بازگشت ۴۱۷ واحد صنعتی گیلان به چرخه تولید طی سال گذشته
ایسنا/گیلان رییس سازمان صمت گیلان گفت: سال گذشته ۴۱۷ واحد صنعتی در استان به چرخه تولید بازگشته است.
فرهاد دلق پوش در جمع خبرنگاران از صدور بیش از ۱۶۰ پروانه بهرهبرداری برای فعالیت صنعتی و تولیدی در سال گذشته خبر داد و گفت: در استان گیلان با سرمایه گذاری بیش از یک هزار و ۶۰۰میلیارد تومان در بخش صنعت شاهد تحقق شعار سال رونق تولید در این بخش بوده ایم.
وی اشتغال آفرینی در بخش صنعت را حائز اهمیت دانست و افزود: در سال گذشته با شروع به کار و فعالیت این ۱۶۰ کارخانه جدید در گیلان بیش از ۲۰۵۶ نفر به صورت مستقیم مشغول به کار شدند و زمینه اشتغال قریب به ۳۰۰۰ نفر را به نحو غیرمستقیم در زنجیره این تولیدات صنعتی فراهم آمده است.
دلق پوش، میزان سرمایهگذاری صنعتی انجام شده قطعی در سال ۱۳۹۷ را بالغ بر ۸۲۸ میلیاردتومان برشمرد و تاکید کرد: که در این مقایسه، رشد دو برابری سرمایه گذاری صنعتی گیلان در سال ۹۸ نشانگر استقبال علاقمندان به سرمایه گذاری در بخش تولید در گیلان و همچنین مهیا شدن فضای امن سرمایهگذاری و فراهم سازی زیرساختهای صنعتی مناسب در این اقلیم خوش آب و هوای کشور است.
رییس سازمان صمت گیلان با اشاره به حمایتهای مناسب صورت گرفته از فعالان بخش تولید و تجارت خاطرنشان کرد: در سال ۹۸ با حمایت و جدیت استاندار و سایر اعضای سختکوش کارگروه و همراهی مدیران بانکهای دولتی استان از مبلغ تخصیصی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی تسهیلات رونق تولید، توانستیم برای رفع مشکلات و چالشها و تامین نقدینگی و سرمایه درگردش بیش ۱۵۸۷واحد صنعتی استان به مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد و ۸۵ میلیون تومان تسهیلات را جذب و پرداخت کنیم گه از حیث تعداد پرداختی در کشور مقام سوم را کسب کرده ایم.
دلق پوش با بیان اینکه غیر از اسفند سال ۹۸ تحقیقاً هر هفته یا در مرکز استان و یا شهرستان جلسات کارگروه رفع موانع تولید را برگزار کرده ایم، گفت: در قالب اجرای مصوبات جلسات این کارگروه ها بیش از ۴۱۷ واحد صنعتی گیلان مجددا به چرخه تولید بازگشت و از خسران و فنا شدن حجم عظیمی از سرمایه گذاری های انجام شده به همت و تعامل خداپسندانه مدیران عضو کارگروه جلوگیری به عمل آمد.
وی از حمایت های ویژه دستگاه قضایی استان در برگزاری جلسات “ستاد صیانت از تولید” قدردانی نمود و عنوان کرد: مسئولان دلسوز سیستم قضایی استان با برگزاری جلسات تحلیلی و تخصصی ویژه با رویکرد حمایت از تولید و اشتغال و استمرار چرخه تولید در سال ۹۸ پای کار آمدند و حتی شعبه ویژه شورای حل اختلافات صنعتی ایجاد کرند و تمام قد از توان و ظرفیت قضایی برای رفع مشکلات بخش تولید استفاده کردند که حقیقتاً جای قدردانی و تشکر دارد.
وی افزود: به ویژه در هنگام احیای دو برند ملی صاحب نام تعطیل شدهُ گیلانی؛ شرکت کاشی خزر و شرکت ایران برک همه مسئولان مرتبط استان آستین همت بالا زدند که به بازگشایی و احیاء مجدد این کارخانجات و نظیر آنها منجر شد.
رئیس سازمان صمت گیلان در بخشی دیگر از سخنان خود به صدور ۱۳۲ فقره معافیت گمرکی انواع ماشین آلات و مواد اولیه صنعتی در سال ۹۸ به عنوان یکی دیگر از اهرم های حمایتی در بخش تولید اشاره و تشریح کرد: اساساً پس از استعلام از مرکز ساخت داخل صنایع ماشین سازی و تجهیزات در صورت عدم ساخت مشابه داخلی، نسبت به ورود آنها با درخواست سرمایهگذار صنعتی موافقت می شود و در ازای ورود آنها به کشور از پرداخت عوارض گمرکی معاف میشوند که شامل ۹۹ فقره دستگاه صنعتی و ۳۲ فقره مواد اولیه برای نصب و کاربرد در کارخانجات با نظارت این سازمان این مجوزها صادر شده است.
دلق پوش پرداخت تسهیلات در قالب تبصره ۱۸ قانون را نیز از حمایت های دیگر دولت از بخش صنعت دانست و یادآور شد: در سال گذشته به ۱۶ واحد صنعتی متوسط و کوچک گیلان بیش از ۴۹ میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود مناسب دارای یارانه پرداخت شد که باعث رفع مشکلات پروژه های صنعتی نیمه تمام استان شد.
منبع:ایسنا