آیا تابهحال به قطعات موجود در تجهیزات و وسایل اطراف خود، نگاهی انداختهاید؟ احتمالا برای تعمیر برخی از وسایل برقی یا لوازم خانگی، سعی کردهاید اجزای مختلف آن را از یکدیگر جدا کنید. قطعات موجود در وسیله موردنظر، در خط تولید بهوسیله یک مونتاژکار به یکدیگر متصل شدهاند. انواع مونتاژ کاری مانند مونتاژ تابلو برق صنعتی و مونتاژ فلزات، در تولید محصولات مختلف صنعتی به کار گرفته میشوند.
معمولا با توجه به نوع محصولی که در خط تولید مونتاژ میشود، انواع مونتاژ کاری تعریف میشوند. در این مقاله با معرفی انواع مونتاژ کاری قطعات، در خدمت شما هستیم. همچنین با معرفی فرصت شغلی مونتاژکار، به شرح وظایف و مسئولیتهای یک مونتاژکار نگاهی خواهیم انداخت.
معرفی شغل مونتاژکاری
واحدهای تولیدی و صنعتی مختلف برای تولید محصول نهایی خود، به استخدام مونتاژکار نیاز دارند. یک مونتاژکار (Assembly worker) فردی است که از کنار هم قرار دادن قطعات مختلف، به ایجاد محصول نهایی کمک میکند. مونتاژکاران با پیروی از دستورالعملهای موجود برای ساخت محصول، قطعات مختلف را در کنار یکدیگر قرار میدهند.
به دلیل اهمیت بالایی که شغل مونتاژکاری در کارخانهها و واحدهای تولیدی دارا است، معمولا شاهد فرصتهای استخدامی متعدد در این فرصت شغلی هستیم. برای مشاهده آگهیهای شغلی مانند آگهی استخدام مونتاژکار تابلو برق صنعتی، آگهی استخدام مونتاژ کار بردهای الکترونیکی، آگهی استخدام نیروی کار برای مونتاژ فلزات و…، روی لینک مورداشاره کلیک کنید.
یکی از مهمترین شرایط موردتوجه برای استخدام مونتاژکار، داشتن سرعت عمل بالا است. واحدهای صنعتی در خط تولید خود، تعداد بسیار زیادی از قطعات را در اختیار مونتاژکاران قرار میدهند. یک مونتاژکار باید بتواند با سرعت عمل بالای خود، تعداد محصول موردنظر کارفرما را تولید نماید.
معمولا در خط تولید کارخانههای خودروسازی و واحدهای تولید لوازم خانگی، گروهی از مونتاژکاران در کنار میز مونتاژ مشغول به کار هستند. به این خط تولید در کارخانه، اصطلاحا خط مونتاژ یا Assembly line گفته میشود. هر مونتاژکار مسئولیت مونتاژ یک قطعه یا قطعاتی خاص از محصول نهایی را بر عهده دارد. به همین دلیل مدیریت زمان و داشتن سرعت عمل بالا، میتواند به پیشرفت کار مونتاژ کمک فراوانی نماید.
از دیگر شرایط و مهارتهای لازم برای کار مونتاژکاری، داشتن مسئولیتپذیری و روحیه کار تیمی است. همچنین توانایی پیروی از دستورالعملهای موجود در خط تولید، جزء شرایط استخدامی مونتاژ کار بردهای الکترونیکی، مونتاژکار لوازم خانگی و… است.
برای انجام انواع مونتاژ کاری، فرد مونتاژکار باید بتواند اصول مونتاژ کاری و نکات ایمنی مربوطه را رعایت کند. استفاده از دستکش و لباس کار مخصوص، ازجمله نکات موردتوجه در کار مونتاژکاری هستند. از دیگر مهارتها و شرایط استخدامی که ممکن است برای انواع مونتاژ کاری موردتوجه کارفرمایان قرار گیرند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم
- سابقه کاری مرتبط
- توانایی جسمی مناسب
- جزئینگری
شرح وظایف و مسئولیتهای مونتاژکار
یکی از وظایف و مسئولیتهای مهم در شغل مونتاژکاری، بررسی و آزمایش فرآیندهای مونتاژکاری است. ممکن است در اثر قرار دادن نادرست قطعات در کنار یکدیگر، قطعه تولیدی کارایی لازم را نداشته باشد. یک مونتاژکار باید ضمن قرار دادن سریع قطعات مختلف در کنار یکدیگر مطابق با دستورالعمل موجود برای ساخت محصول، از درست بودن فرآیند مونتاژکاری اطمینان حاصل کند.
همچنین رعایت نکات ایمنی در خط تولید و گزارش مشکلات به وجود آمده در فرآیند مونتاژکاری، از دیگر وظایف و مسئولیتهای فرد مونتاژکار است. بهعلاوه، یک مونتاژکار باید قطعات محصول را دریافت کرده و در خط تولید قرار دهد. همچنین تمیز نگهداشتن میز مونتاژ، جزء وظایف و مسئولیتهای مونتاژ کار بردهای الکترونیکی و مونتاژکار لوازم خانگی خواهد بود.
یکی دیگر از موارد موردتوجه در شغل مونتاژکاری، تست ابزارهای مونتاژ پیش از شروع کار است. همچنین بعد از انجام کار مونتاژ، فرد باید قطعات و محصولات تولیدی را در بستهبندیهای موجود در محل قرار دهد. از دیگر وظایف و مسئولیتهای مورداشاره در انواع مونتاژ کاری، میتوان به استفاده صحیح از ابزارهای مونتاژکاری برای قرار دادن قطعات مختلف در کنار یکدیگر اشاره کرد.
انواع مونتاژ کاری
مونتاژکاری دارای انواع مختلفی است. از انواع مونتاژ کاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مونتاژکاری تجهیزات الکترومکانیکی
- مونتاژکاری تجهیزات کامپیوتری
- شغل مونتاژکار پنجره
- مونتاژکاری لوازم خانگی
- فرصت شغلی مونتاژ بردهای الکترونیکی
- مونتاژ کاری قطعات خودرو
بهعنوانمثال یک مونتاژکار تجهیزات کامپیوتری میتواند با استفاده از مهارتهای خود، قطعات مختلف یک کامپیوتر شخصی را بهدرستی در کنار یکدیگر قرار دهد. آشنایی با اصول نصب مادربرد و آشنایی با قطعات مختلف کامپیوتر مانند پردازنده، ازجمله مهارتهای موردتوجه برای یک مونتاژکار تجهیزات کامپیوتری هستند. در ادامه، به معرفی برخی دیگر از انواع مونتاژ کاری خواهیم پرداخت.
مونتاژکاری لوازم خانگی
شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی برای تولید محصولاتی مانند پنکه، کولر، تلویزیون و اتو، به استخدام مونتاژکار نیاز دارند. این در حالی است که برخی از شرکتهای تولیدکننده لوازم خانگی، از خط تولید خودکار یا اتوماتیک برای تولید و مونتاژ محصولات خود استفاده میکنند. بااینحال شغل مونتاژکاری لوازم خانگی میتواند هنوز هم بهعنوان یکی از مشاغل درآمدزا در کشور محسوب شود.
برای فعالیت در این حرفه، داشتن مهارتهایی مانند آشنایی با مفاهیم برق و الکترونیک و توانایی تعمیر لوازم خانگی، موردتوجه کارفرمایان خواهد بود. همچنین آشنایی با ابزار مونتاژکاری لوازم خانگی مانند هویه برقی، اهممتر و ولتسنج، جزء شرایط استخدامی قابلتوجه در این فرصت شغلی هستند.
مونتاژکاری تجهیزات الکترونیکی
یکی دیگر از انواع مونتاژ کاری، مونتاژکاری قطعات الکترونیکی است. یک مونتاژکار قطعات الکترونیکی باید ضمن رعایت مسائل ایمنی در محل کار، محصولی ایمن را تولید نماید. توانایی کار با ابزارهایی مانند هویه، داشتن مهارتهای ارتباطی و مدیریت زمان، ازجمله مهمترین مهارتهای شغلی برای فعالیت در این حرفه هستند.
خوب است بدانید که یک مونتاژکار بردهای الکترونیکی، با مونتاژ smd و dip سروکار دارد. در حقیقت قطعات موجود در انواع بردهای الکترونیکی به دو گروه smd و dip تقسیمبندی میشوند. معمولا مونتاژ برد الکترونیکی میتواند به شکل دستی و خودکار (بهوسیله دستگاه) انجام شود. بهعنوانمثال در مونتاژ smd به علت ظرافت موجود در برد الکترونیکی، مونتاژ برد معمولا بهوسیله دستگاه انجام میشود.
برای ورود به حرفه مونتاژکاری قطعات الکتریکی و الکترونیکی، بهتر است حداقل مدرک تحصیلی کاردانی در رشتهای مرتبط با برق و الکترونیک داشته باشید. بااینحال مونتاژکار بردهای الکترونیکی جزء مشاغلی است که با خطر اتوماسیون مواجه است. درنتیجه در هنگام انتخاب این حرفه، بهتر است به وضعیت بازار کار و آینده شغلی خود توجه نمایید.
مونتاژکاری تابلو برق: یکی از انواع مونتاژ کاری
مونتاژکاری، طراحی و نصب تابلو برق، جزء فعالیتهای درآمدزا در بازار کار کشور هستند. با شرکت در دورههای آموزشی مانند دوره آموزش تابلو برق صنعتی، میتوانید خود را برای ورود حرفهای به بازار کار این حرفه آماده نمایید.
آشنایی با اصول برق و الکتریسیته، آشنایی با انواع ترانسفورماتور، آشنایی با قطعات مورداستفاده در تابلو برق و آشنایی با تجهیزات کارگاهی، جزء مهمترین شرایط لازم برای استخدام مونتاژکار تابلو برق هستند.
مونتاژ کاری قطعات خودرو
یکی از مهمترین و بزرگترین صنایع موجود در کشور، صنعت خودروسازی است. بسیاری از شرکتها با فعالیت در این حوزه، به تولید و مونتاژ انواعی از قطعات خودرو میپردازند. به همین دلیل فعالیت در شغل مونتاژکاری قطعات خودرو، میتواند آینده شغلی مناسبی را برای کارجویان به همراه داشته باشد.
معمولا شرکتهای معتبر برای استخدام مونتاژکار مکانیک، شرایطی مانند داشتن حداقل مدرک تحصیلی فوقدیپلم در رشته مکانیک و سابقه کاری مرتبط را بهعنوان شرایط استخدامی خود اعلام میکنند. همچنین آشنایی با امور کارگاهی مانند سوراخکاری، سوهانکاری و برشکاری، از دیگر شرایط استخدامی در حوزه مونتاژکاری قطعات خودرو است.
بازار کار مونتاژکاری
یکی از مهمترین عواملی که میتواند در انتخاب یک شغل مناسب تأثیرگذار باشد، وضعیت بازار کار و شرایط استخدامی در یک حرفه است. انواع مونتاژ کاری جزء فعالیتهایی هستند که موردتوجه کسبوکارهای مختلف قرار دارند. در ادامه اسامی برخی از شرکتهایی که اخیرا آگهی استخدام مونتاژکار را منتشر کردهاند، آورده شده است:
- مرکز رشد صاعد رایان
- آرتاویژن
- پترو انرژی نیوان
- شرکت صدراگستر
- امید الکترونیک خاورمیانه
- تابش تابلو
- رایان الکترونیک
- سرمایه تجارت گلدیس
- سروش ثامن
- راد سازه الکتریک
- شرکت صنعتی شوفاژ کار
با ارسال رزومه کاری خود به آگهیهای استخدامی شرکتهای معتبر، میتوانید حقوق و مزایای مناسبی داشته باشید. از مزایای شغلی مورداشاره در انواع آگهیهای استخدام مونتاژکار مانند آگهی استخدام مونتاژکار قطعات خودرو، مونتاژکار لوازم خانگی و مونتاژکار قطعات الکترونیکی، میتوان به ناهار، بیمه درمان تکمیلی و پزشک سازمانی اشاره کرد.
جمعبندی
امروزه شرکتهای تولیدی مختلف از انواع مونتاژ کاری، برای تولید محصولات خود استفاده میکنند. مونتاژ کاری قطعات خودرو، مونتاژ لوازم خانگی و مونتاژ تابلو برق صنعتی، برخی از مهمترین انواع مونتاژ کاری هستند. در این مقاله ضمن معرفی شغل مونتاژ کاری و انواع آن، شما را با مشاغلی مانند مونتاژ کار بردهای الکترونیکی آشنا نمودیم.