دسته‌بندی نشده

انتشار کتاب “سیاست‌گذاری علوم و تحقیقات بنیادی”

انتشار کتاب "سیاست‌گذاری علوم و تحقیقات بنیادی"

مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، اولین کتاب از مجموعه کتب سیاست‌گذاری و مدیریت فناوری و نوآوری را با عنوان «سیاست گذاری علوم و تحقیقات بنیادی» منتشر کرد.

مؤلفین این کتاب دکتر سپهر قاضی نوری و دکتر طه شوکتیان هستند و این کتاب با هدف طرح مسأله علوم و تحقیقات بنیادی از منظر سیاست‌گذاری و واکاوی برخی ابعاد آن، خصوصاً با توجه به بافتار جمهوری اسلامی ایران و ارائه برخی دلالت‌های سیاستی و یافته‌های علمی در زمینه تحقیقات بنیادی تالیف شده است.

به اعتقاد نگارندگان، نگاه به تحقیقات بنیادی در ایران نگاهی ناپخته است که فقدان تعامل مناسب میان سه بازی‌گر اصلی این حوزه یعنی پژوهشگران حوزه علوم بنیادی، پژوهشگران حوزه سیاست علم و سیاست‌گذاران و تصمیم‌گیران دولتی، موجب شکل‌گیری موانع جدی برای استفاده بهینه از منابع مصروف در حوزه علوم بنیادی شده است. از آن جا که در روش‌شناسی تحقیق علمی نخستین گام بیان مسأله به صورتی دقیق و موشکافانه است، این کتاب تلاش کرده، این مهم را رقم زده و طرح این مسأله می‌تواند موجب انگیزش پژوهشگران بیشتری برای تحقیق درباره پژوهش‌های بنیادی شود.

کتاب سیاست‌گذاری علوم و تحقیقات بنیادی همچنین از منظرهای اقتصادی، جامعه‌شناختی و دینی به مفهوم تحقیقات بنیادی می‌پردازد. در این کتاب جنبه‌های مرتبط سیاست علم در نسبت با تحقیقات بنیادی بررسی شده و به صورت خاص به مقوله اولویت‌گذاری تحقیقات بنیادی پرداخته شده است.

بنابر اعلام روابط عمومی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، این مرکز تحقیقات در پروژه چاپ کتب فاخر سیاست گذاری و مدیریت فناوری و نوآوری باهدف تأمین منابع غنی علمی و کاربردی برای دانشجویان و دست­اندرکاران حوزه‌های مختلف سیاست‌ علم، فناوری و نوآوری، اقدام به چاپ مشترک مجموعه کتاب‏های مرجع تألیفی معتبر در این حوزه‌­ها تحت عنوان «کتب فاخر سیاستگذاری و مدیریت فناوری و نوآوری» کرده است.

در این پروژه پیشنهاده‌‏های ارسالی در بیست محور اعلام‌شده در فراخوان، توسط کارگروه تخصصی متشکل از صاحب‌نظران حوزه سیاست‌گذاری و مدیریت فناوری و نوآوری بررسی و پس از رای گیری پیشنهاد برتر با اکثریت مطلق آرا انتخاب شد. در این کارگروه همچنین برای هر عنوان کتاب یک ویراستار علمی انتخاب شد تا نویسندگان زیر نظر وی به تالیف کتاب بپردازند. امید است این پروژه به تامین منابع علمی مورد نیاز برای سه گروه دانشگاهیان، نوآوران و مدیران منجر شود.

علاقه‌مندان جهت تهیه این کتاب می‌توانند با شماره ۸۸۰۳۶۱۴۴ داخلی ۱۰۳، ۳۲۲ و ۲۰۷ تماس حاصل کنند.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *