اظهار نظر سیروان بارزانی درباره سپردن مبارزه با داعش به نیروهای محلی
فرمانده نیروهای پیشمرگه در کردستان عراق معتقد است سپردن مبارزه با داعش به نیروهای محلی هنوز یک قمار بزرگ است. سیروان بارزانی، از سیاستمداران اقلیم کردستان عراق در نوشتاری برای سی ان ان، نظرات شخصی خود را اینگونه بیان کرده است: «اسلامگرایان تندرو به حافظه کوتاه مدت تکیه دارند، وقتی در میدان جنگ با شکست
فرمانده نیروهای پیشمرگه در کردستان عراق معتقد است سپردن مبارزه با داعش به نیروهای محلی هنوز یک قمار بزرگ است.
سیروان بارزانی، از سیاستمداران اقلیم کردستان عراق در نوشتاری برای سی ان ان، نظرات شخصی خود را اینگونه بیان کرده است: «اسلامگرایان تندرو به حافظه کوتاه مدت تکیه دارند، وقتی در میدان جنگ با شکست روبرو میشوند، در گذشته فرو میروند تا وقت بگذرانند. افراط گرایان در مقیاس زمانی متفاوتی از بقیه فعالیت میکنند و شکست نظامی را یک شکست موقتی میدانند. ایدئولوژی آنها به آنها میآموزد که صبور باشند. آنها فکر میکنند دنیای غرب در حال انحطاط و نابودی در زمانی کوتاه است.
داعش همچنان تهدید اصلی امنیت جهانی است و در قارههای متعدد وجود دارد و تروریستهای سرسخت آماده حمله هستند. همانطور که در افغانستان دیدیم، نبرد با افراط گرایی مرحله به مرحله نیست. آتش بس معمولی و مذاکرات صلح وجود نخواهد داشت. جنگ طولانی است. در سالهای اخیر، مبارزه با داعش از مقابله با یک گروه تروریستی با یک به اصطلاح خلافت، کنترل شهرها و مناطق وسیع در عراق و سوریه، به مبارزه با شورشیان در مخفیگاههای دور افتاده کشیده شده است.»
سیروان بارزانی ابراز عقیده کرده است: «رئیس جمهور جو بایدن ماه گذشته اعلام کرد که ایالات متحده ماموریت رزمی خود را در عراق تا پایان سال به پایان میرساند. اما بدون حضور نیروهای آمریکایی آن هم در شرایطی که نیاز هست، تهدید داعش به طور تصاعدی – نه تنها در این کشور، بلکه به طور بالقوه در سراسر جهان افزایش مییابد.
افراط گرایی یک جنبش جهانی است که با ایدئولوژی دینی-سیاسی فراملی در هم آمیخته است. تهدیدی که هنوز از سوی گروههای افراطی مانند داعش احساس میشود، با ۱۱ سپتامبر آغاز نشده و اگر آمریکا و متحدان غربی، عراق را به طور ناگهانی همانند افغانستان ترک کنند، پایان نخواهد یافت. در پاسخ به تلفات سرزمینی در خاورمیانه، داعش در کنار القاعده شروع به سرمایه گذاری زمان و انرژی در آفریقا، به ویژه در منطقه “ساحل” کرده است. اما علیرغم تلاشهای داعش برای گسترش دامنه خود، با توجه به پروپاگاندای آنها میتوان به اهمیت خاورمیانه و در اولویت بودن آن برای این گروه پی برد.»
وی ادامه داده است: «داعش در حال بازگشت برای انتقام در منطقه است. نیروهای ما معتقدند بیش از ۷۰۰۰ جنگجوی داعش در عراق هستند که توانستهاند از اسارت فرار کنند. هر یک از این جنگجویان قدیمی نفرت انگیز این پتانسیل را دارند که با توجه به دسترسیهای آنلاین، افراد زیادی را از راه دور تغییر دهند، آنها میتوانند این کار را از طریق تلفن یا اینترنت انجام دهند، بنابراین فاصله، شما را از آنها در امان نخواهد داشت.
