از ظرفیت گروههای مردمی استفاده و از آنها حمایت خواهیم کرد
ایسنا/کرمان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان با تاکید بر برون سپاری برنامه های پیشگیرانه گفت: جهت تحقق این هدف از ظرفیت گروههای مردمی استفاده و به صورت جدی از آنها حمایت خواهیم کرد.
“سیدمهدی قویدل” در نخستین نشست مجمع نهادهای مردمی همکار با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان خطاب به دبیران سازمانهای مردم نهاد اظهار کرد: نماد مسئولیت اجتماعی در نهادهای مردمی متبلور و این امر قابل ستایش است چراکه افراد نخبه و فرهیخته، دغدغه مند و متوجه بوده و همواره بدنبال علاج دردهای جامعه هستند.
وی با اشاره به اینکه خداوند در قرآن کریم انسان ها را به تعاون و تقوا سفارش کرده است، افزود: انسان های شایسته باید در همه حال برای کاهش مشکلات جامعه تلاش و همواره برای رضای خدا قیام کنند.
قویدل سپس با انتقاد از کوتاهی برخی دستگاهها، غفلت و کم توجهی آنها، تاکید کرد: بار این کم کاری در قالب حجم انبوهی از پرونده ها به دستگاه قضایی سرازیر شده در حالیکه قانون برنامه ششم توسعه و قانون برنامه و بودجه وظایف همه دستگاهها را مشخص و بر عواقب ترک فعل مسئولین نیز تاکید کرده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان گفت: سند تحول دستگاه قضایی به برون سپاری برنامه ها و استفاده از ظرفیت نهادهای مردمی تاکید و همگرایی، همافزایی و تعامل با نهادهای مردمی را بسیار حائز برشمرده است، از این رو ما زبان گویای گروه های مردمی و شما نیز بازوان توانمند ما باشید.
وی به ابلاغ دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضائیه نیز اشاره و تصریح کرد: بیش از ۸۰ ماده قانونی پشتوانه این دستورالعمل است و به تبع آن باید آسیب ها و مشکلات جامعه توسط خود مردم حل و فصل شود.
وی ضمن تقاضای همکاری از سوی نهادهای مردمی، بیان کرد: باید بدون تعارف با هیچ شخص حقیقی و حقوقی، دستورالعمل نحوه تعامل و مشارکت نهادهای مردمی با قوه قضاییه، با همراهی مجمع نهادهای مردمی اجرا و سپس سازمان های مردم نهاد استان شبکهسازی، تیم بندی و نسبت به اجرای اولویت های پیشگیرانه برنامه ریزی و اقدام کنند.
این مقام قضایی اظهار کرد: مجمع نهادهای مردمی همچنین بایستی جهت کاهش آسیب های اجتماعی، پروژه هایی را برنامه ریزی و توسط سایر نهادهای مردمی آنها را اجرا کند، ضمن اینکه هر یک از اعضای مجمع به دستگاههای مختلف معرفی میشوند تا همکاری های لازم با آنها به عمل آید.
قویدل تاکید کرد: مسئولینی که دچار انفعال بوده و نمیخواهند یا نمیتوانند در جایگاهی که هستند مفید واقع شوند باید تغییر کنند و ترک فعل ها به کمک اعضای مجمع پیگیری خواهد شد، همچنین در این راستا سامانه جامع ارتباط مردمی(سجام) نیز کمک کننده خواهد بود و به صورت محرمانه و بدون ذکر مشخصات فرد گزارش دهنده اقدام به دریافت گزارش های پیشگیرانه و همچنین پیشنهدات و انتقادات خواهد کرد.
وی با تاکید بر اینکه از ظرفیت گروههای مردمی استفاده و از آنها حمایت خواهیم کرد، افزود: همکاری نهادهای مردمی در قالب مجمع همکار با معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان می تواند به تسریع روند اجرای برنامه ها و ایده های پیشگیرانه و همچنین مطالبهگری قانونی بسیار کمک کند.
قویدل با یادآوری اینکه مدیریت پیشگیری با قوه قضاییه است اما طبق قانون ۲۳ دستگاه دیگر نیز وظیفه دارند در راستای پیشگیری فعالیت کنند گفت: خارج از تعارف، مصلحت اندیشی و سیاسیکاری باید با شفاف سازی و مطالبه گری بدنبال رفع مشکلات و کاهش آسیب ها باشیم چراکه وضعیت کنونی استان زیبنده نیست و این رویه بدلیل عدم مطالبه گری قانونی به وجود آمده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان بیان کرد: انتظار می رود از طریق مجمع نهادهای مردمی در جامعه پرسش گری قانونی فرهنگسازی شود و در مسائل آموزشی نیز هدفمند و نظاممند فعالیت کنیم.
قویدل در پایان گفت: از آنجا که در استان کرمان علی رغم ذخایر بسیار خوب، مشکلات فراوانی در بحث اشتغال، حاشیه نشینی و افزایش آسیب ها وجود دارد به همین جهت می توان در قالب مجمع نهادهای مردمی خواسته ها و نیازمندی های مردم را منعکس و مطالبهگری کرد.
منبع:ایسنا