ابداع ریزتراشهای ۱۰۰ برابر کوچکتر و سریعتر از نمونههای فعلی با “نانو اوریگامی”
فیزیکدانان از پیچخوردگیهای خاص در گرافن برای ایجاد یک نانومواد که مانند ترانزیستور عمل کند، برای ساخت ریزتراشهای که ۱۰۰ برابر کوچکتر و سریعتر از ریزتراشههای فعلی عمل میکند، استفاده کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از آیای، استفاده از گرافن و سایر مواد دو بعدی برای ایجاد کوچکترین ریزتراشههای جهان با روشی به نام “نانو اوریگامی” میتواند سرعت رایانهها را به طور چشمگیری افزایش دهد. این موضوع را فیزیکدانان دانشگاه “ساسکس”(Sussex) در انگلیس برای اولین بار کشف کردند.
“نانو اوریگامی”(Nano-origami) شکلی است که با چین خوردگی و پیچ و تاب دادن در نانوموادی مانند گرافن ایجاد میشود و محققان کشف کردند که وقتی آن را در چنین قالبی قرار میدهند، گرافن به عنوان یک ریزتراشه ظریف عمل میکند. محققان با “نانو اوریگامی” راهی برای ساخت یک ریزتراشه یافتند که ۱۰۰ برابر کوچکتر و سریعتر از نمونههای کنونی است.
این کشف میتواند برای آینده محاسبات رایانهای بسیار بزرگ باشد.
پروفسور “آلن دالتون” از دانشگاه “ساسکس” که روی این مطالعه کار میکند، گفت: استفاده از این نانومواد، تراشههای رایانهای ما را کوچکتر و سریعتر میکند. کاملاً مهم است که این اتفاق بیفتد، زیرا تولیدکنندگان رایانه اکنون با فناوری نیمه هادی سنتی محدود شدهاند.
وی افزود: در نهایت این فناوری باعث میشود رایانهها و تلفنهای هوشمند ما در آینده هزاران برابر سریعتر شوند.
این نوع فناوری که “استرینترونیک”(straintronics) نامیده میشود از نانوموادی مانند گرافن به جای قطعات الکترونیکی استفاده میکند و در این حالت خاص، فضای بیشتری برای استفاده بیشتر تراشهها درون دستگاهها فراهم میکند.
پروفسور “دالتون” ادامه داد: همه کارهایی که ما میخواهیم با رایانهها برای سرعت بخشیدن به آنها انجام دهیم، با “نانو اوریگامی” در گرافن قابل انجام است.
آنچه در مورد کشف این تیم جالب است، این است که دیگر نیازی به افزودن مواد خارجی به دستگاه برای کارکرد سریع آن نیست. در عوض، تنها کاری که باید انجام شود، استفاده از این روش “نانو اوریگامی” در موادی مانند گرافن است که حاصل آن یک فناوری سبزتر و پایدارتر خواهد بود که سرعت آن نیز بیشتر است.
این تیم خاطرنشان کرد که این فناوری سبزتر است، زیرا به مواد بیشتری احتیاج ندارد و فرآیند آن به جای استفاده از دمای بالا، از انرژی کمتری استفاده میکند.
این مطالعه در مجله ACS Nano منتشر شده است.
انتهای پیام