اعتبارات در حوزه حفظ و مرمت میراث فرهنگی ناچیز است
ایسنا/خراسان جنوبی معاون میراث فرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با بیان اینکه اعتبارات میراث فرهنگی نسبت گستردگی کشور و مسئولیت در حوزه حفظ و مرمت میراث فرهنگی بسیار ناچیز است، گفت: خراسان جنوبی به عنوان یکی از مهدهای تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی مطرح بوده و موضوعات این استان در حوزه میراثفرهنگی بینظیر است.
محمدحسن طالبیان، امروز ۶ خرداد در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان جنوبی اظهارکرد: خراسان جنوبی سرزمینی پر رمز و راز و کشف نشده است.
به گزارش ایسنا، معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، بیان کرد: به دلیل فاصله زیاد این استان از مرکز کشور شاید بسیار شناخته شده نباشد، اما هرکس به این استان سفری داشته باشد با خاطره ای خوش برخواهد گشت.
طالبیان با بیان اینکه خراسان جنوبی به عنوان یکی از مهدهای تمدن و فرهنگ ایرانی اسلامی مطرح است افزود: موضوعات این استان در حوزه میراث فرهنگی بینظیر است.
وی با بیان اینکه ۹۴۸ اثر ثبت ملی در خراسان جنوبی وجود دارد، تصریح کرد: از این تعداد ۲۱۲ اثر در دولت تدبیر و امید در فهرست آثار ملی کشور قرار گرفته است.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به اینکه اعتبارات میراث فرهنگی نسبت گستردگی کشور و مسئولیت در حوزه حفظ و مرمت میراث فرهنگی بسیار ناچیز است، تصریح کرد: در سال ۹۸ در حوزه میراث فرهنگی ۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار داشتهایم که در سال ۹۹ به حدود ۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
طالبیان گفت: برای سال جاری قول ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار را برای این حوزه دادهاند که امیدواریم محقق شود.
او ادامه داد: حدود ۴۰ هزار اثر تاریخی در سطح کشور داریم که این میزان اعتبار برای حفظ و مرمت بسیار ناچیز است.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی بیان کرد: به عنوان مثال اگر تنها برای موزه ملی سالی سه میلیارد تومان هزینه نشود سرپا نیست یا تخت جمشید سالی ۸ میلیارد تومان هزینه نشود سرپا نخواهد ماند.
طالبیان با تاکید بر اینکه باید توجه بیشتری به حوزه میراثفرهنگی کشور شود، افزود: توجه به میراثفرهنگی موجب حفظ هویت فرهنگی میشود و زمینه اشتغالزایی سریع را هم فراهم میکند.
وی گفت: همچنین دانش سنتی و تداوم دانش تاریخی ادامه مییابد و بناهای تاریخی و حضور در آنها احساس شادابی و نشاط را به مردم میدهد.
معاون وزیر میراث فرهنگی کشور گفت: در ۶ سال گذشته بالغ بر ۵ هزار بنا و مجموعه تاریخی در کشور مرمت شده است.
طالبیان با اشاره تغییر رویکرد میراثفرهنگی به سمت استفاده از مشارکتهای مردمی، بیان کرد: همراهی مردم در این زمینه بینظیر بوده است.
وی ادامه داد: در گذشته موزههای خصوصی بسیار اندک بود که اکنون به ۱۷۰ موزه رسیده و ۱۳۰ موزه در ۶ سال گذشته راه اندازی شده است.
معاون میراث فرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، بیان کرد: در خراسان جنوبی ۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی در سال مالی ۹۹ برای مرمت بناهای تاریخی هزینه شده است.
طالبیان با بیان اینکه در حوزه میراثفرهنگی ردیفی برای کمک به دستگاههای دولتی نداریم، بیان کرد: دستگاههایی که مالکیت بناهای تاریخی را دارند باید خودشان در حوزه مرمت ورود کنند و اعتبارات ما در حوزه حمایتی و بخشهایی که در اختیار میراثفرهنگی قرار دارد، هزینه خواهد شد.
معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی یادآور شد: در خصوص ارگ کلاهفرنگی بیرجند هم استانداری نسبت به ایجاد موزه سیاسی اجتماعی در این مکان تاریخی اقدام کند و ما هم نسبت به تامین محتوا و تجهیزات کمک خواهیم کرد.
منبع:ایسنا