باوجود کرونا آموزش مهارتی در قزوین تعطیل نشده است
ایسنا/قزوین مدیرکل آموزش فنی حرفهای قزوین گفت: باوجود کرونا آموزش مهارتی در قزوین تعطیل نشده است، در سال گذشته باوجود شیوع کرونا با تلاش همکاران و مربیان خود موفق به تحقق ۹۵ درصدی برنامههای آموزشی شدیم، سال گذشته توجه به آموزش بخش صنایع در صدر توجه ما قرار گرفت و بهصورت ویژه با اتاق بازرگانی و خانه صنعت و معدن تفاهمنامه امضا کردیم در همین راستا مجوز راهاندازی ۲۰ مرکز آموزش مهارتی جوار کارگاهی برای صنایع استان قزوین صادر شد.
محسن مددی در نشست خبری که امروز ۱۸ خردادماه برگزار شد، تصریح کرد: دوران کرونا به آموزشگاههای فنی و حرفهای آسیب جدی وارد کرد، ما برای حمایت از این آموزشگاهها به ۱۲۰ آموزشگاه یعنی ۷۰ درصد آموزشگاههایی که متقاضی دریافت تسهیلات بودند یک میلیارد تومان تسهیلات ارزانقیمت کرونایی اختصاص دادیم، در سال جاری نیز برای ۱۱۰ آموزشگاه خصوصی تسهیلات ارزانقیمت به میزان یک میلیارد تومان در نظر گرفتهشده است.
وی افزود: برای اینکه فعالیت آموزشگاهها تحت شعاع دولت قرار نگیرد کمیته آموزشگاههای آزاد را برای اولین بار در قزوین تشکیل دادیم، درواقع با همراهی پلیس فتا و دادستان آموزشگاههای غیرمجازی که بدون مجوز فعالیت میکنند را شناسایی و به جامعه اطلاعرسانی میکنیم؛ مردم باید اطلاع داشته باشند که گواهینامههایی که توسط کلیه مراکز آموزشگاهی که فاقد مجوز فنی و حرفهای صادر میشود در مراجع قانونی اعتبار ندارد.
مدیرکل آموزش فنی حرفهای قزوین اظهار کرد: متولی ارائه آموزش مهارتی در جامعه سازمان آموزش فنی و حرفهای است، بیش از ۴۰ مرکزی که در فضای مجازی و بهصورت حضوری بدون مجوز اقدام به آموزش میکردند شناسایی و اخطار دریافت کردند.
وی تأکید کرد: فضای کافی برای دریافت مجوز برای این مؤسسات وجود دارد و در صورت عدم تمکین این آموزشگاهها از دریافت مجوزهای قانونی، با همکاری پلیس اماکن از ادامه فعالیت آنها جلوگیری و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد.
مددی بیان کرد: باوجود کرونا آموزش مهارتی در قزوین تعطیل نشده است، در سال گذشته باوجود شیوع کرونا با تلاش همکاران و مربیان خود موفق به تحقق ۹۵ درصدی برنامههای آموزشی شدیم، سال گذشته توجه به آموزش بخش صنایع در صدر توجه ما قرار گرفت و بهصورت ویژه با اتاق بازرگانی و خانه صنعت و معدن تفاهمنامه برگزار کردیم در همین راستا مجوز راهاندازی ۲۰ مرکز آموزش مهارتی جوار کارگاهی برای صنایع استان قزوین صادر شد.
وی یادآور شد: تا پایان سال جاری نیز مجوز کارگاهی به ۵۰ مجوز خواهد رسید تا از ظرفیت واحدهای تولیدی برای آموزش شاغلان و جویندگان کار و تربیت نیروی ماهر بیشتر و بهتر استفاده کنیم، بعد از انتخابات این مراکز افتتاح میشود، درواقع ما زیرساختهای خوبی در حوزه صنعت فراهم کردیم.
مدیرکل آموزش فنی حرفهای قزوین یادآور شد: علاوه بر آموزش بهمنظور ایجاد شغل یکی دیگر از وظایف فنی و حرفهای ارتقاء مهارت شاغلین در بخشهای مختلف است، در حوزه صنایع استان قزوین بهعنوان پیشرو در بخش تدوین منشور واحدهای تولیدی با عنوان نشان ملی مهارت اقدام کردیم که سال گذشته به ۱۰ واحد تولیدی داده شد و هماکنون به یک آییننامه ملی تبدیلشده است.
وی بیان کرد: واحدهای تولیدی که در حوزه آموزشهای مهارتی با ادارات کل آموزش فنی و حرفهای همکاری میکنند بر اساس قانون از امتیازاتی ازجمله معافیت مالیاتی بهرهمند میشوند.
مددی یادآور شد: ما تلاش داریم در حوزه آسیبهای اجتماعی ورود پیدا کنیم به همین منظور برای معلولین، معتادان بهبودیافته و فرزندانشان، مناطق حاشیهنشین و مناطق کمتر توسعهیافته برنامههای آموزشی در نظر گرفتیم، واگذاری مجوزها نیز با اولویت مناطق کمتر توسعهیافته صورت میگیرد، همچنین توسعه آموزش در مناطق روستایی را بهمنظور جلوگیری از مهاجرت به شهرها در دستور کار خود قرار دادیم و با توجه به ظرفیتها و قابلیتهای روستایی آموزشهای خاصی را تدوین کردیم.
وی خاطرنشان کرد: اولویت آموزشی مربوط به هر منطقه با توجه به ظرفیت آن بخش در نظر گرفتهشده است، سال جاری نیز در کنار توانمندسازی مهارتی اقشار مختلف، توسعه مهارتهای بینالمللی برای آموزش به مهارت جویان با همکاری اتاق بازرگانی قزوین در کنار آموزش غذاهای بینالمللی با حضور مدرسان خارجی پیشبینیشده است.
مدیرکل آموزش فنی حرفهای قزوین اظهار کرد: با دانشگاههای استان قزوین نیز تعامل بسیار خوبی داریم، این همکاری در قالب تفاهمنامههایی است که منعقد کردیم و درصدد توسعه آموزشهای مهارتی دانشجویان هستیم؛ مرکز جوار دانشگاهی را نیز تأسیس میکنیم، در سال جاری مسابقه ملی رباتیک جوانان را با همکاری دانشگاه آزاد قزوین در نیمه نخست شهریورماه برگزار میکنیم.
وی یادآور شد: آموزشهای مهارتی برای معلولان و نابینایان از دیگر اقدامات صورت گرفته است، سهم خوبی از آموزشهای مهارتی استان به این قشر اختصاصیافته است و جزوههای ویژه با خط بریل طراحی و تولید شده است.
مددی اظهار کرد: ۲.۵ میلیارد تومان برای توسعه و تجهیز کارگاههای آموزشی فنی و حرفهای استان اختصاص دادهشده است که از این محل سه کارگاه گلخانه هوشمند در خوزنین، تولید کفش در دانسفهان و تعمیر موتورسیکلت در تاکستان ایجاد شده است.
انتهای پیام
منبع:ایسنا