اخبار 56

ابراز نگرانی فعال حوزه فناوری از تغییرات اعمال شده در معافیت مالیاتی

ابراز نگرانی فعال حوزه فناوری از تغییرات اعمال شده در معافیت مالیاتی

یکی از فعالان عرصه فناوری با تاکید بر اینکه باید انگیزه‌های کافی را برای رقابت داشته باشد، از ایجاد تغییراتی در معافیت مالیاتی شرکت‌های دانش بنیان ابراز نگرانی کرد.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا یعقوب زاده، مدیرعامل شرکت دانش بنیان تولید کننده ونتیلاتور مراقبت‌های ویژه بزرگسالان و اطفال و برگزیده سی و چهارمین جشنواره بین المللی خوارزمی امروز در مراسم تقدیر از برگزیدگان خوارزمی که به صورت آنلاین در وزارت علوم برگزار شد، گفت: اگر در ایران نگاهی به آینده داریم و درصدد هستیم که کشوری پیشرفته از نظر صنعتی داشته باشیم، منطقاً چاره‌ای جز اینکه شرکت‌های بزرگ صنعتی مبتنی بر تحقیقات لوکوموتیو صنعت شوند و شرکت‌های کوچک‌تر را هدایت کنند، نداریم.

وی با بیان اینکه تاکنون رشدهایی در شرکت‌های صنعتی داشته‌ایم، خاطر نشان کرد: اما باید وضعیت این شرکت‌ها از وضعیت موجود بهتر شود و این پتانسیل در کشور ما به خوبی وجود دارد.

یعقوب زاده با تاکید بر اینکه پتانسیل کشور ما معادن و عامل خارجی نیست، بلکه همین جوانان و محققان کشور هستند، یادآور شد: باید این جوانان را در کشور نگه داریم و با حمایت‌های مادی و معنوی نگذاریم از کشور خارج شوند. باید بتوانیم برای این پژوهشگران پروژه‌های خوب تعریف کنیم؛ چرا که اکنون در وضعیتی هستیم که برخی از این جوانان توانسته‌اند با اقداماتشان در کشور همه دنیا را شگفت زده کنند.

این فعال حوزه فناوری با تاکید بر اینکه باید دغدغه مسئولان نگه داشتن این جوانان باشد، گفت: نباید بگذاریم این جوانان از کشور خارج شوند و همیشه از مسئولان خواسته‌ایم که اقداماتی در راستای ایجاد انگیزه جوانان انجام دهند که در کشور بمانند. رصد این جوانان کار دشواری نیست و میزان رفتن و ماندن جوانان کشور نشان از این است که چقدر توانسته‌ایم بستر برای آنها فراهم کنیم که پیشرفت کنند یا مزاحم آنها بوده‌ایم که بروند.

یعقوب زاده با بیان اینکه البته بسیاری از این افراد که رفته‌اند پشیمان هستند، اما روی بازگشت را ندارند، اظهار کرد: تغییر قوانین از عواملی است که باعث عدم پیشرفت شرکت‌های دانش بنیان می‌شود؛ در حال حاضر قانون معافیت‌های مالیاتی از جمله قوانین است که ایجاد شده و شرکت‌ها از آنها بهره می‌برند اما امسال این قانون در حال تغییر است.

وی افزود: همچنین بخش خصوصی باید انگیزه های کافی را برای رقابت داشته باشد و اگر بخش دولتی بخواهد با انتقال تکنولوژی و واردات محصولاتی که توانایی تولید آن در شرکتهای دانش بنیان وجود دارد، موافقت کند، می‌تواند انگیزه محققان کشور را کمتر کند.

وی افزود: در واقع این اقدام بخش دولتی مانع، سونامی و عامل ضد انگیزه بزرگ برای شرکتهاست که نباید این اتفاق بیفتد.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *