ایسنا/آذربایجان شرقی قائم مقام مدیرعامل همراه اول با تاکید بر اینکه باید فعالیتها و سیاستگذاریهای درست برای توسعه اقتصاد دیجیتال در ایران اتخاذ شود، گفت: همچنین دیجیتالسازی اقتصادهای بخش خدمات هم باید رشد کند.
حمید رضا نیکوفر، صبح پنجشنبه در مراسم مجازی اختتامیه دومین جشنواره ملی هنرهای دیجیتال در دانشگاه هنر اسلامی تبریز با بیان اینکه همراه اول بزرگترین شرکت ICT ایران و سرمایهای ملی است، گفت: موبایل از سال ۷۳ وارد ایران شد و تا سال ۹۳ در فناوری نسل دو ماند و از همان سال تا الان همراه اول ۲۵ هزار میلیارد تومان در توسعه زیرساخت هزینه کرده و با میلیونها کاربر شهری و روستایی و این سرمایه گذاری را مدیریت کرد، ما یکی از بزرگترین شبکههای نسل چهار خاورمیانه هستیم و همراه اول بزرگترین اپراتور موبایل خاورمیانه است.
وی با تاکید بر اینکه موبایل، محرک اصلی توسعه در ایران در حوزه ICT است، گفت: دسترسی به موبایل و مکالمه با آن ترند اصلی ۱۵ سال گذشته در حوزه ICT بوده و در طی شش سال گذشته سرمایهگذاری هنگفتی انجام شده و موفق بوده و نتیجهاش این است که الان یکی از بزرگترین ترافیکهای دیتا و ترافیک دیجیتال را دارا هستیم.
وی با اشاره به رونمایی از فناوری 5G در هفتههای گذشته، اظهار کرد: با وجود افزایش نرخ ارز در طول سالهای گذشته، سرمایهگذاریمان را متوقف نکردیم، مالیات میپردازیم و ۳۰ درصد از درآمد همراه اول تحت عنوان پابلیک فاندینگ به دولت پرداخت میشود و سهم زیادی در بودجه عمومی دولت داریم؛ باید توجه کرد که مصوبهی اخیر مجلس میتواند شرکتهای ICT و موبایل را با خطر تامین مالی مواجه کند.
به گزارش ایسنا، نیکوفر اظهار کرد: دسترسی به فناوریها توانسته GDP (تولید ناخالص) کشورها را بالا ببرد، اما سهم برخی کشورها مانند چین و آمریکا در رشد درآمد دیجیتالی بسیار زیاد بوده و نابرابری اتفاق افتاده و ما باید سهم خودمان را زیاد کنیم، وگرنه با این سطوح درآمدی نمیتوان افراد خبره در این زمینه را نگه داشت، این اختلاف رو به افزایش بوده و ما باید با اتخاذ سیاستهای مناسب سهم بهتری از صنعت و اقتصاد دیجیتال را داشته باشیم.
وی تاکید کرد: این اقتصاد در سالهای گذشته از رشد اقتصاد جهانی برخوردار بوده، نقش صنایع دارد جابجا میشود، اما آیا صنایع ما هم پیشرفت میکنند؟، نقش دیجیتالی شدن در اقتصاد جهانی حتی در بخش خدمات رو به افزایش است.
قائم مقام مدیر عامل شرکت همراه اول، 5G، Dornes و بلاک چین را جزو فناوریهای محوری در اقتصاد دیجیتال آینده عنوان کرد و افزود: هوش مصنوعی هم یکی از فناوریهای محوری در این حوزه است.
وی با مقایسه اقتصاد دیجیتال ایران و کشورهای منطقه، گفت: بر اساس اعلام وزارت ارتباطات سهم اقتصاد دیجیتال در ایران حدود ۶.۵ درصد است که من فکر میکنم این عدد در مقابل کشورهای دیگر ۴.۵ درصد بیشتر نیست.
وی افزود: ایران جمعیتی مشابه ترکیه دارد، اما درآمد ناخالص داخلی ترکیه دو برابر ما بوده و با جمعیتی مشابه ایران و تشکیل یک درصد از جمعیت دنیا یک درصد از اقتصاد دنیا را هم دارد، اما ما در حالیکه یک درصد از جمعیت جهان هستیم، با درآمد حاصل از اقتصاد نفتمان نیم درصد از اقتصاد دنیا را تشکیل میدهیم.
وی با اشاره به سهم ۱۰ درصدی اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کل کشور تا ۱۴۰۴ در ایران، حمایت از بازیگران بزرگ در حوزه دیجیتال و سیاستگذاری درست و اتخاذ الگوی مناسب در توسعه اقتصاد دیجیتال در سطح ملی را از جمله راهکارها در این حوزه عنوان کرد.
نیکوفر در خاتمه گفت: همراه اول به عنوان بازیگر اصلی در حوزه مخابرات باید در حوزههای توسعه اقتصاد دیحتال باشد، این شرکت، تحقق رویای دیجیتال همه ما را به عنوان ماموریتش قرار داده و به میزان هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری خطر پذیر دو حوزه شرکتهای دانش بنیان اقتصاد دیجیتال انجام داده و قصد ورود به حوزههای فراتر از شبکهسازی را دارد.
انتهای پیام
منبع:ایسنا