استان ها

اولین زورخانه دانش‌آموزی مدارس سما در مشهد افتتاح شد

اولین زورخانه دانش‌آموزی مدارس سما در مشهد افتتاح شد
عکس از آرشیو

 معاون فرهنگی، هنری و تربیت بدنی سازمان سما گفت: تمام هدف زورخانه پرورش انسان‌هایی است که بتوانند در جامعه با سختی‌ها بجنگند.

حجت الاسلام سید وحید معتمدی در افتتاحیه اولین زورخانه دانش‌آموزی مدارس سما دانشگاه آزاد که در سالن ورزشی سما دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: نباید در فعالیت‌های ورزشی از جنبه فرهنگی آن غافل بود. باید توجه داشت که اتفاقا بیشترین تاثیر در فرهنگمان را همین ورزش و هنر گذاشته است. اگر نگاه فرهنگ‌سازی به تربیت بدنی نداشته باشیم، یک عنصر بسیار مهم را فراموش کرده‌ایم.

وی افزود: یکی از ورزش‌های مهمی که هم به تاریخ ایرانی و باستانی ما مربوط و هم به فرهنگ اسلامی ما گره خورده است، ورزش زورخانه‌ای است. قدمت ورزش زورخانه‌ای در ایران به قبل از اسلام باز می‌گردد. تمام وسایل زورخانه اعم از سنگ و تخته شنا، کباده و میل نمادی از وسایلی است که در زندگی و رزمگاه استفاده می‌شد است. تمام هدف زورخانه پرورش انسان‌هایی است که بتوانند در جامعه با سختی‌ها بجنگند. مرشدی که بالای گود می‌نشست و ضرب و زنگ در دست او بود، واقعا مرشد بود. زمانی که این فرهنگ به فرهنگ اسلامی و خصوصا عرفانی گره خورد، توانست آن را در خود هضم کند.

معاون فرهنگی، هنری و تربیت بدنی سازمان سما ادامه داد: اشعار قهرمانانه‌ای که در گود خوانده می‌شود، به فرهنگ اهل بیت(ع) و اسلام گره خورد که با نام پهلوانان عالم و مقتدای همه پهلوانان یعنی حضرت علی(ع) شد. سرتاپای این ورزش عرفان، اخلاق و برطرف کردن رذایل انسانی است. این ورزش کبر را که یکی از معضلات جامعه ماست، از بین می‌برد. این ورزش طوری طراحی شده که تمرینی برای تهذیب نفس باشد؛ لذا معاونت فرهنگی مدارس سما با فدراسیون ورزش‌های باستانی و زورخانه وارد مذاکره شد و در این مذاکرات قول دادیم اولین زورخانه در مدارس سما افتتاح شود. افتتاح زورخانه در دیگر مدارس کشور نیز به صورت سلسله‌وار آغاز شده است. باید بتوانیم این فرهنگ را در جوامع دانش آموزی و نوجوانان نهادینه کنیم و به وسیله آن به جامعه‌سازی و تمدن‌سازی بپردازیم.

جعفر کبیری، معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی مدارس سما مشهد و دبیر شورای نظارت سما خراسان رضوی نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: ورزش باستانی و قدیمی زورخانه‌ای پیوند عمیقی با فرهنگ اهل بیت عصمت و طهارت(ع) دارد. در گود زورخانه نام مولا علی(ع) و اهل بیت(ع) ایشان برده می‌شود و از همین طریق است که فرزندان ما با فرهنگ اهل بیت(ع) آشنا می‌شوند. بنابراین بایستی کودکان خود را به وسیله این گود باستانی با اهل بیت(ع) پیوند دهیم.

عباس جلیلیان، دبیر هیات ورزش‌های باستانی و زورخانه‌ای خراسان رضوی نیز در این مراسم اظهار کرد: فضای زورخانه هشت ضلع دارد که هر ضلع آن را به عنوان یک صفت نام‌گذاری کرده‌اند. گذشت، عطوفت، جوانمردی، سخاوت، وفا و میهن‌دوستی از عناوین اصلی این اضلاع است.

وی ادامه داد: مدارس سما خراسان رضوی با توجه به اینکه در همه جهات از جمله ورزش پیشرو است، توافق نامه‌ای با فدراسیون ورزش‌های زورخانه ای منعقد کرد تا ورزش این حرفه ورزشی را به دانش‌آموزان سما آموزش دهد. همچنین قرار شده در قالب این تفاهم‌نامه مرشدی، چرخ تیز، چرخ چمنی، میل بازی، میل‌گیری و… نیز به دانش‌آموزان آموزش داده شود. این زورخانه از صبح تا بعد از ظهر در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد تا ورزش ملی و مذهبی ایران از همین مسیر به آنان آموزش داده شود. منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *