تاریخ انتشار : شنبه 23 اکتبر 2021 - 22:04
کد خبر : 13498

ایجاد دولت مقتدر در گرو مشارکت سیاسی جامعه

ایجاد دولت مقتدر در گرو مشارکت سیاسی جامعه

ایسنا/قم یک تحلیل‌گر سیاسی با تاکید بر اینکه کسب کرسی قدرت و اداره کشور در جمهوری اسلامی ایران بر اساس آرای عمومی شکل می‌گیرد، اظهار کرد: در فضای رسانه‌ای بین‌المللی اینگونه القا می‌کنند که انتخابات در جمهوری اسلامی صوری است؛ لکن چون می‌دانند که در واقعیت چنین نیست، در ایام انتخابات به هر نحوی به این

ایجاد دولت مقتدر در گرو مشارکت سیاسی جامعه

ایسنا/قم یک تحلیل‌گر سیاسی با تاکید بر اینکه کسب کرسی قدرت و اداره کشور در جمهوری اسلامی ایران بر اساس آرای عمومی شکل می‌گیرد، اظهار کرد: در فضای رسانه‌ای بین‌المللی اینگونه القا می‌کنند که انتخابات در جمهوری اسلامی صوری است؛ لکن چون می‌دانند که در واقعیت چنین نیست، در ایام انتخابات به هر نحوی به این موضوع ورود می‌کند تا آنجا که حتی لیست‌های مورد نظر خود را اعلام می‌کند.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالمجید اشکوری در اولین نشست از سلسله کارگاه‌های آموزشی جریان شناسی سیاسی با هدف جلب مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری که از سوی کارگروه ویژه بسیج کارمندی دانشگاه‌های استان قم با همکاری نمایندگی ولی فقیه در بسیج اقشار، به میزبانی بسیج کارمندی دانشگاه قم برگزار شد، سه کلید واژه سرمایه اجتماعی، مشارکت سیاسی و دولت مقتدر را مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد: جامعه ایرانی، جامعه انقلابی و متکثر است؛ در اینجا انقلابی به معنای استبدادناپذیر بودن مطرح می‌شود.

این تحلیلگر سیاسی ادامه داد: از زمانی که امام خمینی(ره) انقلاب را رهبری و در سال 57 به پیروزی رساند، روحیه‌ای در جامعه ایران شکل گرفت و از نسلی به نسل بعد انتقال پیدا کرد و این روحیه حتی در منطقه هم نفوذ پیدا کرد؛ جامعه ایرانی پس از انقلاب اسلامی دیگر یک جامعه دیکتاتورپذیر نیست و اصلا دیکتاتوری در این جامعه قابلیت تحقق خود را از دست داده است.

وی افزود: این جامعه انقلابی، متکثر هم هست؛ به این معنا که اقوام، تفکرات و سلایق مختلف را در خود دارد؛ لکن شاهد هستیم که این انقلابی بودن به همه اقوام و گروه‌ و سلایق سرایت کرده است.

این پژوهشگر سیاسی به عامل وحدت این جامعه انقلابی و متکثر اشاره کرد و گفت: آنچه عامل وحدت در ایران انقلابی شده، به گونه‌ای که یک جامعه با ثبات و ایمن سیاسی در منطقه ایجاد کرده است، قانون اساسی است که دو اصل مهم آن یعنی اسلامیت و جمهوریت نظام عامل این وحدت شده است.

حجت الاسلام والمسلمین اشکوری گفت: طبق قانون اساسی، گروه‌های مختلف می‌توانند ذیل آن به خواست خود برسند؛ لذا این اصل باعث شده که رقابت‌های انتخاباتی در جمهوری اسلامی از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار باشد؛ چرا که جامعه به این نکته رسیده که مسیر تحول و چرخش قدرت بر اساس آرای مردمی و خواست عمومی شکل می‌گیرد.

این تحلیلگر سیاسی با تاکید بر اینکه کسب کرسی قدرت و اداره کشور در جمهوری اسلامی ایران بر اساس آرای عمومی شکل می‌گیرد، اظهار کرد: در فضای رسانه‌ای بین‌المللی اینگونه القا می‌کنند که انتخابات در جمهوری اسلامی صوری است؛ لکن چون می‌دانند که در واقعیت چنین نیست، در ایام انتخابات به هر نحوی به این موضوع ورود می‌کنند تا آنجا که حتی لیست‌های مورد نظر خود را اعلام می‌کند.

وی در ادامه مسئله سرمایه اجتماعی نظام را مورد بررسی قرار داد و عنوان کرد: سوال اینست که در فضای سیاسی موجود در جامعه امروز چگونه می‌توان برای دولت آینده ایجاد اقتدار کرد؟ لازم است در اینجا یک نگاه کلی به اصطلاح جنگ روایت‌ها داشته باشیم. در زمانی که واقعه‌ای رخ می‌دهد، هر جامعه آن را از موضع خود تفسیر می‌کند. در فضای رسانه‌ای در حوزه جنگ روانی، هر کس زودتر تفسیر خود را ارائه دهد و به جامعه بقبولاند، پیروز است. در موضوع انتخابات، اینگونه بیان می‌کنند که گویی در انتخابات، نظام را به رأی می‌گذارند؛ لکن باید توجه داشته باشیم که درواقع در انتخابات، جمهوری اسلامی را به رأی نمی‌گذاریم؛ چرا که طبق قانون هر کسی رئیس جمهور شود، قسم یاد می‌کند که حافظ قانون اساسی کشور باشد. از این رو انتخابات نمی‌تواند به معنای به رأی گذاشتن نظام باشد.
وی ادامه داد: در جنگ روایت‌ها، حضور یا عدم حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری را تعبیر به موافقت یا مخالفت با نظام می‌کنند؛ یعنی به هر دلیلی عدم استقبال از انتخابات را اینگونه تعبیر می‌کنند که جامعه دیگر جمهوری اسلامی را قبول ندارد. در حالی که در هیچ جای دنیا، نظام سیاسی را به رأی نمی‌گذارند؛ چرا که استمرار گفتمانی که یکی از مهم‌ترین پایه امنیت ملی و ثبات سیاسیست، نباید خدشه‌دار شود.

وی ادامه داد: اینگونه تعبیر می‌کنند که اگر مشارکت سیاسی کم باشد، یعنی جمهوری اسلامی سرمایه اجتماعی خود را از دست داده است؛ لکن می‌دانیم که عوامل مختلف بر حضور یا عدم حضور در انتخابات تاثیرگذار است؛ چه بسا که این عدم حضور به دلیل جدا شدن جریان حاکم از اصول باشد.

حجت الاسلام والمسلمین اشکوری با اشاره به آیه «و تعاونوا علی البر و التقوی و لاتعاونوا اثم و العدوان» عنوان کرد: خداوند متعال در قرآن کریم ما را دعوت به یک امر عقلانی کرده و آن تعاون و مشارکت در نیکی با جدا شدن از ناپاکی‌هاست. لازم است این موضوع در جامعه فرهنگ ‌سازی شود که بر اساس این آیه از قرآن کریم، افراد یک جامعه در جریاناتی که به نفع جامعه آنهاست، حضور پیدا کنند؛ چرا که پیشرفت یک جامعه در گروی احساس مسئولیت اجتماعی افراد آن جامعه است. هرچه این فرهنگ بیشتر تقویت شود، میزان سرمایه اجتماعی و مشارکت سیاسی افزون‌تر می‌شود.

این تحلیگر سیاسی در پایان، مهم‌ترین مسئله در شرایط کنونی ایران را شکل‌گیری یک دولت مقتدر دانست و گفت: دولت مقتدر یعنی آن برنامه و فردی است که بتواند به بهترین وجه ممکن کشور را اداره کند؛ لذا در این عرصه، وظیفه اجتماعی ما اینست که برنامه‌ها را با نگاهی منصفانه و به دور از حب و بغض بررسی کنیم و بهترین را برای اداره کشور انتخاب کنیم.

گفتنی است، اولین نشست از سلسله کارگاه‌های آموزشی جریان شناسی سیاسی با هدف جلب مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری، از سوی کارگروه ویژه بسیج کارمندی دانشگاه‌های استان قم با همکاری نمایندگی ولی فقیه در بسیج اقشار، به میزبانی بسیج کارمندی دانشگاه قم برگزار شد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.