اخبار 1

از نظر کیفیت مقالات علمی در جایگاه ۱۴ دنیا هستیم

از نظر کیفیت مقالات علمی در جایگاه ۱۴ دنیا هستیم

ایسنا/کرمانشاه معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت: ایران از نظر کیفیت تولید مقالات علمی در رتبه چهاردهم دنیا قرار دارد.

غلامحسین رحیمی شعرباف در حاشیه برگزاری نشست شورای آمایش آموزش عالی استان کرمانشاه که امروز(سوم تیر) به میزبانی دانشگاه رازی برگزارشد در گفت و گو با ایسنا، با مطلوب خواندن جایگاه تولید مقالات علمی و پژوهشی ایران در دنیا، اظهار کرد: طی سال گذشته حدود ۷۰ هزار سند را در پایگاه های معتبر بین المللی به ثبت رساندیم.

وی تصریح کرد: براین اساس کشورمان در بحث تولید مقالات علمی از نظر کمی در رتبه ۱۵ و از نظر کیفی در رتبه ۱۴ دنیا قرار دارد.

معاون وزیر علوم افزود: البته در برخی زمینه ها توانسته ایم رتبه های زیر ۱۰ را نیز کسب کنیم،‌ اما در مجموع با توجه به شتاب علمی در دنیا کمی رقابت ها سخت‌تر شده است.

وی در ادامه گفت: یکی از نقاط ضعف حوزه پژوهشی در کشور ما این است که بنیه تحقیقاتی ما تماما پشتوانه توسعه فناوری قرار نگرفته، در حالی که نیاز داریم حداقل ۵۰ درصد تحقیقات ما پشتوانه توسعه فناوری قرار گیرد. فناوری که منجربه تولید کالا و خدمات شود.

رحیمی خاطرنشان کرد: البته با رویکردهایی که در بحث توسعه مراکز رشد، مراکز فناوری و پردیس های علم و فناوری داریم، این امیدواری وجود دارد که طی چندسال آینده به این هدف برسیم.

وی در ادامه با ناکافی خواندن اعتبارات پژوهشی در کشور، گفت: با این وجود باید تلاش ما این باشد که بخشی از اعتبارات توسط دولت تامین شود و در حقیقت آزمایشگاه های دانشگاهی ما باید امکانات خود را برای ارایه خدمت جهت کسب درآمد بگذراند، یعنی در کنار اعتبارات دولتی خود آزمایشگاه‌های دانشگاهی هم کسب درآمد داشته باشند.

معاون وزیر علوم اضافه کرد:  طی دوسال گذشته دولت در حوزه تجهیز آزمایشگاه های دانشگاه های کشور اعتباراتی را اختصاص داد که باعث بازسازی بسیار خوبی در این مراکز شده است.

وی در ادامه به تشریح مهمترین رویکردهای معاونت پژوهشی وزارت علوم برای سال‌جاری پرداخت و گفت: توسعه دوره های پسادکتری، جذب پژوهشگر دستیار پژوهشی، توسعه مراکز رشد، نوآوری و پارک های علم و فناوری، توجه ویژه به علوم انسانی و علوم پایه و تعریف طرح های کلان دراز مدت فناوری را در دستور کار قرار داده ایم.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *