تاریخ انتشار : چهارشنبه 27 اکتبر 2021 - 19:44
کد خبر : 24318

اسراف در رهاسازی آب سدها تامین آب شرب کردستان را با مشکل مواجه می کند

اسراف در رهاسازی آب سدها تامین آب شرب کردستان را با مشکل مواجه می کند

ایسنا/کردستان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: اگر رهاسازی آب در سال‌جاری به اندازه سال گذشته باشد، قطعا با مشکل تامین آب شرب هم در بحث کیفی و هم در بحث کمی در استان مواجه خواهیم شد. آرش آریانژاد امروز (۱۸خرداد) در یازدهمین شورای حفاظت از منابع آب استان کردستان، در خصوص آب سد قشلاق اظهار

اسراف در رهاسازی آب سدها تامین آب شرب کردستان را با مشکل مواجه می کند

ایسنا/کردستان مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: اگر رهاسازی آب در سال‌جاری به اندازه سال گذشته باشد، قطعا با مشکل تامین آب شرب هم در بحث کیفی و هم در بحث کمی در استان مواجه خواهیم شد.

آرش آریانژاد امروز (۱۸خرداد) در یازدهمین شورای حفاظت از منابع آب استان کردستان، در خصوص آب سد قشلاق اظهار کرد: شاید بتوان به لحاظ کمی از بحران خشکسالی گذر کرد اما به لحاظ کیفی در ترازی قرار داریم که آب باید از طعم و بوی مطلوبی برخوردار باشد که برای بالا آوردن تراز آب باید از راهکارهای جایگزین بهره برد.

وی عنوان کرد: برای تامین آب شرب دیواندره از سد سیازاخ همه کارها انجام شده و به لحاظ کمی دچار کمبود آب شرب در دیواندره نخواهیم بود.

آریانژاد تصریح کرد: همه برنامه‌ریزی‌ها برای تامین آب شرب سالم در استان انجام شده است و در تامین آب شرب با هیچ مشکلی روبه‌رو نیستیم و برنامه‌ریزی‌های ما به سمت و سویی در حال حرکت است که در سالجاری با قطعی آب مواجه نباشیم.

وی ادامه داد: از فرمانداران و مدیران جهاد کشاورزی استان انتظار می‌رود که سازمان را برای رهاسازی آب در پایاب سدها تحت فشار قرار ندهند، زیرا کسری ۵۴ درصدی رواناب‌های استان در سال‌جاری اجازه رهاسازی به میزان حجم سال گذشته را نخواهد داد.

آریانژاد خاطرنشان کرد: اگر رهاسازی آب در سال‌جاری به اندازه سال گذشته باشد، قطعا با مشکل تامین آب شرب هم در بحث کیفی و هم در بحث کمی در استان مواجه خواهیم شد.

وی ادامه داد: ترویج بحث آبیاری در بعد از بعدازظهرها و شب‌ها مسئله حائز اهمیتی است که باید به آن توجه شود.

آریانژاد در پایان سخنان خود بر بحث کاهش تعداد دفعات کشت یونجه تاکید و یادآور شد: یونجه گیاهی آب‌بر است و در حال حاضر منابع آبی استان بسیار محدود است.

شهردار سنندج در این جلسه با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز شهر سنندج ۷ مترمربع است؛ اظهار کرد: در مدت چند سال گذشته با همکاری‌ها و حمایت‌های صورت گرفته توانسته‌ایم سرانه فضای سبز شهر سنندج را تا دو متر مربع افزایش دهیم، اما هنوز به استانداردهای لازم نرسیده‌ایم.

حشمت‌اله صیدی عنوان کرد: این مسئله که برای آبیاری بخشی از فضای سبز شهری از آب شرب به صورت مجاز یا غیرمجاز استفاده می‌شود، مسئله غیرقابل انکاری است، اما همه تلاش ما بر این است که آبیاری فضاهای سبز شهری با آب شرب متوقف شود.

وی اضافه کرد: در این راستا اقدامات اساسی انجام گرفته است، که یکی از این اقدامات مطالعات شناسایی چشمه‌ها و قنات‌های سنندج بود.

صیدی شناسایی چشمه‌ها و قنات‌ها را به این منظور برشمرد و گفت: در قدم اول شناسایی چشمه‌ها و قنات‌ها به منظور استفاده از آن‌ها در فضاهای شهری و دومین دلیل وارد نشدن به شبکه فاضلاب شهر سنندج بود، این اقدام صورت گرفته است، اما متاسفانه منابع مالی ویژه‌ای برای انجام آن اختصاص داده نشده است.

وی اضافه کرد: در یک بازده ۲۰ ساله و براساس افقی که برای ۱۴۲۰ در نظر گرفته شده است، سرانه فضای سبز شهر سنندج به ۱۵ متر مربع برسد.

صیدی در خصوص مقابله با شرایط کم‌آبی در استان کردستان افزود: در شرایط سخت امروزه آبیاری فضاهای سبز شهری در ساعاتی از شب انجام می‌شود و بر این کار نظارت جدی می‌شود.

وی در پایان یادآور شد: سرانه آب مصرفی شهر سنندج برای آبیاری فضای سبز حدود ۵۵۰ لیتر بر ثانیه است.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.