از خاصیت اعجاب انگیز بومادران چه میدانید؟
پژوهشگر گیاهان دارویی در خراسان جنوبی گفت: بومادران برای تقویت معده، قطع خونریزی و کنترل صرع مؤثر است.
محسن پویان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا منطقه خراسان جنوبی، اظهار کرد: بومادران که به نام های الف ورقه، ژابیژ و ژابیز نیز مشهور است گیاهی است که طبیعت آن گرم و خشک است.
وی ادامه داد: این گیاه برای قطع خونریزی و کاهش درد مفید بوده و برای ترمیم زخم، کاهش درد و ورم از آن استفاده می شود.
این پژوهشگر گیاهان دارویی اظهار کرد: مرهم حاصل از بومادران برای بهبود عوارض بواسیر و نیز قطع خونریزی بینی مفید است.
پویان تصریح کرد: رفع التهاب گلو و درمان سرماخوردگی، بهبود کم خوابی و بی خوابی، انعقاد خون و قطع خونریزی، بهبود درد عضلات و درد معده اثربخش است.
وی افزود: تحقیقات جدید نشان میدهد که مصرف این گیاه برای رفع ناراحتیهای کبد و هپاتیت مفید است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه ریشه گیاه برای کنترل بیماری صرع مفید بوده و در درمان بیماری هیستری اثرات مفیدی دارد، تصریح کرد: مصرف آن در دفع سنگ کلیه مفید است و فشارخون را کاهش میدهد.
پویان با اشاره به اینکه دم کرده آن به صورت موضعی برای درمان شقاق پستان اثربخش است، اظهار کرد: مصرف آن برای رفع اخلاط خونی و قطع اسهالهای ساده استفاده میشود.
وی افزود: در صورت وجود خون در ادرار مصرف بومادران مفید است و به صورت دم کرده باعث کاهش قند خون در بیماری دیابت میشود.
این پژوهشگر گیاهان دارویی بیان کرد: در بیماریهای مزمن کلیوی از جمله بیماری “برایت” که اغلب با افزایش آلبومن در ادرار و استسقا همراه است، مصرف بومادران مفید است.
پویان ادامه داد: این گیاه خاصیت ضد اسپاسم داشته و برای ترمیم زخم از له کرده برگ و گل بومادران به صورت مرهم استفاده میشود.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه برای کنترل صرع از پودر ریشه گیاه 2 تا 4 گرم خورده می شود، اظهار کرد: برای خاصیت آرام بخشی دو قاشق مرباخوری از پودر گیاه را در یک لیوان آب جوش به مدت 15 ذقیقه دم کرده و مصرف میکنند و در طول روز سه نوبت از این دم کرده استفاده میشود.
پویان تصریح کرد: مصرف بومادران برای کودکان زیر دو سال مجاز نیست و برای کودکان دو تا هشت سال نصف مصرف بزرگسالان خواهد بود.
وی یادآور شد: مصرف بومادران در زمان بارداری و شیردهی باید با احتیاط صورت پذیرد و در هنگام مصرف این گیاه رنگ ادرار به رنگ قهوه ای تغییر میکند که این تغییر رنگ اشکالی ندارد.
منبع: ايسنا