در دوران همه گیری، داعش خود را سازماندهی کرد و از آن زمان حملات تروریستی مکرر در عراق علیه غیرنظامیان، ارتش و سرویسهای امنیتی را سازماندهی کرد. حملات سال گذشته در وین و درسدن نشان داد که این گروه هنوز توانایی الهام بخشیدن و آغاز اقدامات تروریستی بی رحمانه در خارج را دارد. گروههای وابسته در سال گذشته حملاتی را در نیجریه، نیجر، فیلیپین و دیگر کشورها آغاز کردهاند. تروریستهای تک رو که به ایدئولوژی مشابه پایبند هستند شهروندان بیگناه را در نیس و جاهای دیگر کشتهاند.»
سیروان بارزانی میافزاید: «بایدن میداند که ایالات متحده متحدانی در منطقه دارد که مایل هستند نیروهای آمریکایی باقی بمانند. ما برای تأمین امنیت سرزمین مادری خود میجنگیم و هر کاری که لازم باشد انجام میدهیم. اما سپردن مبارزه با داعش به نیروهای محلی هنوز یک قمار بزرگ است. در سال ۲۰۱۴، پس از آنکه ارتش عراق نتوانست داعش را در این منطقه مهار کند، پیشمرگهها باید عملیات حفاظت از میادین نفتی را در کرکوک به عهده میگرفتند.
بسیار مهم است که دولت بایدن به سیاست آمریکا در حمایت از عملیات پیشمرگه برای شکست داعش ادامه دهد. بایدن اهمیت ثبات منطقه را میداند – به عنوان معاون رئیس جمهور در دوران دولت اوباما، از عراق دیدن کرد و بارها در حرفه خود این کار را انجام داده است. بایدن عمیقا در عملیات نظامی اولیه آمریکا علیه داعش نقش داشت.
وقتی دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا قصد خود را برای خروج ناگهانی نیروهای آمریکایی از سوریه در سال ۲۰۱۹ اعلام کرد، بایدن استدلال کرد که این امر متحدان کردهای سوریه را آسیب پذیر میکند و ایالات متحده با تهدید بیشتری از حملات داعش مواجه خواهد شد. ممکن است شکل درگیری از آن زمان تغییر کرده باشد، اما اظهارات اخیر رئیس جمهور بایدن مبنی بر “بازگشت آمریکا” برای برخی از افرادی که در کردستان عراق در حال مبارزه با داعش هستند، بی معنی است، زیرا آنها میبینند که آمریکا به متحدان خود در اربیل پشت کرده است.
ما برای سرکوب داعش به حمایت بیشتری نیاز داریم، نه کمتر. پیشمرگه به عنوان متحد کلیدی غرب، در قلب تلاشهای ائتلاف تحت رهبری آمریکا برای شکست گروه تروریستی در اوج قدرت خود بود، حملات را در نزدیکی پایتخت کردستان عراق در اربیل دفع کرد و داعش را در موصل، در کنار نیروهای دولتی عراق شکست داد.
با آمادگی آمریکا برای پایان دادن به ماموریت رزمی خود در عراق، تهدید در منطقه ما در حال افزایش است. کوه “قره جوغ” کردستان عراق به پناهگاهی امن برای جنگجویان داعش تبدیل شده است، در حالی که منطقه مخمور نیز شاهد تجدید حیات نیروهای داعش است.
ما نمیتوانیم فرصت دهیم تا این تندروها در کشورهای شکست خورده یا مناطق بی قانون سازماندهی شوند. جهان از نزدیک افغانستان را در حال بازگشت طالبان میبیند و ترس معتبری وجود دارد که آنها به القاعده اجازه دهند بار دیگر از قلمرو خود به عنوان پایگاه عملیات استفاده کند. در عراق، آمریکا و متحدانش باید اطمینان حاصل کنند که عراق به عنوان محیطی خصمانه برای داعش باقی میماند.»
فرمانده نیروهای پیشمرگه کردستان عراق در انتها راهکاری را به زعم خود پیشنهاد کرده که بر یاری رساندن سربازان آمریکایی به نیروهای پیشمرگه برای مقابله با داعش تکیه دارد: برای ایالات متحده، خطرات همیشه وجود خواهد داشت اما از آنجا که داعش تهدیدی جدی برای منطقه و جهان است، من معتقدم که این ماموریت ارزش انجام آن را دارد.
منبع: ايسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0