تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 7 اکتبر 2021 - 20:48
کد خبر : 72884

افشای دلایل بی‌میلی اوپک پلاس به افزایش بیشتر تولید نفت

افشای دلایل بی‌میلی اوپک پلاس به افزایش بیشتر تولید نفت

منابع آگاه می‌گویند تصمیم روز دوشنبه اوپک پلاس برای ادامه افزایش تدریجی تولید با وجود صعود کم‌سابقه قیمت‌ها به بالاترین رکورد چند ساله، تحت تاثیر نگرانی نسبت به ضعیف شدن تقاضا و قیمت‌ها گرفته شد.  سه منبع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفتند: دلیل مهم دیگر پول بود. پس از این که تولیدکنندگان نفت

افشای دلایل بی‌میلی اوپک پلاس به افزایش بیشتر تولید نفت

منابع آگاه می‌گویند تصمیم روز دوشنبه اوپک پلاس برای ادامه افزایش تدریجی تولید با وجود صعود کم‌سابقه قیمت‌ها به بالاترین رکورد چند ساله، تحت تاثیر نگرانی نسبت به ضعیف شدن تقاضا و قیمت‌ها گرفته شد.

 سه منبع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفتند: دلیل مهم دیگر پول بود. پس از این که تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس از کاهش درآمد خود در اوج بحران پاندمی و ریزش قیمت‌ها در سال ۲۰۲۰ آسیب دیدند، اکنون با افزایش درآمد خود روبرو شده‌اند.
اوپک پلاس بدنبال وضع قرنطینه‌ها در سراسر جهان برای مقابله با شیوع ویروس کرونا و فلج شدن تقاضا برای نفت و ریزش قیمت‌ها، در آوریل سال ۲۰۲۰ محدودیت عرضه به میزان حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز معادل ۱۰ درصد از تولید جهانی را تصویب کرد.
یک نماینده اوپک پلاس درباره سطح فعلی قیمت نفت گفت: همه خوشحال هستند.
اوپک پلاس امسال با درخواست مصرف کنندگان بزرگی نظیر آمریکا و هند برای عرضه بیشتر تولید نفت روبه‌رو شده است.
منابع آگاه در آستانه نشست روز دوشنبه وزیران اوپک پلاس اظهار کرده بودند که این گروه در حال بررسی افزایش بیشتر تولید به میزان ۸۰۰ هزار بشکه در روز معادل یک درصد از تولید جهانی بود اما صبح روز دوشنبه سیگنال‌ها از سوی منابع آگاه اوپک پلاس پیش از نشست آنلاین وزیران این گروه در همان روز تغییر کرد .محتمل‌ترین نتیجه ادامه توافق فعلی برای افزایش ماهانه تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز اعلام شد.
یک منبع آگاه در اوپک پلاس با توضیح درباره دلایل عدم افزایش بیشتر تولید گفت: بر مبنای درس‌های گذشته اوپک محتاط‌تر شده است زیرا هرگونه تصمیم شتابزده ممکن است به افت شدید قیمت‌های نفت منجر شود. بنابراین فشار سیاسی آمریکا و کشورهای دیگر در تغییر این استراتژی موثر نبود.
اوپک پلاس نگران چشم اندازه معکوس شدن سریع روند رشد قیمت‌ها بود. این اتفاق در سال ۲۰۱۸ روی داد و نفت برنت از بالای ۸۵ دلار در اکتبر به پایین ۵۰ دلار تا پایان سال سقوط کرد.
این منبع آگاه گفت: بازار نفت همچنان شکننده است و هیچ تضمینی برای قیمت‌های با ثبات وجود ندارد.
یک منبع آگاه دیگر گفت: پیش از این نشست روز دوشنبه این گروه با فشار برای افزایش سریع‌تر تولید روبه‌رو بود اما ما از موج چهارم شیوع ویروس کرونا واهمه داریم و هیچ کس نمی‌خواهد حرکت بزرگی انجام دهد. این نگرانی از سوی بعضی از اعضای گروه ابراز شد که افزایش بیشتر تولید ممکن است توازن بازار نفت را در سال آینده بر هم زند. اوپک پلاس در حال حاضر مازاد عرضه نفت در سال ۲۰۲۲ و ریسک رشد ذخایر به بالای میانگین پنج ساله در نیمه دوم سال را پیش‌بینی کرده است.
قیمت نفت روز دوشنبه پس از تصویب افزایش تولید ۴۰۰ هزار بشکه در روز در نوامبر در نشست اوپک پلاس، به بالای ۸۱ دلار در هر بشکه صعود کرد و حتی پس از این تصمیم افزایش بیشتری پیدا کرد و روز چهارشنبه به حدود ۸۴ دلار رسید.
درآمد بیشتر اعضای اوپک پلاس به کاهش مشکلات ناشی از ریزش قیمت‌ها در سال گذشته کمک خواهد کرد. طبق گزارش بولتن آماری سالانه اوپک، درآمد صادرات نفت این گروه در سال ۲۰۲۰ به ۳۲۱ میلیارد دلار رسید که ۴۳ درصد نسبت به سال ۲۰۱۹ کاهش داشت.
بر اساس گزارش رویترز، احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق، در این‌باره در کنفرانس انرژی اینتلیجنس به مزاح پرداخت و گفت: برای ما عراقی‌ها که ۴۰ میلیون نفر جمعیت داریم و برای ۸۵ درصد از درآمد خود به نفت وابسته هستیم، امیدواریم که نفت به ۱۲۰ دلار برسد. با این حال وی گفت: قیمت منصفانه برای مصرف کنندگان و تولیدکنندگان بین ۷۵ تا ۸۰ دلار است.
منبع: ايسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.