استفاده از ظرفیت جامعه نخبگانی در حل معمای محرومیت استان
ایسنا/خراسان جنوبی استاندار خراسان جنوبی گفت: علما و نخبگان باید معمای محرومیت استان با وجود ذخایر و پتانسیل های فراوان را حل کنند.
حمید ملانوری، چارشنبه شب 13 اسفند در جلسه دیدار با نخبگان و علمای اهل سنت و شیعه شهرستان درمیان اظهار کرد: خراسان جنوبی، با وجود ظرفیتهایی همچون گردشگری، ذخایر معدنی، محصولات کشاورزی، مرز، نیروی انسانی و.. که هر کدام به تنهایی پیشران توسعه هستند، در شمار استانهای محروم کشور است.
به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: این در حالی است که در خیلی از کشورها، بودجه عمومی فقط از بخش گردشگری تأمین میشود یا از طریق محصولات کشاورزی، درآمدهای زیادی کسب میکنند.
وی با بیان اینکه علما و نخبگان استان، باید با ارائه راهکارهایی، این معما را حل کنند، یادآور شد: مشکل اصلی در استان ما، وجود شکافهایی بین ظرفیتها، رفع محرومیت و رفاه مردم است.
ملانوری تصریح کرد: هر کدام از پتانسیلها به سهم خود، وضعیت مطلوبی دارند اما چون جزیرهای عمل کرده و در کنار هم قرار نگرفتهاند، نتوانستهاند به رفع محرومیت استان، کمک کنند.
وی بیان کرد: اگر قرار بر رفع مشکلات و محرومیتهاست، راه حل این است که فرصتها به طور دقیق شناسایی شوند، پیشنهادات و راهکارهای متناسب ارائه شوند تا از آنها ارزش افزوده ایجاد کنیم.
وی افزود: استحصال درست، ایجاد واحدهای فرآوری معدنی، اشتغال آفرینی و درآمدزایی برای مردم، راهکاری است که می تواند به انتفاع بیشتر از معادن بینجامد.
استاندار با بیان اینکه باید زمینه بهره مندی از ظرفیتها به درستی فراهم شود، گفت: بهره بردار اصلی باید مردم منطقه باشند و از این پتانسیلها، بیشترین نفع را ببرند.
ملانوری با بیان اینکه در بحث رفع مشکلات و محرومیت استان، همه ما مسئول هستیم، ادامه داد: ما باید با ایجاد فهم و ادبیات مشترک، با دید باز و رو به جلو، فارغ از هر سلیقه، مذهب و قومیتی دست به دست هم دهیم و امکانات لازم برای خروج استان از محرومیت را ایجاد کنیم.
استاندار، اقتصاد مقاومتی را نسخه شفابخش همه مسائل استان برشمرد و گفت: مردمی کردن، دانش محور بودن و درون زایی از نکاتی است که در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاوتی مورد تأکید است.
ملانوری به راه اندازی ستاد توسعه خاوران در همین راستا اشاره و تصریح کرد: ما در این ستاد از توان و ظرفیت همه اقشار برای بهره مندی از ظرفیتها در قالب یک نقشه راه استفاده میکنیم.
وی با تأکید بر محدود بودن فرصتها، خاطرنشان کرد: در همین فرصت اندک، باید اثری ماندگار از خود بر جای بگذاریم.
استاندار به پیگیریهای خود برای جذب سرمایه گذار دارای صلاحیت در همین زمینه گفت و اظهار کرد: بنا به رایزنیهایی که در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شد، طی تفاهم نامهای که در حال انعقاد است، ۷ هزار میلیارد تومان در بخش های مختلف سرمایهگذاری خواهد شد.
ملانوری گفت: تلاش میکنیم در قالب توزیع متوازن سرمایه گذاریها، همه مناطق به نحو شایستهای دیده شوند.
علما و نخبگان حاضر در جلسه با اشاره به مسائل شهرستان، راهکارهایی برای رفع مشکلات موجود ارائه کردند.
انتهای پیام
منبع:ایسنا