از شادی ایرانیان تا بررسی راهکارهای همکاری
صدور بیانیههای تبریک سال نو و ۱۲ فروردین، انتشار نتایج نظرسنجی های متعدد ایسپا و بررسی راهکارهای ارتقای همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با جهاد دانشگاهی برخی از اخبار نوروزی جهاد دانشگاهی بودهاند.
به گزارش ایسنا، در آستانه اولین روز سال جدید رئیس جهاد دانشگاهی با انتشار پیامی فرا رسیدن سال جدید را تبریک گفته و اعلام کرد: مدیران و اعضای جهاد دانشگاهی با درک صحیح و به کارگیری توان علمی و عملی خود، برای شرایط خاص سال ۱۳۹۸ و تداوم فعالیتهای شاخص و نیز ورود به عرصههای تازه برنامهریزی کردهاند و این چشم انداز ترسیم شده برای حرکت آتی جهاد دانشگاهی، به فضل الهی مشحون از موفقیتهای بزرگ خواهد بود.
از کودک آزاری تا شادی ایرانیان و احساس مردم نسبت به سال ۹۸
اما در طول تعطیلات نوروز امسال مرکز افکارسنجی دانشجویان (ایسپا) نیز نتایج نظرسنجیهای متعددی که اسفند سال قبل انجام شده بود را منتشر کرد. در یکی از این نظرسنجیها از مردم در مورد نمرهای که به وضع زندگی خود میدهند سوال شد که «اگر شرایط زندگی خود را در نظر بگیرید از ۰ تا ۱۰ چه نمرهای میدهید؟»
میانگین نمره پاسخگویان کل کشور به شرایط زندگی خود در آذر ۱۳۹۴ بر روی طیف ۰ تا ۱۰ برابر با ۶.۳ بود، در حالی که در مهرماه ۱۳۹۷ این عدد به میانگین نمره برابر با ۳.۶ تغییر کرده است.
در نظرسنجی دیگری از مردم پرسیده شد که”شما چقدر شاد هستید؟ ” نتایج این نظرسنجی نیز نشان داد:
۱۰.۱ درصد “خیلی شاد ”
۴۴.۴ درصد “به نسبت شاد”
۱۶.۸ درصد “نه شاد نه غمگین”
۲۷.۵ درصد “غمگین”
۱.۲ درصد به سوال پاسخ ندادند.
نتایج نظرسنجی دیگری از ملی مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران نشان میدهد ۴۴.۶ درصد مردم ایران نسبت به سال ۱۳۹۸ احساس خوب و خیلی خوبی دارند.
در این نظرسنجی ملی درباره احساس مردم نسبت به سال ۱۳۹۸ سوال شد. بنا بر نتایج این نظرسنجی ۸.۹ درصد مردم احساس خیلی خوبی نسبت به سال ۱۳۹۸ دارند. هم چنین ۳۵.۷ درصد مردم احساس خوبی به این سال دارند.علاوه بر آن، ۱۸.۹ درصد شرکت کنندگان احساس بدی به سال ۱۳۹۸ و ۱۱.۱ درصد آنها احساس خیلی بدی به این سال دارند.
۲۵.۱ درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی ملی گفتهاند که احساس خاصی به سال ۱۳۹۸ ندارند و ۰.۳ درصد مردم هم به این سوال پاسخ ندادند.
نظرسنجی درباره کودکهمسری نیز دیگر مورد بررسی شده از سوی ایسپا بود که در این باره محمد آقاسی-رئیس مرکز افکار سنجی- گفت: در اواخر سال ۱۳۹۷ مباحث فراوانی پیرامون سن ازدواج دختران در جامعه مطرح شد که موافقان و مخالفان از تریبونهای رسمی و یا مطبوعات و شبکههای اجتماعی مطرح کردند. همین مطلب را ما دست مایه پرسش از مردم قرار دادیم و متوجه شدیم ۲۲.۳ درصد معتقدند ازدواج در سن کم اشکالی ندارد و ۷۷ درصد ازدواج در سن پایین را باعث برخی آسیبها دانستهاند که امیدوارم این مباحث و نتایج کمک به مقوله تقویت خانواده در جامعه ایرانی باشد.
فعلاً قضاوت درباره ورود به ترسالی زود است
همچنین در این مدت به دنبال شرایط بحرانی ایجاد شده در برخی استانها گفتگویی با سرپرست پژوهشکده محیطزیست جهاد دانشگاهی صورت گرفت که در قالب آن فریبرز جمالزاد فلاح با بیان اینکه نمیتوان با یک بارش یک هفتهای گفت وارد ترسالی شدهایم، گفت: اگر پنج سال متوالی از میانگین بارشهای سالیانه خود به طور تقریبی ۳۰ درصد به بالا افزایش بارش داشته باشیم، میتوانیم بگوییم که دوره خشکسالی ما تبدیل به ترسالی شده است.
جهاد دانشگاهی در آستانه ۱۲ فروردین نیز با صدور بیانیهای این روز را گرامی داشته و اعضای این نهاد انقلابی بار دیگر برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی هم پیمان شدند. در بخشی از این بیانیه آمده است: «به یاری خداوند قادر متعال، هدایتهای حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی (مد ظله العالی) و عزم و تصمیم ملت و دولت، سال “رونق تولید” به پشتوانه “بیانیه گام دوم انقلاب” سالی سرشار از عزت و موفقیت برای ایران و ایرانی خواهد بود.»
در پایان نیز راهکارهای ارتقای همکاری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با جهاد دانشگاهی طی سال ۹۸ در نشست جمالینژاد (رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها) و طیبی (رئیس جهاد دانشگاهی) بررسی شد.
انتهای پیام