اخبار

«استالینگراد همچنان می‌جنگد» منتشر شد

«استالینگراد همچنان می‌جنگد» منتشر شد

کتاب «استالینگراد همچنان می‌جنگد» نوشته کنستانتین سیمونوف با ترجمه حسن رضایی منتشر شد.

به گزارش ایسنا، این کتاب در ۸۱ صفحه و با قیمت ۲۰هزار تومان توسط انتشارات سیب سرخ منتشر شده است.

در معرفی کتاب «استالینگراد همچنان می‌جنگد» توسط ناشر آمده است: این کتاب یکی از آثار کنستانتین سیمونوف، نویسنده، شاعر و خبرنگار جنگی اهل اتحاد شوروی است که به توصیف وقایع جنگ جهانی دوم در جبهه شوروی می‌پردازد.

سیمونوف به سبب نوشتن آثار ادبی متعدد که به بسیاری از زبان‌های دنیا ترجمه شده‌اند، یکی از برجسته‌ترین و شناخته‌شده‌ترین نویسندگان در حوزه ادبیات سوسیالیستی و جنگی در دنیا است.

این کتاب از دو بخش تشکیل شده است؛ بخش اول ترجمه اثری کوتاه از این نویسنده در مورد نبرد استالینگراد است که نام کتاب نیز از همین اثر گرفته شده است. بخش دوم نیز ترجمه دو داستان کوتاه و یک گزارش جنگی از همین نویسنده در جبهه‌های دیگر جنگ است.

بخش اول به نام «استالینگراد همچنان می‌جنگد» حاوی سه گزارش خبری است که نویسنده از جبهه استالینگراد تهیه کرده و در روزنامه ستاره سرخ به چاپ رسانده است. این سه گزارش در قالب داستان نوشته و در سال ۱۹۴۲ در کتابی به همین نام منتشر شد که بعدها به یکی از مهم‌ترین آثار ادبی جنگ جهانی دوم تبدیل شد. اهمیت این کتاب در این است که وقایع آن کاملا بر اساس واقعیت نوشته شده و شخصیت‌های آن سربازان و غیرنظامیان واقعی هستند که خاطرات خود را در اختیار نویسنده قرار دادند. در این داستان‌ها شرایط وحشتناک جبهه استالینگراد و دلاوری‌های سربازان و مردم غیرنظامی در مقابله با دشمن اشغالگر توصیف شده است. بخش دوم کتاب نیز شامل دو داستان کوتاه و یک گزارش خبری از جبهه‌های جنگ است که بر اساس مشاهدات و خاطرات نویسنده نوشته شده‌اند.

حسن رضایی صدر، مترجم این اثر درباره اهمیت این کتاب و چرایی ترجمه آن برای مخاطبان فارسی‌زبان اظهار کرد: طی سه دهد گذشته تعداد کتاب‌های ترجمه‌شده به زبان فارسی در زمینه ادبیات سوسیالیستی به‌تدریج کاهش یافته است و حداقل از نظر من این نگرانی وجود دارد که مبادا این سبک ادبی به فراموشی سپرده شود. اگرچه به نظر می‌رسد نسل جدید خوانندگان با ژانر ادبیات جنگی آشنایی چندانی نداشته باشند، اما ادبیات سوسیالیستی و نوع خاص و برجسته آن یعنی ادبیات جنگی دارای مخاطبین خاص خود است و لازم است به نوعی منابع ادبی در اختیار علاقه‌مندان گذاشته شود. همچنین لازم است که این سبک ادبی در اختیار سایر دوستاران ادبیات قرار داده شود. به نظر من سبک روایی ارائه‌شده در این کتاب که به قلم یکی از مشهورترین نویسندگان ادبیات سوسیالیستی و جنگی نوشته شده بسیار برجسته بوده و می‌تواند برای علاقه‌مندان آموزنده باشد. آشنایی با وقایعی که طی آن جنگ هولناک اتفاق افتاد حداقل دارای این ویژگی است که تاریخ یک ملت و تاریخ یک کشور در مبارزه با دشمن اشغالگر را بر اساس واقعیات و نه خیالپردازی‌ها توصیف می‌کند و این ویژگی بارز ادبیات سوسیالیستی و رئالیستی است.

این مترجم افزود: دنیای غرب به‌دور از واقعیت، همواره سعی کرده خود را به‌عنوان ناجی مردم جهان در برابر موج تهاجم آلمان هیتلری معرفی کرده و پیروزی جهانیان در مقابل غول فاشیزم را برای خود مصادره کند. اما خود متفکران غربی هم باور دارند و اذعان می‌کنند که شکست آلمان هیتلری به‌طور عمده نه در جبهه غرب، بلکه در جبهه شرق و به دست ارتش سرخ به وقوع پیوست. آمار واقعی جنگ جهانی دوم نشان می‌دهد که حدود هفتاد درصد تلفات ارتش آلمان نازی در جبهه شوروی اتفاق افتاد. زبده‌ترین واحدهای ارتش آلمان در جبهه شوروی حضور داشتند. مردم شوروی در این جنگ حدود بیست میلیون نفر کشته دادند و سرانجام این ارتش سرخ بود که قسمت اعظم خاک اروپا را از اشغال نیروهای آلمانی خارج و نهایتا برلین را فتح کرد. در این کتاب با نگاهی اجمالی به وقایع اتفاق‌افتاده در جبهه شوروی، این مطالب به طور خلاصه توضیح داده و بر نقش و اهمیت نبرد استالینگراد بر سرنوشت جنگ جهانی دوم تاکید شده است.

رضایی همچنین گفت: در مورد جنگ استالینگراد اتفاق نظرهای زیادی وجود دارد. وقایع اتفاق‌افتاده در این جنگ بسیار آشکار و روشن هستند زیرا سرنوشت کل اروپا و شاید دنیا به آن گره خورده بود. در صورت سقوط استالینگراد و سلطه ارتش آلمان بر آن منطقه، نه تنها حکومت شوروی بلکه کل اروپا در معرض سقوط قرار می‌گرفت. از یاد نبریم که در جنگ استالینگراد حدود دو میلیون نفر انسان کشته شدند که هفتصد نفر متعلق به ارتش آلمان و متحدینش بودند. حدود یکصد هزار نفر از نیروهای آلمان هم به اسارت درآمدند. این تلفات بسیار بالایی برای ارتش آلمان بود. پس از شکست در جبهه استالینگراد، ارتش آلمان هیچ‌گاه نتوانست در جبهه شرقی سر بلند کند و پیروزی ارتش سرخ در این نبرد سرآغاز زنجبره‌ای از پیروزی‌های بی‌وقفه دیگری بود که به فتح برلین انجامید.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *