اخبار 24

ارزش اکولوژیک تالاب‌ها ۱۰ برابر جنگل‌هاست

ارزش اکولوژیک تالاب‌ها ۱۰ برابر جنگل‌هاست

رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: تالاب‌ها از غنی‌ترین اکوسیستم‌های کره زمین هستند و ارزش اکولوژیک آن‌ها ۱۰ برابر جنگل‌ها و ۲۰۰ برابر زمین‌های زراعی است و برای حفظ تالاب‌ها باید جهانی فکر و منطقه‌ای عمل کرد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، در پیام عیسی کلانتری به دومین جشنواره عکس و فیلم محیط زیست همدان با محوریت تالاب‌ها و زیستگاه‌های آبی آمده است: «تالاب‌ها از غنی‌ترین اکوسیستم‌های کره زمین هستند و ارزش اکولوژیک آن‌ها ۱۰ برابر جنگل‌ها و ۲۰۰ برابر زمین‌های زراعی است و برای حفظ تالاب‌ها که دارای ارزش منطقه‌ای، ملی و جهانی هستند باید جهانی فکر کرد و منطقه‌ای عمل کرد.

اقدامات دولت تدبیر و امید در راستای حفظ و احیای تالاب‌های کشور با وجود تحریم در دوران ۵۰ ساله کنوانسیون رامسر بی‌نظیر بوده است به‌طوری که ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای حراست از تالاب‌ها در این دولت اختصاص یافت و حق‌آبه تالاب‌ها نیز در این دولت به رسمیت شناخته شد.

رویدادهای فرهنگی مرتبط با تالاب‌ها از جمله جشنواره، نمایشگاه، سمینار و همایش در سطوح منطقه‌ای نیز سهم کوچک اما تاثیرگذاری در معرفی ارزش و کارکردهای این زیستگاه‌های ارزشمند به جوامع محلی و متخصصان و مسئولان امر داشته است که در حفظ و احیای این گهواره‌های تنوع زیستی موثر است.

از آنجایی که بی‌توجهی به توسعه پایدار در سدههای اخیر، تغییر اقلیم و مصرف بیش از اندازه آب و توسعه نامتوازن، تالابها را در کشور با شرایط شکننده‌ای رو به رو کرده است، هرگونه تلاش در راستای شناساندن اهمیت تالاب‌ها می تواند گام تاثیرگذاری برای تحقق ارائه خدمات زیست‌محیطی، اقتصادی و اجتماعی تالاب‌ها و کارکرد تالاب در زمینه کاهش تغییرات اقلیمی باشد.

برگزاری دومین جشنواره عکس و فیلم محیط زیست استان همدان با محوریت تالاب‌ها نیز از این دست رویدادهاست که در سطوح منطقه‌ای و استانی، سهمی در معرفی، احیا و حفاظت از تالاب‌ها و زیستگاه‌های آبی این استان خواهد داشت.

سازمان حفاظت محیط زیست، حفاظت از تالاب‌ها را به منزله حفاظت از ایمنی و رفاه جامعه می‌داند و امیدوار است اقدامات متعددی که در زمینه حفظ و احیای تالاب‌ها در سال‌های اخیر صورت گرفته است، کارکردهای ۱۳ گانه تالاب ها در کشور را محقق کرده و موجب رونق اقتصادی، اجتماعی و تنوع زیستی در جوامع تالابی شود.»

انتهای پیام
منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *