انتخاب ما از کرونا تهاجمی وسیع است یا فرصتی عظیم؟
ایسنا/خراسان شمالی عضو هیات علمی دانشگاه پیامنور خراسان شمالی گفت: کرونا یک بیماری بینالمللی است و میتواند برای تمام ملتها یک تهاجم وسیع و یا یک فرصت بزرگی باشد.
جلیل مسعودی فرد، در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که بیماری کرونا چه پیامدهای اجتماعی به دنبال دارد، بیان کرد: کرونا مانند بسیاری از مشکلاتی که طی قرنهای گذشته وجود داشته است میتواند برای برخی یک تهاجم باشد و برخی دیگر نیز یک فرصت استثنائی که پس از درگیر شدن بسیاری از کشورها به این بیماری میتوانیم بهتر از همیشه معنی دهکده جهانی را درک کنیم و اگر در گذشته تنها یک نام از دهکده جهانی وجود داشت، در حال حاضر با تمام وجود میتوانیم آن را احساس کنیم.
وی با بیان اینکه با وجود بیماری کرونا افراد و ملتها نمیتوانند در لاک خود باشند و با زندگی دیگران کاری نداشته باشند، اظهار کرد: کرونا تلنگری بود که بدانیم زیستن ما در زیستن دیگران و زندگی آنها در زندگی ما تاثیر گذار است.
مسعودیفرد ادامه داد: تاثیرگذاری مثبت و یا منفی افراد در زندگی یکدیگر در شرایط کنونی و با وجود ارتباطات، سرعت بیشتری پیدا کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه پیامنور خراسان شمالی با اشاره به اینکه سرعت انتشار شایعات نیز در کنار سرعت انتشار واقعیتها افزایش پیدا کرده است، افزود: تشخیص خبر درست و یا غلط در حال حاضر دشوارتر شده است و انسان باید در این شرایط مدیریت خبری مناسبی داشته باشد تا بتواند به واقعیتها دست پیدا کند.
وی با تاکید براینکه کرونا فقیر و غنی را با خود درگیر کرده است، ادامه داد: در کشورهای غنی با توجه به امکاناتی که وجود دارد، امکان مدیریت هرچه بهتر این بیماری فراهمتر است اما این بیماری به غنی و ضعیف حمله کرده است و این یکی از مهمترین ویژگی این بیماری است.
مسعودی فر با تاکید براینکه خارج از مسائل بینالمللی، کرونا تاثیرات مختلف فردی نیز برای بشر داشته است، تصریح کرد: کرونا افراد را وادار کرده تا با خانه ماندن، با مرگ و تنهایی خود کنار بیایند و لحظاتی را تجربه کنند که هیچکسی نمیتواند در کنار آنها باشد.
مسعودیفرد تاکید کرد: کرونا نشان داد که انسان در اوج تنهایی میتواند بر مشکلات غلبه پیدا کند و در تنهایی مشکلات خود را حل کند و دربسیاری از رفتارهای خود بازنگری داشته باشد.
منبع:ایسنا