اخبار

افتتاح فاز نخست باغ موزه دفاع مقدس گیلان در شهریور

افتتاح فاز نخست باغ موزه دفاع مقدس گیلان در شهریور

ایسنا/گیلان مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، با اشاره به احداث باغ موزه دفاع مقدس استان گیلان در سه فاز، افزود: عملیات اجرایی پروژه را از یک سال گذشته و در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار آغاز کردیم و در هفته دفاع مقدس شاهد بهره برداری از فاز نخست آن خواهیم بود.

سرهنگ حسین مصطفی پور در دیدار با مدیر حوزه های علمیه استان گیلان که با محوریت احداث یادمان شهدای گمنام در حوزه علمیه امیرالمومنین(ع) رشت برگزار شد، راه شهدا را راه دفاع از آرمان های انقلاب اسلامی و ولایت دانست و اظهار کرد: شهدا چراغ راه ملت برای انجام تکلیف هستند.

وی با اشاره به احداث باغ موزه دفاع مقدس استان گیلان در سه فاز، افزود: عملیات اجرایی پروژه را از یک سال گذشته و در زمینی به مساحت ۱۰ هکتار آغاز کردیم و در هفته دفاع مقدس شاهد بهره برداری از فاز نخست آن خواهیم بود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان، باغ موزه دفاع مقدس را یک مجموعه فرهنگی دانست و تصریح کرد: امیدواریم با احداث این فضای فرهنگی معنوی نقش خودمان را در بازگو کردن رشادت ها و ایثارگری ها و مجاهدت های رزمندگانی گیلانی در هشت سال دفاع مقدس ایفا کنیم.

مصطفی پور، باغ موزه دفاع مقدس را فرصتی برای نشر ارزش های دفاع مقدس دانست و خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند فرهنگ و معارف دفاع مقدس هستیم.

وی با بیان اینکه استان گیلان هشت هزار شهید و ۲۲ هزار جانباز تقدیم اسلام و انقلاب کرده است، گفت: رزمندگان گیلانی با وجود فاصله هزار کیلومتری از خط مقدم نقش چشمگیر و موثری در جبهه ها ایفا کردند و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند، به ستارگان درخشان این مرز و بوم تبدیل شدند.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، با اشاره به وجود بیش از ۲۰ باغ موزه دفاع مقدس در سطح کشور، اضافه کرد: جزو آخرین استان هایی هستیم که اقدام به احداث باغ موزه دفاع مقدس کردیم و لذا تکمیل پروژه با جدیت در دستور کار قرار دارد.

مصطفی پور، با بیان اینکه طلاب انقلابی و جهادی نقش مهمی در محتوابخشی به موزه دفاع مقدس گیلان دارند، عنوان کرد: دفاع مقدس ما آمیخته با فرهنگ و معارف اسلام و قرآن و تشیع و اهل بیت(ع) است و رزمندگان در لحظه لحظه های نبرد علیه دشمن بعثی، به ائمه اطهار(ع) تاسی داشتند.

وی جمع آوری، نگهداری، حفظ، نگارش و چاپ آثار شهدا و رزمندگان را نخستین ماموریت بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس دانست و یادآور شد: دومین ماموریت بنیاد نشر آثار شهدا و ترویج معارف دفاع مقدس است و نباید صرفا بایگانی کنیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، فرهنگ و معارف دفاع مقدس را کلید حل همه مشکلات دانست که باید به آیندگان منتقل شود و اظهار کرد: نسل جوان و نوجوان پس از دوران جنگ متولد شده اند و آن روزها را لمس نکرده اند؛ همچنین با هجمه سنگین دشمنان علیه معارف دفاع مقدس مواجه هستیم که با تحریف و افسانه سازی به دنبال دور کردن جوانان و نوجوانان از قهرمانان واقعی خود هستند.

وی خانواده های معظم شهدا و ایثارگران را گنجینه های دفاع مقدس دانست و تاکید کرد: وقت زیادی نداریم و با از دست دادن هر کدام از والدین و سرداران و فرماندهان و پیشکسوتان و یادگاران دفاع مقدس، دنیایی از آثار و خاطرات و تاریخ شفاهی از بین می رود لذا به دنبال تاریخ نگاری دفاع مقدس هستیم.

مصطفی پور، از چاپ بیش از ۴۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تا پایان سال ۱۴۰۰ نیز تدوین و چاپ ۶۰ عنوان کتاب دیگر در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان، با اشاره به مطالبه رهبر انقلاب مبنی بر صد برابر شدن فعالیت در حوزه نشر و ترویج فرهنگ و معارف دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: دو واحد آموزشی تحت عنوان «آشنایی با دفاع مقدس» در دانشگاه ها و حوزه های علمیه تدریس می شود لذا می توانیم از ظرفیت طلاب حوزه علمیه در این بخش استفاده کنیم.

وی با تاکید بر لزوم تسریع در روند احداث یادمان های شهدای گمنام، اضافه کرد: در حال حاضر سه یادمان شهدای گمنام در پارک ملت، مسکن مهر و حوزه علمیه امیرالمومنین رشت داریم که در دست ساخت بوده و شهرداری رشت موظف به پیگیری کار با اولویت دو یادمان پارک ملت و مسکن مهر شده است.

مصطفی پور، دانشنامه دفاع مقدس گیلان را دایره المعارف نقش گیلانیان در دفاع مقدس با محوریت اشخاص و شهدا و فرماندهان و شهرها و پادگان ها و گردان ها و کتاب و شاعران و نویسندگان و… دانست و مذکر شد: دانشنامه دفاع مقدس گیلان به اندازه باغ موزه دفاع مقدس ارزشمند است و با کمک اساتید دانشگاه در حال نگارش این اثر معنوی هستیم.

حجت الاسلام والمسلمین قاسم علیپور، مدیر حوزه های علمیه گیلان نیز، آحاد ملت ایران را مدیون خون مطهر شهدا دانست و اظهار کرد: باید با قدم برداشتن در مسیر شهدا دین خودمان را ادا کنیم و جزو راویان معارف دفاع مقدس باشیم.

وی شهدا را فرزندان معنوی امام خمینی(ره) دانست و گفت: شهدای گمنام میزبان واقعی مردم در شهرها هستند و ما میهمان شهدا هستیم.

مدیر حوزه های علمیه گیلان، یکی از افتخارات استان گیلان را وجود یادمان های شهدا در اغلب شهرها دانست و عنوان کرد: مزار شهدا زیارتگاه عشق است و خداوند به حرمت شهدا حاجات را روا می کند لذا باید خادم خوبی برای شهدا باشیم.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *