تاریخ انتشار : سه‌شنبه 26 اکتبر 2021 - 23:06
کد خبر : 23000

احترام به همسر در مقابل فرزندان باید همواره حفظ شود

احترام به همسر در مقابل فرزندان باید همواره حفظ شود

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه باسمنج با تاکید بر لزوم احترام متقابل زن و شوهرها در خانواده، گفت: همسران باید در هر فرصت این احترام را مقابل فرزند خود حتی در غیاب همسر حفظ کنند و همواره ذکر و خیر زن (یا شوهر) خود را به فرزندان بگویند. حجت الاسلام والمسلمین قهرمان احمدی روز پنجشنبه ۱۳ خردادماه،

احترام به همسر در مقابل فرزندان باید همواره حفظ شود

ایسنا/آذربایجان شرقی امام جمعه باسمنج با تاکید بر لزوم احترام متقابل زن و شوهرها در خانواده، گفت: همسران باید در هر فرصت این احترام را مقابل فرزند خود حتی در غیاب همسر حفظ کنند و همواره ذکر و خیر زن (یا شوهر) خود را به فرزندان بگویند.

حجت الاسلام والمسلمین قهرمان احمدی روز پنجشنبه ۱۳ خردادماه، در هشتمین نشست تخصصی ویژه بانوان با عنوان “اندیشه‌های آفتاب” با محوریت تبیین اندیشه‌های امام خمینی (ره) و تاکید بر نقش زن و خانواده، با تسلیت سالروز رحلت بنیان گذار انقلاب اسلامی، گفت: امام (ره) در حوزه شخصی خانواده خود و به عنوان مجتهد جامع الشرایطی که باعث تحولات عظیمی در تاریخ شد، دیدگاه خاصی نسبت به خانواده داشتند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان این‌که امام خمینی(ره)، خانواده را اولین مدرسه انسان می‌دانستند، افزود: خانواده همزاد بشر است، از روزی که بشر پا بر روی کره خاکی گذاشته است، بنا به تمایلات فطری که خدا بر وجود او قرار داده، همواره به دنبال تشکیل خانواده است.

وی ادامه داد: برای تشکیل خانواده باید در مرحله اول، وجوهات مشترکی بین مرد و زن وجود داشته‌ باشد تا عشق و محبت بین این دو بشر که قرآن از آن به عنوان مودت یاد می‌کند، باعث قرار گیری در کنار یکدیگر شود.

حجت الاسلام احمدی اظهار کرد: مرد به عنوان مظهر موجود تعقلی و زن به عنوان مظهر موجود عاطفی در خانواده است. پروردگار عالم، زن را به عنوان مادر عاطفه خلق کرده و بر این اساس است که تعلیم و تربیت از سوی زن انجام می‌گیرد زیرا در صورتی که کل دنیا را مردان تشکیل می‌دادند، نظام تعلیم و تربیت تا به این حد ارتقا نمی‌یافت.

وی با بیان این‌که زن، مظهر اسم اعظم لطیف پروردگار عالم است، افزود: لطیف جزو اسماء خداوند متعال و به معنای مهر و محبت و عاطفه است‌. موضوع تعلیم و تربیت رابطه مستقیمی با عاطفه و محبت دارد و بر همین اصل، بانوان در حوزه تعلیم و تربیت موفق تر هستند و معمولا در مدارس ابتدایی پسرانه هم از بانوان برای تدریس و حوزه مدیریتی استفاده می‌شود تا دبستانی‌ها، احساس مادری و معلمی را در مدرسه احساس کنند.

وی با بیان این‌که بر اساس علوم روانشناسی نیز بانوان بیشترین و تاثیرگذارترین انسان در مقاطع مختلف تحصیلاتی هستند، گفت: اما تربیت خانواده که آمیزه‌ای از ویژگی تعقلی پدر و لطافت مادر است، مقدم بر تمامی تربیت‌های دیگر است. اولین گام برای موفقیت در جامعه نیز تربیت در خانواده است.

امام جمعه باسمنج اظهار کرد: بر اساس فرمایشات امام (ره) نیز اگر تربیت خانوادگی به درستی انجام بگیرد و فرزند از سوی مادر به درستی آموزش داده شود و از سوی پدر به درستی حمایت مادی و معنوی شود، برای لایه‌های مختلف مدیریتی در جامعه و به خصوص تحصیلات و مدارس بیشترین و بهترین تاثیر را خواهد داشت.

وی با بیان این‌که بانوان، نقش بی بدیلی در خانواده و جامعه دارند، گفت: بانوان باید نقش عاطفی، مادرانه و همسرانه را به صورت تمام وقت ایفا کنند که به همین دلیل در نظر امام (ره)، بانوان رکن رکین بوده و نقش بی بدیل و بی نظیری در خانواده دارند و حتی این نوع تربیت از مدرسه نیز جایگاه بالاتری دارد.

زنان، اولین معلم در خانواده هستند

وی با بیان این‌که زنان، اولین معلم در خانواده هستند، گفت: اگر یک زن در خانواده نقش‌های خود را به درستی ایفا کند و به وظایف عاطفی، تعلیم و تربیت و حقوق متقابل عمل کند و تاثیرگذار باشد، این خانواده یک خانواده الهی و معنوی خواهد بود.

حجت الاسلام احمدی با تاکید بر این‌که در زمان ازدواج باید مشاوره‌های بسیاری انجام بگیرد و از تجارب بزرگترها بهره گرفته شود، اظهار کرد: مسئله ازدواج تنها مختص به زمان حال نیست و هزاران سال وحود داشته و هست. ممکن است چندین سال بعد فرزندانی از این خانواده‌ها به دنیا بیایند که دنیا را متحول کنند و یا موجب تضعیف وجود انسانیت شوند.

وی افزود: مادر دارای احساسات پاک است و این احساسات با تعلیم و تربیت رابطه مستقیمی دارد، بنا بر این امام (ره) می‌فرمایند، خانواده‌هایی موفق هستند که زن، نقش ارزشمند تعلیم و تربیت را به خوبی ایفا کرده باشد.

وی با بیان این‌که خانواده شاد، جامعه شاد را تشکیل می‌دهد، گفت: خانواده‌ای شاد است که زن آن خانواده، شاد باشد و مرد برای شادی همسر خود تلاش کند چون زن، انرژی مثبت را به خانوانه پمپاژ می‌کند و افسردگی و غمگینی او نیز در خانواده تاثیر می‌گذارد.

امام جمعه باسمنج با بیان این‌که امام (ره) معتقد بودند، خانواده مهمترین نهاد تربیتی است، گفت: پیش از این‌که فرزندان وارد جامعه شوند و تحت تاثیر مدیریت‌های اجتماعی قرار بگیرد، اولین نهاد تربیتی، خانواده بوده و اولین معلم و فردی که بیشترین تاثیر را بر کودک دارد، مادر است. خداوند هم این احساسات و ویژگی‌ها را در کل وجود یک زن قرار داده است.

مهر و شیر مادری جایگزین ندارند

وی با اشاره به ضرورت مصرف شیر مادر، افزود: شیر مادر علاوه بر این‌که یک غذای کامل است بلکه تمامی فاکتورهای ارزشی مثل غیرت، عاطفه، احساس پاک، مدیریت و سایر فضایل اخلاقی را دربر داشته و بر همین اصل است که می‌گویند دو چیز جایگزین ندارد، یکی مهر ‌مادری و دیگری شیر مادر است.

وی افزود: کودکانی که در آغوش مادر تربیت یافته‌اند، نسبت به کودکانی که در مهدکودک تربیت شده‌اند و یا شیرخشک مصرف می‌کنند، عاطفی تر هستند و دلبستگی و عاطفه در آن‌ها زیاد است.

حجت الاسلام احمدی با تاکید بر توجه بیشتر مادران به فرزندان دختر، گفت: تحربه نشان می‌دهد، دخترانی که در دوران کودکی از تربیت مادری برخوردار نبوده و قلب‌هایشان از مهر و محبت مادری سیراب نشده است، عقده‌ای بار می‌آیند و حتی در پسران نیز این امر دیده شده است.

وی ادامه داد: کسانی که در زندگی‌های زناشویی ناموفق می‌شوند، اولا با توقعات بیش از حد و رویایی وارد زندگی مشترک می‌شوند و احساس می‌کنند که به تمامی نیازها و پیش بینی‌های خود خواهند رسید، و هم‌چنین برخی افرادی که با کمبود عاطفه و عقده‌ای وارد مرحله تشکیل خانواده می‌شوند، منجر به فروپاشی خانواده خواهند شد.

وی تاکید کرد: امام (ره) سفارش می‌کنند که خانواده باید دیوار بلندی داشته باشد یعنی مهر و محبت، وفا و صمیمیت و عاطفه در این بنیان، بالا باشد.

وی با اشاره به زندگی شخصی امام (ره)، افزود: حضرت امام (ره) با وجود این‌که خانواده پرجمعیتی داشتند و خود و فرزدانشان مجتهد بودند اما همسرشان جایگاه ویژه‌ای در خانه داشتند و حتی برای آغاز صرف غذا همواره منتظر همسر خود بودند. امام (ره) معتقد بودند که مادر خانواده، صاحب خانه است و این امر باید فصل الخطاب باشد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.