ایسنا/یزد استاندار یزد رویه توسعه صنایع فولادی و تکمیل چرخه فولاد در این استان را با توجه به ظرفیتهای موجود درست ارزیابی کرد و از پیگیری استان برای تولید ورق به عنوان حلقه کمتر توجه شده در حوزه تکمیل چرخه فولاد استان خبر داد.
«محمدعلی طالبی» امروز یکشنبه دوم خردادماه در نشست اقتصاد مقاومتی استان که در سالن کوثر استانداری یزد برگزار شد، به گلایههای مطرح شده در خصوص تکمیل چرخه فولاد در استان اشاره کرد و گفت: بعضاً انتقاداتی در مورد تکمیل چرخه فولاد در استان با وجود مشکلات متعدد این صنایع مطرح میشود ولی همانطور که به حفظ محیط زیست و منابع آب استان اعتقاد داریم، این موضوع را نیز در نظر داریم که یزد استانی سرشار از منابع معدنی خصوصاً سنگ آهن و سالها تامین کننده مواد اولیه فولاد کشور است ولی همواره از ارزش افزوده این بخش کمترین بهرهمندی را داشته چرا که ارزش نهایی محصول در حلقههای نهایی آن یعنی تولید فولاد شکل میگیرد.
وی با بیان این که در تولید کنستانتره، آهن اسفنجی، شمش و گندله اقدامات خوبی در استان یزد انجام شده است، افزود: با این حال کمتر به تولید ورق به عنوان حلقه کمتر توجه شده و یکی دیگر از محصولات نهایی در این بخش اهتمام شده که خوشبختانه این مهم نیز توسط چادرملوی اردکان و کنسرسیوم نوظهور بافق در دست پیگیری است.
استاندار رویهی توسعه فولاد در استان را درست ارزیابی و نسبت به سرانجام خوب این رویکرد ابراز امیدوار کرد و گفت: البته از نظر علمی، صنعتی و آموزشی هنوز ضعفهایی به علت کمتوجهی وجود دارد چرا که در استانی با تعداد قابل توجه طرحهای صنعتی و ساختمانی، سازههای فولادی مورد نیاز عمدتاً از خارج استان تامین میشود و این در حالیست که میزان بکارگیری ظرفیتهای بومی و موانع موجود در این رابطه برای تعیین سیاستهای استان حائز اهمیت است.
وی با بیان این که اولویت اجرای طرحهای استان با شرکتهای بومی است، تاکید کرد: این موضوع حتی در شورای تامین نیز مورد توجه است و در مواردی بر واگذاری طرحها به شرکتهای بومی تاکید شده است.
طالبی خواستار معرفی ظرفیتها و توانمندیهای بخشهای خصوصی برای اجرای طرحهای استان شد و تصریح کرد: البته اولویت ستاد اقتصاد مقاومتی استان در اجرای سازههای فولادی با شرکتهای بومی است اما کیفیت کار و قیمت تمام شده و برخی از شاخصها دیگر نیز مورد اهتمام است.
وی همچنین با اشاره به این که میزان بهرهمندی استان از تولیدات فولاد مبارکه رضایتبخش نیست، خواستار پیگیری این موضوع در مذاکره با وزارت صمت شد.
استاندار در خصوص حمایت بانکها نیز خاطرنشان کرد: بانکهای استان باید با در نظر گرفتن افق سالهای آینده و نیازهای موجود در خصوص توسعه تکنولوژی، در زمینه سرمایه در گردش و سرمایه ثابت اقدام کنند.
طالبی در پایان نیز به برند یزدی بودن اشاره کرد و گفت: متاسفانه با وجود این که برند یزدی بودن شرکتهای ساختمانی و پیمانکاری و سایر شرکتهای استان با تکیه بر شاخصههایی مانند صداقت، کیفیت و امانتداری را شاهد هستیم، اما هنوز این ظرفیت به طور قابل توجهی مورد استفاده بخش خصوصی قرار نگرفته است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا