اینکه کدام واکسن کرونا ایمن تر است، ادعاست/ هر تجمعی موجب گسترش بیماریست
ایسنا/کرمان یک فوق تخصص بیماری های عفونی و نقص ایمنی در پاسخ به اینکه کدام واکسن کرونا ایمنی بیشتری ایجاد می کند؟ گفت: ایمنی واکسن ها در حد ادعا و تجاری سازی است زیرا هنوز علم کافی در این زمینه تولید نشده است. براساس حدس و گمان گفته می شود یک واکسن خاص و برخی تبلیغ بیشتری می کنند که این قطعی نیست.
دکتر”ایمان قاسم زاده” در گفت و گو با ایسنا درباره پیش بینی وقوع پیک ششم کرونا اظهار کرد: من فکر می کنم هنوز از پیک پنجم خارج نشدیم و ادامه همان است و شرایط مشابه آماری امسال در سال قبل قبل نارنجی و قرمز اعلام می شد و اینکه برخی نقاط با شرایط بهتر اعلام می شود، قابل بحث است.
وی افزود: فکر می کنم در حال شاخه نزولی پیک پنجم بودیم و همینجا گیر کردیم و به عنوان پیک ششم در نظر نمی گیرم زیرا همچنان پیک پنجم تمام نشده اما متاسفانه اینگونه قلمداد شد تمام شده و مردم دچار عادی انگاری شدند لذا همان پیک پنجم است و افت و خیز دارد.
قاسم زاده درباره فعالیت حضوری مدارس بیان کرد: هر تجمعی می تواند موجب گسترش عفونت شود و برای مدارس باید مراکز کشوری تصمیم بگیرند که علم این مسئله را هم دارند.
این فلوشیپ نقص ایمنی بیان کرد: زمانی می توان جلوی گسترش بیماری را گرفت که بیش از ۸۵ درصد جامعه واکسینه کامل باشند و از دوز دوم حداقل سه هفته گذشته باشد و در چنین شرایطی می شود تجمعات با فاصلهگذاری و ماسک انجام شود و در مجموع هر کشوری برای خودش تصمیم گیری می کند تجمعات چگونه باشد.
وی درباره میزان ایمنی واکسن های مختلف کرونا اظهار کرد: ایمنی واکسن ها در حد ادعا و تجاری سازی است؛ علم کافی در این زمینه تولید نشده است. براساس حدس و گمان گفته می شود یک واکسن خاص و برخی تبلیغ بیشتری می کنند و این قطعی نیست و باید زمان بگذرد و شواهد و دیتاهای میدانی به طور گسترده تر جمع آوری و آنالیز شود و ببینیم کدام واکسن ایمنی بیشتری می دهد.
قاسم زاده درباره افراد دارای حساسیت دارویی و هراس از تزریق واکسن کرونا گفت: این موارد مثل خیلی موارد دیگر تست می شود. افراد خیلی محدودی در جامعه هستند که حساسیت شدید دارند و تعداد زیادی می توانند واکسن بزنند و در این افراد تست و در شرایط کنترلی با همه امکانات، واکسن تزریق می کنند و می شود نوع دیگری امتحان کرد؛ ضمن اینکه فکر می کنم تعداد افرادی که حساسیت داشته و نتوانند واکسن بزنند بسیار نادر هستند.
وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: اکنون با مراجعه به بیمارستان ها می بینیم تقریبا قریب به اتفاق بیمارانی که بستری، بدحال، منتقل به آی سی یو شده و فوت می کنند، افراد واکسن نزده هستند.
این فوق تخصص بیماری های عفونی گفت: تا زمانی که بالای ۸۵ درصد افراد جامعه واکسینه نشوند ایمنی نخواهیم داشت و همچنان این خطر وجود دارد سوش های خطرناک تر به وجود بیاید.
وی اظهار کرد: فواید ایمنی برای همه است و کسانی که واکسن نمی زنند بیش از همه خود و خانواده خودشان را در معرض خطر قرار می دهند.
قاسم زاده با اشاره به اینکه تزریق واکسن کرونا در بارداری و شیردهی ممنوعیتی ندارد، تصریح کرد: برای واکسیناسیون دانش آموزان فکر می کنم در کمتر از ۱۵ سال باید منتظر باشیم نتایج بهتری منتشر شود و باید منتظر داده های بیشتر باشیم و برای واکسیناسیون بچه های زیر ۱۵ سال عجله نکنیم.
منبع:ایسنا