اخبار 55

اوضاع وخیم صید پره در مازندران

اوضاع وخیم صید پره در مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل شیلات مازندران از کاهش ۲۴ درصدی صید ماهیان استخوانی در این استان خبر داد و گفت: ۸۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه های مازندران طی سال جاری رهاسازی شده است.

حسن اسحاقی در نشست خبری خود به مناسبت دهه مبارک فجر با اشاره به اینکه رسانه‌ها در مازندران باید با هوشیاری و بر اساس علم و تحلیل درست اقدام به اطلاع‌رسانی کنند، اظهار کرد: موافقت یا مخالفت با مسئول اشکالی ندارد اما باید اصل اخلاق را رعایت کرد.

وی با بیان اینکه ۵ برنامه در سال جهش تولید در دستور کار اداره‌کل شیلات مازندران قرار گرفته است، تصریح کرد: پرورش ماهی در قفس یکی از این ۵ طرح عملیاتی است.

مدیرکل شیلات مازندران با تاکید بر اینکه تمامی مجوزهایی که به مرحله عملیاتی نرسیده است را لغو می‌کنیم، خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته و با تعبیه ۱۲ قفس جدید پرورش ماهی در سال ۹۹، میزان تولید ماهیان در قفس به ۷۰۰ تن خواهد رسید.

اسحاقی با اشاره به پرورش ماهیان خاویاری در اراضی ساحلی به عنوان یکی از مهم‌ترین طرح‌های عملیاتی جهش تولید در مازندران، اظهار کرد: برای تحقق این امر ۵ مکاتبه با مسئولان مربوطه انجام شد و حدود ۱۰ سرمایه‌گذار نیز اعلام آمادگی کردند اما هنوز منتظر دریافت پاسخ هستیم.

وی با بیان اینکه رسالت دیگر اداره‌کل شیلات کمک به تکثیر ماهیان استخوانی است، گفت: مراکز شهید باهنر کلاردشت و شهیدرجایی، دو مرکز تکثیر ماهیان استخوانی اداره‌کل شیلات هستند که امسال، ۲۰ درصد از ظرفیت مرکز باهنر کلاردشت را پس از ۴ سال قرنطینه، فعال کردیم.

مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به اینکه از ۵۴ شرکت تعاونی موجود در مازندران، ۵۲ شرکت فعال هستند، اظهار کرد: اوضاع صید پره در مازندران وخیم است و جدای از آنکه رودخانه بکر در مازندران وجود ندارد و انواع آلاینده‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی به رودخانه‌های این استان وارد می‌شود، امنیت ورود ماهیان مولد در مصب رودخانه نیز وجود ندارد.

اسحاقی با بیان اینکه وضعیت اقتصادی نامناسب در جامعه موجب شده که اگر در گذشته ۱۰ صیاد غیرمجاز وجود داشت، این میزان به ۱۰۰ نفر رسیده است، تصریح کرد: در ماه آینده حدود ۲۰ میلیون ماهی سفید به دریا وارد می‌شود.

مدیرکل شیلات مازندران با اشاره به رهاسازی ۸۰ میلیون قطعه بچه ماهی سفید در رودخانه های مازندران طی سال جاری، گفت: تکثیر ماهیان استخوانی یکی از مهم ترین راهکارهای افزایش میزان صید است.

وی با اشاره به اینکه ۵۵۴ آب‌بندان در زمینه مباحث شیلاتی در مازندران وجود دارد و حدود ۲۰۰ آب‌بندان نیز به این جمع اضافه خواهند شد، اظهار کرد: مازندران در رتبه دوم کشوری در ماهیان گرمابی قرار دارد و اگر این ۲۰۰ آب‌بندان اضافه شود، به رتبه نخست دست پیدا خواهیم کرد.

مدیرکل شیلات مازندران با بیان اینکه رتبه چهارم تولید ماهیان سردآبی در کشور هستیم، گفت: در تولید ماهیان خاویاری افزایش ۵۲ درصدی را شاهد بودیم.

اسحاقی با اشاره به اینکه در سال جدید با کاهش ۲۴ درصدی صید ماهیان استخوانی در مازندران رو به رو بودیم، اظهار کرد: صید ماهیان استخوانی در مازندران تاکنون به ۱۳۲۰ تن رسیده و ارزش اقتصادی آن نیز ۲ درصد افزایش یافته است.

وی افزود: در صید کلیکا ماهی نیز با کاهش ۳۱ درصدی نسبت به سال قبل رو به رو هستیم.

اسحاقی فرسودگی تجهیزات صیادی ماهیگیران و همچنین هزینه های بالای خرید تور، طناب و موارد دیگر را از دیگر دلایل کاهش صید دانست.

مدیرکل شیلات مازندران در پایان با اشاره به اینکه پرورش تک گونه میگو در مازندران را دنبال می‌کنیم، اظهار کرد: برخی مشکلات زیست‌محیطی در این طرح وجود دارد که امیدواریم این مشکلات برطرف شود.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *