افزایش ٣٠ درصدی کم تحرکی دانش آموزان ایرانی در دوران کرونا
رییس فدراسیون دانش آموزی اعلام کرد: حدود پنج میلیون دانش آموز، درگیر مسابقات ورزشی هستند. امیدواریم بتوانیم جامعه مخاطب خود را به ١٥ میلیون دانش آموز ارتقا دهیم.
به گزارش ایسنا، حسین بابویی در نشستی خبری که به مناسبت چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در محل وزارت ورزش و جوانان و با محوریت تبیین برنامه های المپیاد دانش آموزی در سال ١٤٠٠ برگزار شد، اظهار کرد: برنامه ریزی، ساماندهی و اجرای مسابقات دانش آموزی بین مدارس شهرها برگزار می شود و ریشه آن المپیادهای ورزشی درون مدرسه ای است و استعدادهای برتر در رشته های مختلف اینگونه توسط معلمان تربیت بدنی شناسایی می شود.
وی ادامه داد: پس از آن تیم قهرمان یا منتخب به سطح مسابقات کشوری اعزام می شود که سهمیه هر استان یک تیم است تا در نهایت قهرمان کشور انتخاب شود و در صورت وجود مسابقات آسیایی یا جهانی یا المپیاد دانش آموزی حضور پیدا می کنند.
رییس فدراسیون دانش آموزی با اشاره به غربالگری صورت گرفته به منظور استعدادیایی در حوزه ورزش دانش آموزی، بیان کرد: حدود پنج میلیون دانش آموز در ١٥ رشته ورزشی موفق به حضور در مسابقات ورزشی درون مدرسه ای شرکت می شوند، پس از آن یک میلیون و ٤٠٠ هزار دانش آموز در سطح شهرها به رقابت می پردازند که منتخب پنج میلیون دانش آموز است، در مرحله بعد ٦٠٠ هزار نفر در سطح استان ها و ١٥ هزار نفر در سطح کشور به مراحل نهایی راه پیدا می کنند.
بابویی افزود: امیدواریم روزی بتوانیم ١٥ میلیون دانش آموز را در حوزه مسابقات ورزشی درگیر کنیم که در حال حاضر به عدد پنج میلیون نفر رسیده ایم.
وی با تاکید بر ظرفیت استان ها در حوزه ورزش دانش آموزی، بیان کرد: فدراسیون دانش آموزی باید در ٣٠ رشته ورزشی فعالیت کند، این درحالی است که بسیاری از فدراسیون ها، تک رشته ای هستند و باید فعالیت گسترده ای از سوی فدراسیون دانش آموزی مدنظر قرار گیرد.
رییس فدراسیون دانش آموزی با اشاره به اینکه برگزاری مسابقات ورزش یک ظرفیت تربیتی و مسیری برای فعالیت بدنی دانش آموزان در سبک زندگی آپارتمان نشینی است، عنوان کرد: یکی از اهداف اصلی فدراسیون ورزشی درگیر کردن دانش آموزان در مسابقات با سطح بالاتر از مدارس است که در حال حاضر به عدد یک میلیون و ٤٠٠ هزار دانش آموز دست یافته ایم.
بابویی ادامه داد: سامانه جامع مسابقات دانش آموزی فرایند کلی مسابقات را رصد می کند و اطلاعات کامل دانش آموزان و مسابقات را به صورت بانک اطلاعاتی در اختیار ما قرار می دهد.
وی با اشاره به اینکه برگزاری مسابقات ورزشی آموزشگاهی فرصت بی نظیری در حوزه استعدادیابی است، اظهار کرد: سال گذشته حدود ١٤ هزار استعداد برتر در تمامی سطوح شهر و استان و در سطح کشور نیز حدود ٧٠٠ استعداد برتر شناسایی شدند و طی نامه های رسمی به فدراسیون های ملی ورزشی و دفتر استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان معرفی شدند و فدراسیون های ورزشی مختلف می توانند از این ظرفیت بهره برداری کنند.
رییس فدراسیون دانش آموزی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر میزان کم تحرکی دانش آموزان از زمان شیوع ویروس کرونا در کشور، بیان کرد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و تعطیلی آموزشگاه ها و ورزشگاه ها پیش بینی می شود حدود ٣٠ درصد دانش آموزان دچار کم تحرکی شده اند و امیدواریم در قالب پروژه کوچ و مسابقات دانش آموزی بتوانیم شرایط بهتری را رقم بزنیم.
وی ادامه داد: پیش بینی می کنیم مسابقات مجازی را در رشته های ١٠ گانه در تابستان سال آینده برگزار کنیم و در سال جاری نیز مسابقات تعطیل نشد، بلکه به صورت مجازی در سطح شهرها و استان ها برگزار شد.
رییس فدراسیون دانش آموزی تاکید کرد: هیچ روشی نمی تواند اینگونه در حوزه استعدادیابی ورزشی عمق و اثربخشی داشته باشد و تصور ما این است که طی چند سال آینده بخش عمده استعدادهای ورزشی کشور، از طریق مسابقات دانش آموزی شناسایی شوند.
بابویی با بیان اینکه رشته های ورزشی در مجموع به صورت ٥٠ درصدی در بخش پسران و دختران فعالیت ها دنبال می شود، هرچند که در برخی رشته ها رشته ورزشی دختران وجود ندارد، گفت: در عین حال با تبعیض مثبت به سمت دختران در حال جبران عقب ماندگی ها هستیم و ٦٠ درصد توسعه ورزش دختران در مناطق محروم و ٤٠ درصد توسعه ورزش پسران در این مناطق در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا