اخبار 34

انجام ۱۲۵سقط جنین قانونی در خراسان رضوی طی ۶ ماه ابتداء سال

انجام ۱۲۵سقط جنین قانونی در خراسان رضوی طی ۶ ماه ابتداء سال

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس مسئول برنامه‌ ژنتیک بهزیستی خراسان رضوی از ۱۲۵ مورد ختم بارداری به دلیل قطعی شدن وجود معلولیت در جنین، در ۶ ماه اول امسال در استان خبر داد.

نرگس ژیان عابد با اعلام این خبر بیان کرد: این تعداد ختم بارداری، با نظر سه نفر پزشک متخصص ژنتیک و پزشکی قانونی استان و با تشخیص قطعی تیم تخصصی پزشکی و مجوز شرعی، میسر شده است.

وی اضافه کرد: حتی با وجود محدودیت‌های مراجعات ناشی از شیوع کرونا، پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال، این تعداد از ۲۰۰ مورد بیشتر شود.

کارشناس مسئول برنامه‌ ژنتیک بهزیستی خراسان رضوی گفت: در مدت ۶ماه اول سال بیش از ۱۱ هزار مورد مشاوره ژنتیک برای جمعیت هدف انجام شده که شامل مشاوره‌های حین ازدواج، قبل از بارداری، حین بارداری و مشاوره‌های تشخیصی بوده و برای انجام آنها بیش از یک و نیم میلیارد تومان هزینه شده است.

ژیان عابد ذکر کرد:‌ اگر بارداری‌های پایان یافته، به نتیجه‌ تولد منجر می‌شد، قطعا با کودکان معلول یا دچار بیماری‌های متابولیکی غیر قابل درمان مواجه بودیم که در طول زندگی آنها هزاران میلیارد تومان هزینه مادی و معنوی برای افراد، خانواده‌ها و جامعه ایجاد می‌شود.

وی عنوان کرد: در سال ۹۸ تعداد ختم بارداری‌ها از طریق مشاوره و آزمایشات تشخیصی به ۳۰۰ مورد بالغ شده و این تعداد در طول چهار سال منتهی به نیمه‌ اول امسال، در مجموع ۱۲۰۰ مورد بوده است.

کارشناس مسئول در بهزیستی خراسان رضوی تأکید کرد: به خاطر محدودیت‌های کرونایی، غربالگری‌های ژنتیک، تنبلی چشم و شنوایی کودکان، با کاهش پوشش مواجه شده است.

وی خاطر نشان کرد: به جهت اینکه محدودیت‌های ترددی وجود دارد، بسیاری از خانواده‌ها و مددجویانی که در برنامه غربال هستند و یا مشمول بررسی‌های غربالی می‌شوند امکان تردد به مشهد ندارند و این در حالی است که ما فقط در ۶ شهرستان استان، مراکز مشاوره ژنتیک داریم و آزمایشگاه تخصصی ژنتیک هم فقط در مشهد وجود دارد.

ژیان عابد با تأکید بر اینکه آزمایش‌های تشخیصی با کمک نمونه‌برداری از جنین‌ها انجام می‌شود، گفت: ۹۰ درصد آزمایش‌های ژنتیک در استان قابل انجام است و برای موارد محدودی، نمونه‌ها به تهران ارسال می‌شود.

به گزارش اداره کل بهزیستی خراسان رضوی، وی بیان کرد: اگر برنامه‌ غربالگری ژنتیک در سال‌های گذشته در استان انجام نمی‌شد اکنون شاهد تولد صدها کودک معلول در جامعه بودیم. با کمک پیشرفت‌های علمی و تجهیزات آزمایشگاهی، توانسته‌ایم از بسیاری تولدهای دچار معلولیت یا بیماری‌های مادرزادی پیشگیری کنیم.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *