجویی کشور واعضای هیات علمی آموزش عالی در دانشگاه های غیر دولتی حضور دارند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در بخش دیگری از سخنان خود، ضرورت تعامل و ارتباط نظام آموزش عالی کشور را با بخش های اقتصادی و صنعتی کشور و نیز توجه به حوزه پژوهش و افزایش سهم پژوهش در تولید ناخالص ملی را یک ضرورت خواند.
نوش آبادی تاکید کرد: آموزش عالی نیازمند راهبردهای مورد نیاز در عصر جهانی شدن است و با اشاره به جنبش نرم افزاری و نهضت تولید علم و توسعه دانایی محور در کشور، چهار راهبرد را برای تحقق پیوستن به عصر جهانی شدن در حوزه آموزش عالی را بیان داشت.
نماینده دیار پانزده خرداد، توسعه کیفی آموزش متناسب با توسعه کمی دانشگاه ها، متنوع سازی منابع تامین مالی، تجاری سازی تحقیقات و تکمیل زنجیرهی علم، فن آوری و ثروت، افزایش مبادلات علمی و دانشگاهی در سطح بین الملل را از راهبردهای چهارگانه در عصر جهانی شدن برشمرد و با پرداختن به مفاد سیاست های کلی علم و فن آوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، جهاد مستمر علمی با هدف کسب مرجعیت علمی در جهان را یک امر ضروری دانست.
دبیر مجمع نمایندگان شهرستان های استان تهران، تولید علم و نظریه پردازی، ارتقای جایگاه جهانی کشور در علم و فن آوری و تبدیل ایران به قطب علمی در جهان اسلام، توسعه علوم پایه وتحقیقات بنیادی و تحول و ارتقای علوم انسانی را از جمله سیاست های کلی حوزه علم و فن آوری دانست و بر اصلاح نظام پذیرش دانشجو و حمایت از تاسیس و توسعه شهرک ها و پارک های علم و فن آوری و تقویت و گسترش گفتمان تولید علم و تشکیل کرسی های نظریه پردازی و تبادل آراء و تجاری افکار و آزاد اندیشی علمی تاکید کرد.
نوش آبادی تبدیل جمهوری اسلامی ایران به مرکز ثبت مقالات علمی و جذب نتایج پژوهش های محققان و نخبگان علمی و نوآوران سایر کشورها به ویژه جهان اسلام را بسیار مهم تلقی کرد و در پایان، ارتقای منزلت و بهبود معیشت استادان و دانش پژوهان را حائز اهمیت دانست.
انتهای پیام
منبع:ایسنا