آموزش مجازی نیاز به فرهنگسازی دارد
ایسنا/خوزستان یک کارشناس فناوری اطلاعات با بیان اینکه ما در بحث آموزش از راه دور نیاز به فرهنگسازی داریم تا احساس مسئولیت دانشآموز و دانشجو افزایش پیدا کند، گفت: در آموزش از راه دور ارتباط استاد یا معلم با دانشجو و دانشآموز حضوری نیست و در نتیجه ممکن است باعث سهلانگاری بیشتری از طرف دانشجو و دانشآموز شود و در واقع مسئولیتپذیری کاهش مییابد.
مهرداد رجایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با شیوع کرونا، در کشور سامانههایی برای آموزش آنلاین و برگزاری کنفرانسها طراحی شدند و تا جای ممکن سعی شد این سامانهها بومیسازی شوند زیرا اهمیت آموزش مجازی چندین برابر شد. پیش از شیوع کرونا، کشور ما زیرساخت مناسبی برای آموزش از راه دور نداشت، بنابراین در ابتدا از زیرساختها و نرمافزارهای خارج از کشور استفاده شد.
وی با بیان اینکه آموزش آنلاین نیاز به سرور پرسرعت دارد، افزود: درصورتیکه سرعت اینترنت پایین باشد، با مشکل مواجه میشویم؛ شبکه شاد نیز به این دلیل با مشکل مواجه است و مثل نرمافزارهایی مانند adobe connect نیست.
این کارشناس فناوری اطلاعات در خصوص استفاده از نرمافزارهای آموزش آنلاین، تصریح کرد: استفاده از نرمافزارهای مختلف برای آموزش آنلاین بسیار ساده است و این نرمافزارها به شکل کاربردپسند طراحی شدهاند تا استفاده از آن آسانتر شود و تنها با مطالعه راهنما میتوان از آن استفاده کرد. دانشآموزان و دانشجویان پیش از شیوع کرونا در ارتباط مستقیم با استاد بودند و نوع آموزش متفاوت بود، اما در آموزش از راه دور ارتباط استاد یا معلم با دانشجو و دانشآموز حضوری نیست و در نتیجه ممکن است باعث سهلانگاری بیشتری از طرف دانشجو و دانشآموز شود و در واقع مسئولیتپذیری کاهش مییابد و بیشتر بحث روانی ارتباط دانشآموز و دانشجو با معلم و استاد مطرح است.
رجایی ادامه داد: ما در بحث آموزش از راه دور نیاز به فرهنگسازی داریم تا احساس مسئولیت دانشآموز و دانشجو افزایش پیدا کند. البته با توجه به اینکه اولین سال است که از این نوع آموزشها استفاده میشود، به نظر میرسد که این نوع آموزش جدیتر تلقی نمیشود و اما در کل اگر در هفته یک جلسه با رعایت تمام پروتکلها، تدریس حضوری برای دانشجویان و دانشآموزان انجام شود، بهتر است.
وی در پایان با بیان اینکه در تدریس آنلاین مشکل اصلی سهلانگاری دانشآموز و دانشجو است، تصریح کرد: در روستاها نیز نبود ساختار لازم و ضعیف بودن اینترنت، مطرح است. مزیت آموزش آنلاین نسبت به آموزش حضوری نیز حفظ سلامت دانشآموز و دانشجو و کاهش هزینه است. همچنین مزیت آموزش حضوری، ارتباط روانی و عاطفی میان دانشآموز و معلم و دانشجو و استاد است و البته احساس مسئولیت بیشتری نیز وجود دارد و به مسائل پرورشی نیز بیشتر پرداخته میشود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا