اخبار 13

اهداف ترکیه از ادامه حضور در افغانستان چیست؟

اهداف ترکیه از ادامه حضور در افغانستان چیست؟

یک کارشناس مسائل ترکیه، معتقد است که دولت اردوغان از قدرت گرفتن طالبان در افغانستان احساس خطر نمی کند و ماندن نیروهای ترکیه در کابل در واقع در قالب نوعی بده بستان با دولت بایدن است.

ضیاء ترک یلماز، در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با توافق اخیر آمریکا و ترکیه مبنی بر ادامه حضور نیروهای ترکیه در افغانستان برای حفاظت از امنیت فرودگاه کابل و پروازهای دیپلماتیک در این کشور و واکنش طالبان نسبت به این موضوع در پاسخ به این سوال که اهداف ترکیه از ادامه حضور نظامی خود در افغانستان چیست؟ گفت: ترکیه در راستای اجرای ماموریت ناتو به صورت داوطلبانه پذیرفته که نیروهای نظامی خود را در راستای حفظ امنیت فرودگاه کابل و پروازهای دیپلماتیک به این شهر در افغانستان حفظ کند و در واقع این را باید در راستای بده بستان ترکیه با دولت بایدن در آمریکا عنوان کرد تا از این طریق به نوعی آمریکا مقداری از فشارهایش بر روی ترکیه را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه این اقدام ترکیه به نوعی مصرف داخلی نیز دارد، افزود: دولت ترکیه هر موقع در داخل کشور با مشکلات روبرو می شود به نوعی دست به یک اقدام خارجی می زند و اکنون نیز می خواهد در افکار عمومی ترکیه این را بیان کند که این کشور همچون آمریکا و روسیه در دیگر کشورها دارای پایگاه نظامی است و این بیانگر نفوذ ترکیه در خارج از مرزهای جغرافیایی این کشور است.

این کارشناس مسائل ترکیه با اعتقاد بر اینکه برای دولت ترکیه مهم نیست که در اجرای این ماموریت ها موفق باشد یا نه؟ گفت: هدف دولت ترکیه از اینگونه حضورها به نوعی جلب توجه افکار عمومی داخل ترکیه است. با توجه به اینکه در افغانستان اقوام ترک و ازبک نیز حضور دارند و ترکیه در راستای پیشبرد اهداف خود در این زمینه مباحث قومی را مطرح می کند.

وی با اشاره به حضور نظامی ترکیه در برخی دیگر از کشورهای منطقه از جمله عراق و سوریه و همچنین برخی از کشورهای آفریقایی، گفت: از نظر دولت ترکیه صرف حضور در این مناطق و داشتن پایگاه مهم است و چندان برای آنها اهمیت ندارد که در انجام این ماموریت ها موفق هستند یا نه؟

یلماز  در مورد نگاه دولت ترکیه به گروه طالبان نیز گفت: ترکیه سال ها با داعش و القاعده همکاری داشت و چون این دو گروه در حال حاضر بدنام هستند در ظاهر دست از حمایت از این گروه ها کشیده است. به نظر می رسد که چندان برای دولت اردوغان مهم نیست که گروه های تندرو مذهبی از جمله طالبان در افغانستان به قدرت برسند و از این موضوع احساس خطر نمی کند.

 به گزارش ایسنا، دولت ترکیه به تازگی ادعا کرده است با هماهنگی با آمریکا در افغانستان می ماند تا امنیت داخلی فرودگاه کابل و مصونیت پروازهای بین المللی برای دیپلمات‌ها و مقامات در سفر به آن شهر را به عهده بگیرد، موضوعی که با واکنش تند طالبان مواجهه شده است.

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *