انتظار می رود وعده انتخاباتی دولت تحقق پیدا کند
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: بهتر است کارنامه کارگزاران در این ۸ سالی که دولت مسئولیت داشته به مردم ارائه شود و اگر مشکلات ساختاری داشته است مردم آگاه شوند.
به گزارش ایسنا، علیرضا بهشتی در نشست دغدغههای حقوق شهروندی در ایران که امروز به صورت آنلاین برگزار شد، ضمن تشکر از مولاوردی و ضیایی فر دبیر کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران و اهتمام رییس جمهور در زمینه حقوق شهروندی گفت: حقوق شهروندی همان است که بنیانگذار جمهوری اسلامی مطرح کرده مبنی بر اینکه مردم ولی نعمت ما هستند. لذا حقوق شهروندی در جهت تثبیت و تحقق این ولی نعمت بودن مردم است و این که بدانند کارگزاران ، خدمتگزاران واقعی مردم اند نه در زبان. البته حقوق شهروندی هم کارگزاران نظام و هم شهروندان را در برمیگیرد.
وی ضمن تشکر از دولت که یادآوری کرد چیزی را که به فراموشی سپرده شده بود، ادامه داد: در عین حال که دولت محترم و رییس جمهور و دیگران اهتمام کردند که حقوق شهروندی را محقق کنند؛ متاسفانه کارنامه عملی دولت سوال برانگیز است. یکی از نویسندگان مقالات در حبس است و ما نمیدانیم که از حقوق خود در مورد دادرسی عادلانه برخوردار است یا خیر. همچنین در چندماهه اخیر ما با تعطیلی مراکز بین دولتی و خیریه ها وسمن ها مواجه بودیم و اگر توضیحی هست خوشحالیم که بعنوان شهروند توضیحات را دولت بیان کند که چرا این اتفاق رخ داد.
بهشتی ادامه داد: همچنین حق اعتراض مسالمت امیز وغیرمسلحانه در قانون اساسی مورد توجه قرار گرفته ولی اتفاقاتی در این سالها در طی دهه های اخیر رخ داده و انتظار می رود وعده انتخاباتی دولت تحقق پیدا کند و شاهد این مسایل نباشیم.
وی تصریح کرد: نمیخواهیم بگوییم همه آنچه که رخ داده درست یا نادرست است ولی دولت و رییس جمهور موظف است در این زمینه شفاف باشند و توضیح دهند که آیا مشکلات ساختاری وجود دارد؟ ما باید قانون اساسی داشته باشیم که شهروند محور باشد زیرا قانون اساسی پس از انقلاب بود که تصویب شد و در مورد فصل سوم گفتگوهای زیادی مطرح شد و در واقعیت در سایه شکل گیری نظام جدید آن حقوق به فراموشی شمرده شد.
وی افزود: بسیاری از مردم احساس می کنند حقوق شان مورد توجه قرار نمیگیرد و کرامت انسانی شان مورد بی احترامی قرار گرفته است. بهتر است کارنامه کارگزاران در این ۸سالی که دولت مسولیت داشته به مردم ارایه شود و اگر مشکلات ساختاری داشته است مردم اگاه شوند. اگر مردم تصمیم گیرند در انتخابات شرکت کنند باید بدانند رای آنها تاثیرگذار است یا خیر و اگر امکانش هست برای عموم منتشر شود.
وی در پایان گفت: همین که مقالات منتشر شد و منشوری با این نواقص و عیوبی که دارد منتشر شد ، گام خوبی بوده و باید از آن قدردانی کرد و بیش از این که خاک بخورد باید دستمایه ای برای تحقق کرامت انسانی در سایه حقوق شهروندی باشد.
منبع:ایسنا