احیاء اقتصاد نیازمند حمایت همه جانبه نیروهای سیاسی و اجتماعی است
ایسنا/لرستان نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: رشد تولید، احیای اقتصاد و رفع موانع موجود در این مسیر نیازمند حمایت همه جانبه نیروهای سیاسی و اجتماعی از تولید و رشد پایدار اقتصادی است.
حسین سلاحورزی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال ۹۹ سال چندان خوشایندی برای فعالان اقتصادی نبود، اظهار کرد: به جز عوامل بیرونی مانند کرونا و تحریم که در مسیر احیای رشد اقتصادی کشور ایجاد مانع کردند شرایط نهادی و الگوی حکمرانی اقتصادی کشور نیز چندان روی خوشی به رشد اقتصادی پایدار نشان نداد.
وی عنوان کرد: این شرایط در وضعیتی بر اقتصاد ملی حاکم بود که انتظار میرفت پساز فرمان صریح مقام معظم رهبری در مضمون شعار سال ۹۹، مدیران ارشد حاکمیتی و سیاستگذاران اقتصادی کشور، زمینه را برای تحقق جهش تولید آماده کنند.
سلاحورزی تأکید کرد: آنچه در سال ۹۹ فعالان اقتصادی شاهد آن بودند مصداق روشن این مثل مشهور بود که «فرهنگ استراتژی را بعنوان صبحانه میخورد.»
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: تجلی اراده معطوف به تولید و خلق ارزش افزوده و رشد اقتصادی پایدار، جز با ایجاد تغییرات اساسی در ساختار حکمرانی اقتصادی به قصد رفع موانع تولید و حمایت همه جانبه از تولید میسر نمیشود.
سلاحورزی عنوان کرد: مهمترین مانع موجود بر سر راه رشد تولید و ارتقاء بهرهوری در کشور، اتحاد میان سوبسید پاشی و اخذ مالیات تورمی است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران بیان کرد: به نظر من اگر از سال قبل تا امروز چیزی در شرایط عمومی کشور تغییر کرده باشد؛ افزایش اهمیت رشد تولید و خلق ارزش افزوده پایدار در نظام اقتصادی کشور است و اگر درسی از سال ۹۹ گرفته باشیم این نکته است که شکوفایی تولید در ایران نیازمند رفع موانعی است که در قالب مالیه عمومی، سیاستهای رفاهی نسنجیده، توزیع رانت و عدم شفافیت موجب کاهش کیفیت فضای کسب و کار کشور میشود.
وی تأکید کرد: البته رشد تولید، احیای اقتصاد و رفع موانع موجود در این مسیر نیازمند حمایت همه جانبه نیروهای سیاسی و اجتماعی از تولید و رشد پایدار اقتصادی است.
سلاحورزی عنوان کرد: منظور از این «حمایت» توزیع رانت و ایجاد امتیازات ویژه برای گروههای خاص زیر برچسبهای جعلی و بیمحتوای تولید و صادرکننده نیست، تولید کننده و صادر کننده واقعی فقط نیازمند حمایت در برابر دولت و دستاندازی او در نظام اقتصادی است.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: حمایت از تولید یا به بیان دیگر قرار گرفتن تمام نیروهای سیاسی و اجتماعی کشور در پشت جبهه رشد اقتصادی پایدار به این معناست که باید اولویت، مصلحت و اثربخشی هر سیاست و اقدامی را با معیار اثرات آن بر رشد اقتصادی پایدار سنجید.
وی ادامه داد: رشد اقتصادی پایدار امروز اولویت نخست و بی چون و چرای ملت و کشور است و هر مدیر، مسئول و سیاستگذاری قطبنمای رشد تولید و خلق ارزش افزوده پایدار را راهنمای جهتدهی تصمیمات و اقدامات خود قرار میدهد.
سلاحورزی بیان کرد: در شرایط فعلی رشد اقتصادی اساسیترین و در عین حال بحرانیترین عامل در خلق قدرت، امنیت ملی و رفاه اجتماعی است و قربانی کردن آن در پای هر ملاحظه و مصلحتی باعث وارد شدن آسیبهای کلان به منافع راهبردی کشور و ملت میشود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران تأکید کرد: باید از تجربیات تلخ و شیرین سال ۹۹ در مسیر تحقق رشد اقتصادی پایدار در سال ۱۴۰۰ استفاده کنیم.
انتهای پیام
منبع:ایسنا