احزابی که خود را با قانون جدید احزاب تطبیق نداده اند حق فعالیت ندارند
مدیرکل سیاسی وزارت کشور گفت: احزابی که شرایط خود را با قانون جدید احزاب تطبیق نداده اند، حق فعالیت سیاسی ندارند.
به گزارش ایسنا، حمید ملانوری در نشستی خبری امروز (چهارشنبه)اظهار کرد: 105 حزب شرایط خود را با قانون جدید احزاب تطبیق داده اند و 15 حزب هم در حال تطبیق شرایط خود هستند.
وی ادامه داد: براساس قانون سال 61، 255 حزب در کشور وجود داشت، اما فقط105 حزب شرایط خود را با قانون جدید احزاب تطبیق دادهاند. احزابی که این تطبیق را انجام ندادهاند قانونا نمیتوانند فعالیت سیاسی داشته باشند و برای فعالیت باید مجدد تقاصای تاسیس دهند.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب همچنین بیان کرد: یارانه سال ۹۶ احزاب را به حساب خانه احزاب واریز کردهایم و خانه احزاب هم این یارانه را میان احزابی که شرایط خود را با قانون جدید احزاب تطبیق دادهاند واریز کرده است. از میان ۲۵۵ حزب کشور فقط ۱۰۵ حزب شرایط خود را تطبیق دادهاند و ۱۵ حزب هم در حال طی کردن این مسیر هستند که یارانه به این احزاب تعلق میگیرد. برای سال ۹۷، ۶۰۰ میلیون تومان یارانه تخصیص داده شده است که همین روزها به حساب خانه احزاب واریز میشود. ما در حال پیگیری یارانه احزاب در سال ۹۸ هستیم و تقاضای ما هم ۱۵ میلیارد تومان است.
مولانوری با اشاره به مصوبات جلسه اخیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفت: گزارش مجمع عمومی و اصلاح اساسنامه حزب انجمن روزنامهنگاران مسلمان و حزب عدالتطلبان ایران اسلامی بررسی و تصویب شد اما گزارش مجمع عمومی احزاب انجمن اسلامی معلمان ایران، کانون فارغالتحصیلان آذربایجان غربی و مجمع زنان اصلاح طلب استان تهران به دلیل نواقص در مدارک ارائه شده به جلسه بعدی موکول شد. همچنین شکایت تعدادی از اعضای حزب رفاه ملت ایران در رابطه با انتخاب دبیرکل و حضور افراد غیرعضو در مجمع بررسی شد. براساس بررسی اسناد واصله، کمیسیون ماده ۱۰ به این نتیجه رسید که هم برگزاری مجمع عمومی این حزب قانونی بوده و هم انتخاب دبیرکل، بنابراین این شکایت وارد دانسته نشد.
مدیرکل سیاسی وزارت کشور در پاسخ به سوالی درباره شکایت برخی اعضای اعتماد ملی اظهار کرد: شکایتی به ما نرسیده است. آنها شکایت خود را به دیوان عدالت اداری مطرح کردند و ما هم پاسخ استعلام دیوان عدالت اداری را دادهایم. آقای منتجبنیا تقاضای تأسیس حزب جمهوریت را داده است و مراحل آن هم در حال طی شدن در کمیسیون ماده ۱۰ است.
به گفته ملانوری در مجمع عمومی اخیر خانه احزاب از میان ۱۰۵ حزب معرفی شده از سوی کمیسیون ماده ۱۰ به خانه احزاب، ۸۷ حزب حضور داشتند که در این مجمع شورای مرکزی خانه احزاب و همچنین دبیرکل و سایر ارکان شورای مرکزی انتخاب شده است.
دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب همچنین با اعلام حمایت از سپاه پاسداران و محکومیت اقدام رئیس جمهور آمریکا در قرار دادن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی گفت: سپاه در طول حیات خود اقدامات ارزشمندی برای ایجاد امنیت پایدار در کشور انجام داده است و کمک بسیار بزرگی برای حفظ آرمانهای انقلاب بوده است. اقدام سپاه باعث شد همه گروههای کشور هوشیارانه روی کار بیایند و ما هم در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب از سپاه حمایت همه جانبه میکنیم.
ملانوری همچنین با اشاره به بحران سیل در استانهای کشورمان تصریح کرد: جدا از نهادهای حاکمیتی، نهادهای مردمی و مؤسسات خیریه برای کمک به سیل زدگان حضور فعال داشتند. این حادثه موجب اتحاد و انسجام و همدلی میان گروههای مختلف کشور شد. سیل برای کشور تهدیداتی داشت اما یکی از فرصتهای ما همین ایجاد همدلی و وحدت در کشور بود. البته تأکید ما این است که برای کمک به سیلزدگان باید مشارکت بیشتری بوجود آید.
ملانوری در پایان گفت: در این بین برخی افراد و گروهها از سیل در جهت منافع شخصی خود استفاده کردند. در حالی که همه گروهها پای کار بودند برخی نابخردانه خدمات نظام را نادیده گرفتند و حتی سعی کردند تنش ایجاد کنند. البته اقدامات آنها بعضاً ناشی از تلاشهای گروههای خارج از کشور بود.
انتهای پیام