اخبار 30

افزایش ۳ متر مربعی سرانه فضای سبز مشهد

افزایش ۳ متر مربعی سرانه فضای سبز مشهد

ایسنا/خراسان رضوی مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: سرانه فضای سبز مشهد در طول این دوره از مدیریت شهری از ۱۴.۲ متر مربع به ۱۷.۳ متر مربع رسیده یا به تعبیری سه متر مربع افزایش یافته است.

احمدرضا سلامی امروز در آیین رونمایی از مجموعه «باغ زندگی» و «باغ خاطره» اظهار کرد: ۱۵ اسفند در تقویم ما به نام روز درختکاری ثبت شده است. این روز برای ما بسیار مهم است زیرا وضعیت محیط زیستی شرایط خوبی ندارد و علی رغم اینکه در کشورها و شهرهای مختلف چند سالی است که میزان توسعه درختکاری و فضای سبز شهری مطرح شده اما همچنان در برخی شهرهای کشور توسعه ساخت‌وسازها، جاده‌ها و راه های طبقاتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی افزود: به همین دلیل است که کلان‌شهرها آلوده شده است و به‌تبع نرخ رشد جمعیت به تدریج، شرایط زندگی را برای انسان‌ها دشوارتر می‌کند. در دین ما معصومین سفارش زیادی به درختکاری کرده‌اند و امام صادق(ع) فرموده‌اند ۶ چیز باقیات‌الصالحات است و بعد از مرگ حسنات آن برای فرد نوشته می‌شود که درختکاری یک نمونه از آن موارد است.

سلامی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۶۸۰ هکتار فضای سبز در شهر مشهد وجود دارد که از این مقدار ۱۲۰۰ هکتار در این دوره ایجاد شده، خاطرنشان کرد: بیش از ۹۰ پارک از مجموع ۶۶۶ پارک موجود در شهر مشهد در چند سال اخیر احداث شده است. ۹۰۰ هکتار کمربند سبز در طول دو سال و نیم گذشته اجرا شده و سرانه فضای سبز مشهد در طول این دوره از ۱۴.۲ متر مربع به ۱۷.۳  متر مربع رسیده یا به تعبیری سه متر مربع افزایش یافته است. افراد مطلع در جریان هستند که افزایش یک متر مربع فضای سبز با توجه به جمعیت شهر، نیازمند چه زیرساخت هایی است. آن هم در شهرهایی که ساختارهای شهرسازی شکل گرفته و تامین زمین برای توسعه فضای سبز بسیار دشوار است.

وی اضافه کرد: همچنین در طول سال های اخیر پروژه‌های بسیار خوبی مانند پارک امید در منطقه ۶،  پارک جلوخان، کوه پارک، پارک کم نهاده، پارک ریحانه، مناسب‌سازی پارک های بانوان، پارک‌های موضوعی همچون پارک دانش، توسعه بولوار نماز، پارک بهار و پارک‌های محلی مختلف اشاره کرد. در سال جاری علی رغم سختی شرایط کرونا پارک‌های  زیاد و بزرگ دیگری همچون بوم‌پارک، پارک طبیعت و خانواده، پارک شهرستانی ۷۳ هکتاری در انتهای حر ۱۳ و پارک آبشار که همگی جزو پارک‌های شهری و فراشهری ما هستند که در حال حضار یا تکمیل شده و یا در دست اجرایند و در همین دوره طی ماه‌های آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

کاشت بیش از ۴۰۰ هزار درخت در کمربند سبز مشهد

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد گفت: امروز به مناسبت روز درختکاری در طلیعه توسعه ۱۲۰۰ هکتار فضای سبز در کمربند سبز مشهد هستیم و پیش‌بینی شده است که بیش از ۴۰۰ هزار درخت در این عرصه کاشته شود. در حال حاضر غریب بر یک و میلیون و ۶۰۰ درخت وجود دارد و زمانی که صحبت از ۴۰۰ هزار درخت می شود، یعنی ۲۵ درصد آن چیزی که تاکنون وجود داشته است. طبعی است که این حرکت بسیار بزرگ بوده و نیازمند زیرساخت است.

سلامی اظهار کرد: امروز شهر مشهد با تولید منابع آبی پایدار و غیر شرب با ایجاد تصفیه‌خانه‌های محلی و تصفیه فاضلاب، احیای چشمه‌های محدود کمربند سبز جنوبی، مطالعات آبخیزداری و استفاده از روان آب‌ها، چاه‌های آلوده و خارج از رده برای شرب توانسته است تامین منابع آبی را برای وضع موجود و رسیدن به سرانه مطلوب فراهم کند.

وی ادامه داد: شهرداری مشهد برای تقویت و توسعه مشارکت‌های مردمی و افزایش علاقه‌مندی مردم به محیط زیست و غنای این فرهنگ خوب، کارهای مختلفی را در دستور کار خود قرار داده است. دو رویداد «باغ زندگی» و «باغ خاطره» امروز با حضور شهروندان و مسئولین رونمایی می شود.

مدیرعامل سازمان پارک ‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد بیان کرد: ثبت نام «باغ خاطره» و «باغ زندگی» در چهار بخش تازه مزدوجین، تازه متولدین، یادبود درگذشتگان و یادبود حامیان پیوند عضو از اسفند ماه در سایت gsms.mashhad.ir آغاز شده و جمعه آخر هر ماه عملیات کاشت درخت با حضور شهروندان انجام می‌شود. همچنین شهروندان در طول سال می‌توانند با مراجعه به همین سایت به صورت رایگان درختی را برای کاشت در منزل و محل کار خود ثبت نام کنند و شهرداری مشهد هزینه آبیاری درخت را در قالب تخفیف در عوارض برای هر درخت ۱۰ هزار تومان محاسبه می‌کند.

۵۵۰ هزار تومان کمک هزینه اجرای «باغ بام» به شهروندان

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، سلامی تصریح کرد: برای کاشت درخت در پشت بام‌ها نیز به عنوان «باغ بام» به ازای هر متر مربع ۵۵۰ هزار تومان کمک هزینه می‌شود که حدود دو سوم هزینه‌های اجرای باغ بام است. برای اجرای آب خاکستری و استفاده از آب باران، سینک ظرفشویی و فلاش تانک‌ها نیز طرح دیگری وجود دارد که مبلغ پنج هزار تومان به شهروندان ارائه می‌شود تا از آب حاصل از باران، برای فلاش تانک و آبیاری درختان داخل منزل و خارج از آن استفاده کنند.

وی افزود: امروز در این مراسم از خانواده محمدرضا ارم  که طی چند روز اخیر اعضای خود را اهدا کرده بود، دعوت شده است باری دیگر با ثبت یک پلاک و کاشت درخت، جان تازه‌ای به طبیعت ببخشد تا این حرکت و حسنه ادامه پیدا کند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *