بازبینی تاریخچه آثار موزه بریتانیا
موزه بریتانیا یک متصدی برای تحقیق درباره تاریخچه آثار این موزه که آثار بحثبرانگیزی با تاریخچه مرتبط با بردهداری و دوران استعماری را شامل میشوند، تعیین کرده است.
به گزارش ایسنا و به نقل از نشنال، «ایزابل مکدونالد» به عنوان مسوول تحقیق درباره تاریخچه مجموعه عظیم موزه بریتانیا که حدود هشت میلیون اثر را شامل میشود انتخاب شده است.
به گفته سخنگوی موزه بریتانیا وظیفه این متصدی جدید نظارت کلی بر تاریخچه آثار تاریخی و هنری موزه و چگونگی حضور آنها در مجموعه موزه است.
دهههای متوالی است که جدالهایی بر سر مالکیت برخی از آثار مهم این موزه شکل گرفته و بسیاری از کشورها سالهاست که خواستار بازگردانده شدن آثار دوران استعمار هستند.
برای مثال یونان و نیجریه به ترتیب خواستار بازگردانده شدن مرمرهای پارتنون و برنزهای بنین شدهاند.
گفته میشود مرمرها توسط ماموران یک اشرافزاده بریتانیایی در اوایل قرن نوزدهم میلادی از محل اصلی خارج شدهاند با اینحال مالک این مرمرها مدعی شده بود که این آثار را با یک مدرک رسمی در اختیار داشته است.
برنزهای بنین نیز توسط سربازان بریتانیا در جریان اردوکشی به جایی که زمانی از آن به عنوان پادشاهی بنین نام برده میشد خارج شدهاند.
بخش زیادی از مجموعه آثار موزه بریتانیا از مجموعهداران خریداری شده یا به عنوان هدیه پذیرفته شده است که از جمله آنها به ۷۱هزار اثری که از طرف فردی مرتبط با تجارت برده به این موزه اهدا شده میتوان اشاره کرد. البته سردیس این فرد در پی جنبش «جان سیاهپوستان مهم است» از موزه بریتانیا حذف شد.
موزه بریتانیا اعلام کرده است بخشی از نتایج تحقیقات جدید را در آینده منتشر خواهد کرد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا