امامی که هیچ کسی را دست خالی بر نمیگرداند…
امام جمعه دزفول گفت: از امام رضا (ع) به امام رئوف و مهربان تعبیر میکنند، امام مهربانی که هیچ کسی را دست خالی برنمیگرداند، حتی غیرشیعیان و غیرمسلمانان نیز که به امام رضا (ع) ارادت دارند، به مرقد وی میروند و عرض حاجت میکنند و امام هم نمیگذارد هیچ کسی ناامید و مایوس از بارگاه او برگردد.
حجتالاسلام و المسلمین سید محمدعلی قاضیدزفولی با تبریک ولادت امام رضا(ع) اظهار کرد: امیدوارم بتوانیم معرفت به ساحت مقدس امام رئوف حضرت امام رضا(ع) را پیدا کنیم و با زندگی، شیوه و منش آن حضرت بیشتر آشنا شویم. امام رضا (ع) از آنجایی که لقب عالم آلمحمد را دارد در احادیث و روایت نورانی از ایشان نیز سبک زندگی با زبان ساده، بسیار زیبا و رسا بیان شده است. بنابراین در احادیث مختلفی که از حضرت به دست ما رسیده است، میتوان روش و منش اهلبیت عصمت و طهارت را به خوبی تدوین و ترسیم کرد و در واقع از آنها به عنوان یک الگوی عملی برای زندگی شیعیان و محبان اهلبیت (ع) به ویژه جوانان استفاده کرد و بهره برد.
وی در پاسخ به این سؤال که با توجه به این که در شرایط کرونایی برای همگان مقدور نیست که از نزدیک به زیارت امام رضا (ع) بروند، در این شرایط چگونه میتوان با حضرت سخن گفت و عرض حاجت داشت، گفت: در زیارتنامه حضرت و اذن دخول او آمده است، «أَشْهَدُ أَنَّکَ یَسْمَعُونَ کَلامِی وَ یَرُدُّونَ سَلامِی» یعنی «شهادت میدهم که تو سخن گفتن ما را میشنوی و جواب سلام ما را میدهی» و به نظر من نکته مهم نیز همین است که انسان میتواند از راه دور با حضرت راز و نیاز و درددل و حاجت خود را خدمت حضرت مطرح کند و انشاءالله برآورده خواهد شد.
امام جمعه دزفول با بیان اینکه امام رضا (ع) سرمایه بزرگ معنوی، فرهنگی و دینی برای ما ایرانیان است، ادامه داد: امام رضا (ع) نعمت و موهبتی است که ما ایرانیان هر موقع بخواهیم میتوانیم از نزدیک به زیارت او برویم و عرض حاجت کنیم و در زندگیمان نیز امام رضا (ع) میتواند نقش بسیاری داشته باشد. البته انسان باید خودش تلاش و کوشش کند و گاهی اوقات ما خودمان از نعمت و موهبت بزرگی مانند امام رضا (ع) در کشورمان غافل میشویم. خدا رحمت کند آیتالله بهجت را که میفرمود: «هر وقت توانستید، به زیارت امام رضا بروید و نگویید که من دو ماه یا سه ماه پیش به زیارت ایشان رفتهام. توفیق زیارت حضرت را از دست ندهید».
وی تاکید کرد: زیارت امام رضا (ع) در زندگی انسان اثرگذار است و وقتی انسان به زیارت یک امام میرود احساس سبکی دارد و احساس میکند توانسته است با یک ولی و اولیای خدا راز و نیاز کند و او را بین خود و خدای خود واسطه قرار دهد و به او متوسل شود و همین باعث آرامش روحی و روانی انسان میشود. بنابراین ما ایرانیان باید بیش از اینکه از حضور امام رضا (ع) استفاده کنیم، از او بهرهمند شویم. پیامبر اکرم (ص) نیز فرمودند: «هر کس ولایت فرزندم علیبن موسیالرضا را بپذیرد، روز قیامت چهرهای خندان خواهد داشت.» پس ولایتپذیری و ولایت داشتن امام رضا (ع) مساوی با رستگاری در آخرت و سعادت در دنیا است. انشاءالله بتوانیم از وجود مقدس امام رضا (ع) بیشتر بهره ببریم و در زندگیمان نیز امام رضا برای ما ملموستر، سرنوشتسازتر و کلیدیتر باشد. اگر ما بخواهیم در زندگیمان امام رضا را الگو قرار بدهیم، قطعا زندگی ما موفق و توأم با آرامش و امنیت روح و روان خواهد بود. در مجموع، زندگی با امام رضا محسنات و امتیازات فراوانی خواهد داشت.
قاضیدزفولی درباره کارهایی که یک فرد میتواند انجام دهد تا زندگیاش با امام رضا ملموستر باشد، گفت: همانطور که گفتم امام رضا (ع) کلام ما را میشنود و جواب سلام ما را خواهد داد و اگر همین باور و اعتقاد را داشته باشیم، این نیز در زندگی ما بسیار اثرگذار خواهد بود و در حقیقت باعث میشود ما احساس کنیم یک پناه و ملجأ داریم و وقتی در مشکلات گرفتار میشویم به سراغ امام رضا میرویم و احساس نمیکنیم این مشکل ما را شکست میدهد، بلکه امام رضا (ع) وسیلهای است که با توسل به او، اسباب فائق آمدن بر مشکل برای ما مهیا میشود و همین میتواند در موفقیت ما در زندگی اثر داشته باشد. پس بزرگترین پناهگاه و ملجأ برای ما ایرانیان حضور امام رضا (ع) در کشورمان است.
وی خاطر نشان کرد: از امام رضا (ع) به امام رئوف و مهربان تعبیر میکنند، امام مهربانی که هیچ کسی را دست خالی برنمیگرداند. حتی غیرشیعیان و غیرمسلمانان نیز که به امام رضا (ع) ارادت دارند، به مرقد وی میروند و عرض حاجت میکنند و امام نیز نمیگذارد هیچ کسی ناامید و مایوس از بارگاه او برگردد. بنابراین وقتی امام رضا به دیگران نظر دارد با دوست چه کار کند؟ پس ما که شیعیان، محبین و ارادتمندان حضرت هستیم، این میتواند نقطه امیدبخشی در زندگی ما باشد که امام رضا (ع) خیلی میتواند در زندگی و موفقیتهای افراد مؤثر باشد، البته منوط به این که ما نسبت به حضرت، معرفت پیدا کنیم؛ آنچنان که حق معرفت حضرت است. یعنی حق معرفت ایشان را به جا بیاوریم و اگر این مهم را انجام دادیم، ارتباط دوطرفه میشود و زمانی که ارتباط دوطرفه شود، انسان میتواند از توفیقات و فیوضات حضرت بهره ببرد و در زندگیاش خرسند و بهرهمند از فیوضات حضرت باشد.
منبع:ايسنا