اجباری شدن استفاده از دروس مجازی دانشگاه شهید چمران اهواز
ایسنا/خوزستان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه به هیچ عنوان به دنبال حذف نیمسال نیستیم، گفت: پس از تعطیلات، استفاده از کلاسهای مجازی دانشگاه شهید چمران اهواز برای دانشجویان اجباری میشود؛ تاکنون استفاده از این کلاسها به شکل توصیه ای بوده اما پس از تعطیلات ارائه دروس نظری به شیوه مجازی برای همه اعضای هیات علمی اجباری میشود و عدم انجام آن برخوردهای اداری و مقرراتی را به دنبال دارد.
علیرضا جلیلیفر در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: دانشگاه شهید چمران از قبل، زیرساختهای مناسب برگزاری کلاسها به صورت مجازی را داشت؛ با وجود این، سامانههای دیگر توسط اعضای هیات علمی دانشگاه طراحی شدند و در اختیار دانشجویان قرار گرفت. به همکاران و دانشجویان نیز توصیه کردیم که روند آموزش به صورت مجازی را متوقف نکنند.
وی افزود: در ابتدا برخی مقاومت میکردند و اصرار وجود داشت که کلاسها بعد از تعطیلات عید آغاز شوند اما باتوجه به اینکه کلاسها از ۱۵ فروردین آغاز نمیشوند، روند استفاده از کلاسهای مجازی به تدریج افزایش یافت به طوری که اکنون ۵۰ درصد از اساتید به صورت مجازی تدریس میکنند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه نزدیک به ۶۰ درصد کلاس های دروس نظری به صورت مجازی برگزار میشوند، ادامه داد: در این نیمسال حدود ۳ هزار درس برای دانشجویان در نظر گرفته بودیم که از این تعداد حدود ۲ هزار و ۳۰۰ درس نظری هستند و از این تعداد نیز حدود ۶۰ درصد مجازی ارائه شده اند و این یک دستاورد بزرگی برای دانشگاه است.
جلیلیفر تاکید کرد: هم دانشجویان و هم اساتید از کلاس های درس مجازی استفاده میکنند. البته پس از تعطیلات استفاده از کلاسهای مجازی دانشگاه شهید چمران اهواز برای دانشجویان اجباری میشود؛ تاکنون استفاده از این کلاس ها به شکل توصیهای بوده اما پس از تعطیلات ارائه دروس نظری به شیوه مجازی برای همه اعضای هیات علمی اجباری می شود و عدم انجام آن، برخوردهای اداری و مقرراتی را به دنبال دارد.
وی با اشاره به اینکه در برخی از درسها تقریبا همه دانشجوها شرکت کرده اند، گفت: حتی اگر دانشجویی کلاسی را از دست دهد، چون دروس تماما در سامانههای دانشگاه ثبت میشوند، دانشجو میتواند فایل درسی را دانلود و استفاده کند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص نحوه تصمیم گیری در خصوص ادامه نیمسال تصریح کرد: وزارت علوم در خصوص نحوه ادامه یا شروع کلاسها چیزی ابلاغ نکرده است اما در کل وزارت نمیتواند یک نسخه واحد برای همه دانشگاهها با شرایط متفاوت در نظر گیرد. مثلا دانشگاههایی که نمیتوانند به صورت مجازی دروس خود را ارائه دهند، نمیتوانند نیمسال خود را حفظ کنند. اما برای دانشگاههای بزرگی مانند دانشگاه ما که امکانات و زیرساختهای برگزاری دروس به شکل مجازی را دارند، به هیچ عنوان به دنبال حذف نیمسال نیستیم، نیمسال خود را ادامه میدهیم و حداقل آن این است که دروس نظری را تماما برگزار میکنیم. درباره دروس عملی باید منتظر شرایط باشیم.
جلیلیفر بیان کرد: حدود ۵۰۰ درس کارگاهی و آزمایشگاهی داریم که اگر یک ماه فرصت داشته باشیم، میتوانیم با یک برنامه فشرده ظرف یک ماه کلاسهای عملی را برگزار کنیم. اگر شرایط به گونهای دیگر باشد، درسها در شهریورماه برگزار میشوند. احتمال دارد که نیمسال اول ۹۹ با اندکی تاخیر آغاز شود، همین موضوع میتواند کمک کند تا بتوانیم آزمونها را شهریور تا اوایل مهر برگزار کنیم. در نهایت باید منتظر باشیم اما سعی میکنیم بهترین تصمیم را اتخاذ کنیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا