افزایش درآمد کشاورزان از شالیزارهای رودبار
ایسنا/گیلان مدیر جهاد کشاورزی رودبار گفت: امسال کشاورزان با افزایش کشت محصولاتی چون گندم، جو و کلزا درآمد خود را از شالیزارهایشان افزایش دادند.
سروش ابراهیمی در گفت و گو با ایسنا گفت: شهرستان رودبار ۳۲۰۰ هکتار اراضی شالیزاری دارد که تاکنون شخم زمستانه در ۶۰۰ هکتار آن انجام شده است و نسبت به سال گذشته امسال انجام شخم اولیه شتاب بهتری دارد.
وی افزود: افزایش کمی و کیفی تولید برنج در این شهرستان از اولویتهای کاری این شهرستان است.
ابرهیمی با بیان اینکه افزایش قیمت کود تاثیر مستقیم بر روحیه کشاورزان دارد، ادامه داد: افزایش قیمت کود موجب افزایش هزینه تمام شده تولید برنج سفید میشود و در نهایت موجب میشود که درآمد حاصل از تولید این محصول برای کشاورزان کاهش یابد.
وی با اشاره به اینکه امسال گندم و جو همانند سالهای گذشته در برخی از شالیزاری رودبار کشت شده است، خاطرنشان کرد: برنجکاران از تولید این محصولات درآمد خوبی کسب میکنند و برداشت این محصولات از اوایل اردیبهشت ماه شروع میشود و هم اکنون ۲۰ درصد از این شالیزارها به کشت گندم، جو و کلزا اختصاص دارند که ۱۵ درصد از این ۲۰ درصد به جو اختصاص دارد.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار گفت: کشت برداشت برنج در برخی از شالیزارهای شهرستان رودبار کمی دیرتر از دیگر شهرستانها انجام میشود و دلیل آن کشت محصولاتی چون گندم، جو و کلزا است.
ابراهیمی تصریح کرد: بهرهبرداری بهینه از شالیزارهای رودبار از اهداف مهم کشاورزان است و امسال کشت جو کمی بهتر از سالهای گذشته است و دلیل کشت بیشتر این محصول قیمت فروش مناسب آن است.
وی با بیان اینکه از دیگر راهکارهای افزایش درآمد برنج، کشت مکانیزه این محصول است، افزود: کشت دوم محصولات و نوغانداری موجب میشود که کشاورزان در حین کشت، داشت و برداشت برنج نقدینگی داشته باشند و امسال علاوه بر کشت دوم محصولات کشاورزی شاهد افزایش نوغانداری نیز در این شهرستان هستیم.
مدیر جهاد کشاورزی رودبار اظهار کرد: سال گذشته به دلیل بدهیهایی که برخی از کشاورزان در حال تولید برنج داشتند، مجبور شدند به محض برداشت، محصول را بفروشند و نتوانستند برنجی برای فروش در بازار شب عید داشته باشند.
وی گفت: ارایه تسهیلات ارزان قیمت میتواند تا حدودی مشکلات نقدینگی کشاورزان را حل کند و لازم است در این خصوص تدابیر ویژهای اندیشیده شود.
انتهای پیام
منبع:ایسنا