بازگشایی شاهراه مواصلاتی شمال به جنوب لیبی در دومین سالگرد آتشبس
کمیته نظامی ۵+۵ لیبی در دومین سالگرد آتشبس میان نیروهای دولت وفاق ملی و نیروهای وابسته به خلیفه حفتر، مسیر مواصلاتی الجفره-ابوقرین را که شاهراه مواصلاتی شمال-جنوب این کشور محسوب میشود، بازگشایی کرد.
به نقل از سایت شبکه خبری الجزیره، عبد الهادی دراه، سخنگوی اتاق عملیات سرت-الجفره به الجزیره گفت: افتتاح این مسیر در پی درخواستهای مکرر شورای شهر مصراته و شورای شیوخ و بزرگان منطقه الجفره و با توجه به مشکلات شهروندان انجام شد.
دراه درباره تامین امنیت منطقه ضمن تاکید بر آمادگی نیروهایش برای مقابله با هرگونه مشکل امنیتی، گفت: پیش از این نیروهای وابسته به اتاق عملیات سرت-الجفره تامین امنیت این منطقه را بر عده داشتند اما در حال حاضر با توجه به رویکرد صلح و آشتی که شکل گرفته، اتاق عملیات از وزارت کشور خواست دستگاههای وابسته به پلیس امنیت این مسیر را بر عهده بگیرند.
مختار بلقاسم، رئیس کمیته راهبری شهرداری زمزم نیز اظهار کرد: این مسیر در واقع شاهراه شمال و جنوب است و حدود ۵۰۰ کیلومتر مسیر شهر مصراته را کوتاه میکند.
بلقاسم با اشاره به اینکه منطقه الشویرف واقع در حدفاصل ابوقرین و الجفره امن نیست و امروز مملو از مسافران خواهد شد، از مسؤولان نظامی خواست برای جلوگیری از هرگونه درگیری نیروهای خود را در این منطقه کاهش دهند تا در منطقه آرامش به شکل نسبی برقرار شود.
او افزود: مسیر مصراته-الجفره در پی کنترل داعش بر سرت در سال ۲۰۱۵ مسدود شد تا اینکه در اواخر سال ۲۰۱۶ این گروه تروریستی در عملیات “بنیان مرصوص” نابود شد و از آن زمان این مسیر به روی مسافران بسته بوده است.
محمد الشامی، تحلیلگر سیاسی در گفتگو با الجزیره، بازگشایی این مسیر را اقدامی بسیار مثبت دانسته و گفت: با بازگشایی این مسیر تبادلات تجاری میان شمال و جنوب ممکن شده و موجب تقویت وحدت ملی و آشتی میشود.
الشامی با اشاره به اینکه این بازگشایی از قبل اعلام نشده بود، گفت: این مساله نشان میدهد که کمیته نظامی ۵+۵ سیاست مثبتی را برای حل سختترین پروندهها یعنی اختلافات نظامی در پیش گرفته و حضور ناظران بینالمللی نیز نشانه دیگری از وجود تضمینهای بینالمللی برای هر دو طرف درگیری در مورد خروج مزدوران و نظارت بر توافق آتشبس است.
سخنگوی اتاق عملیات سرت-الجفره در ادامه گفت: بازگشایی این مسیر شرایط لازم برای برگزاری موفق انتخابات پایان سال جاری را فراهم کرده و نقش بسزایی در نظارت بر آن دارد.
او افزود: نزدیکی برگزاری کنفرانس بینالمللی برلین در ۱۲ نوامبر آتی بزرگترین گواه بر حمایت سازمان ملل از کمیته ۵+۵ است.
نجلا المنقوش، وزیر خارجه لیبی نیز تاکید کرد: دولت در کنفرانس پاریس درباره لیبی شرکت خواهد کرد به شرط آنکه در آن مشارکت داشته و نماینده برنامههای لیبی باشد نه اینکه فقط یک کشور مدعو باشد.
عملیات بازگشایی این کریدور ساحلی چند ماهی به تعویق افتاد چرا که نیروهای غربی لیبی با اشاره به حضور نیروهای روس وابسته به شرکت واگنر که حامی نیروهای حفتر بودند، عقبنشینی این نیروها را شرط موافقت خود بازگشایی اعلام کردند.
منبع: ايسنا