اخبار 33

اثرات مثبت و منفی آهک خاک

اثرات مثبت و منفی آهک خاک

ایسنا/لرستان یک کارشناس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات لرستان گفت: آهک در خاک دارای اثرات مثبت و منفی است، اگر میزان آهک کم باشد در خاک‌های سنگین باعث چسبندگی ذرات خاک به هم شده و در صورت بالا رفتن باعث افزایش میزان اسیدیته خاک می‌شود.

فاطمه پرویزی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به این‌که کشورهای توسعه‌یافته، کشاورزی پشرفته هم دارند، اظهار کرد: زمانی می‌توان از استقلال صحبت کرد که از نظر تولیدات کشاورزی، خودکفا باشیم.

وی ادامه داد: بهره‌برداری صحیح از انواع مختلف خاک‌های کشور برای تولید محصولات زراعی و باغی، نیاز به شناخت منابع خاک دارد که این امر با مطالعه دقیق خاک و  به دنبال آن انجام تجزیه های دقیق بر روی نمونه‌های خاک امکان‌پذیر است.

پرویزی با اشاره به این‌که یکی‌از پارامترهای محدود کننده رشد گیاهان میزان آهک خاک است، افزود: از مهم‌ترین عواملی که بر میزان آهک خاک تأثیر دارند می توان به اقلیم و نوع سنگ‌های مادر اشاره کرد و آنچه نقشه‌های زمین‌شناسی نشان می‌دهند لرستان عمدتاً شامل سنگ‌های رسوبی آهکی و سنگ‌های دگرگونی است.

این کارشناس بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات لرستان گفت: آهک در خاک دارای اثرات مثبت و منفی است، اگر میزان آهک کم باشد در خاک‌های سنگین باعث چسبندگی ذرات خاک به هم شده و در نتیجه باعث ساختمان‌دار شدن خاک و اصلاح ساختمان خاک می‌شود.

وی ادامه داد: از طرفی بالا رفتن میزان آهک در خاک باعث افزایش میزان اسیدیته خاک می‌شود که علت این امر تولید یون کربنات از منبع آهک است.

پرویزی با اشاره به این‌که آهک پارامتی است که معمولاً کمتر دچار تغییر می‌شود و از خصوصیات نسبتاً ثابت خاک است، تصریح کرد: در برخورد با این زمین‌ها مواردی مانند عدم احداث باغ در خاک‌هایی که دارای آهک زیاد و خیلی زیاد هستند، اضافه کردن موا آلی به خاک به منظور اثرات سوء آهک، استفاده از گوگرد و کودهای شیمایی که خاک را اسیدی می‌کند مانند سولفات آمونیوم و استفاده ار فرم تجاری باکتری باسیلیوس جهت تسریع در اکسیداسیون گوگر، توصیه می‌شود.

انتهای پیام

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *