اخبار 38

ارائه راه‌حل‌های ساده انگارانه موجب وخیم شدن وضعیت محیط‌زیست می‌شود

ارائه راه‌حل‌های ساده انگارانه موجب وخیم شدن وضعیت محیط‌زیست می‌شود

ایسنا/اصفهان معاون پژوهش و فناوری دانشگاه اصفهان گفت: از آذرماه امسال کنسرسیوم دانشگاه‌های استان برای حل مسائل زیست‌محیطی شکل گرفت که به زودی با تفاهم‌نامه‌ای که با سازمان محیط زیست امضا می‌شود، دانشگاه‌ها نیز برای حل مشکلات زیست محیطی ورود خواهند کرد.

رسول رکنی زاده، امروز (یکشنبه- سوم اسفند) در نشست اقلیم‌شناسی و تغییرات اقلیمی که با حضور دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در دانشگاه اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: مهم‌ترین موضوع امروز ما بحث محیط زیست است، به همین دلیل زمانی که با یک مسئله پیچیده مواجه می‌شویم ارائه هرگونه راه حل ساده انگارانه سبب بدتر شدن وضعیت محیط‌زیست می‌شود. بنابراین در دو سال گذشته کنسرسیومی متشکل از ۱۳ دانشگاه کشور تشکیل شد.

وی افزود: از آذرماه امسال کنسرسیوم دانشگاه‌های استان برای حل مسائل زیست‌محیطی شکل گرفت و امیدواریم با تفاهم نامه‌ای که با سازمان محیط زیست امضا می‌شود دانشگاه‌ها نیز برای حل مشکلات زیست‌محیطی ورود کنند.

به گزارش ایسنا، همچنین ولی‌الله میرخانی- معاون اداری و مالی دانشگاه اصفهان در این نشست گفت: دانشگاه اصفهان بیش از ۶۵۰ عضو هیات علمی دارد که ۶۰ درصد از این تعداد دانشیار و ۱۲۰ نفر استاد تمام هستند. تعداد دانشجویان این دانشگاه ۱۷ هزار نفر است که بیش از ۵۰ درصد در دوره دکترا و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند.

وی افزود: در سال ۳۵۰ پایان‌نامه و رساله دکترا و ۲۵۰۰ پایان‌نامه کارشناسی ارشد در دانشگاه اصفهان دفاع می‌شود که به معنای وجود نیروی عظیم دانشگاهی برای تحقیقات علمی است. دانشگاه اصفهان متولی دانشگاه‌های معین کشور است و امکان فعالیت و بسیج کردن دیگر دانشگاه‌ها در اصفهان وجود دارد.

همچنین ابوالفضل مسعودیان- استاد جغرافیای دانشگاه اصفهان در این نشست، گفت: اینکه در مجمع تشخیص مصلحت نظام کمیته تغییر اقلیم ایجاد شده یک تصمیم به جا بوده است، اما نباید این را فراموش کنیم که نهادهای حاکمیتی نمی‌توانند اصلاحات لازم را انجام دهند مگر اینکه از طرف نهادهای علمی پشتیبانی شوند.

وی افزود: از جامعه اقلیم‌شناسی ایران در دانشگاه‌های مختلف بهره لازم برده شود و جای تردیدی نیست که در بحث اقلیم به کمک فیزیکدانان و شیمی‌دانان نیز نیاز داریم، اما رهبری باید در دست کسانی باشد که عمرشان را صرف مطالعات آب و هوا کرده‌اند.

غلامحسین کیانی – عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه اصفهان نیز گفت: جای خالی علوم انسانی در محیط زیست و مسائل آب احساس می‌شود، پس جا دارد، در مدیریت منابع طبیعی جای علوم انسانی دیده شود.

همچنین اکبر مستأجران- عضو هیات علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه اصفهان گفت: پدیده‌های طبیعی پدیده‌هایی به هم پیوسته هستند. نباید بحث حوضه آبریز زاینده‌رود سیاسی شود و میان استان‌ها اختلاف به وجود آید.

وی افزود: تصمیمات در حوضه آبریز زاینده‌رود باید توسط یک نفر گرفته شود، به گونه‌ای که منافع اقلیت بر اکثریت در این خصوص ترجیح داده نشود.

اصغر منتظرالقائم- استاد تاریخ دانشگاه اصفهان نیز گفت: میراث تاریخی اصفهان به قدری عظیم است که قبل از اسلام محل نگهداری سپاهیان بوده و در چند دوره تاریخی نیز اصفهان پایتخت ایران بوده است.

وی افزود: در سفرنامه ناصر خسرو آمده که شهری نیکوتر و جامع‌تر از اصفهان وجود ندارد که این امر به خوبی جایگاه این شهر تاریخی را در طول قرن‌ها نشان می‌دهد.

این استاد تاریخ دانشگاه اصفهان ادامه داد: در دوران صفوی اصفهان بزرگ‌ترین شهر جهان بود و هم‌اکنون در این شهر نیز ۱۹ کلیسا و ۲۱ کنیسه وجود دارد و ادیان مختلف در این شهر در طول تاریخ با صلح و صفا در کنار یکدیگر زندگی کرده‌اند.

منتظرالقائم خاطرنشان کرد: بدون شک یک رشته خاص نمی‌تواند مشکلات زیست‌محیطی را حل کند و باید علوم و فلسفه اسلامی را نیز در این خصوص بهتر مطالعه کنیم.

منبع: ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *