بخش زیادی از خسارتهای سیل اخیر به خاطر خطای انسانی است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور به همراه هیئتی از بازرسان این سازمان از سد لتیان بازدید کرد.
به گزارش ایسنا به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، سراج در جریان بازدید از سد لتیان در جمع مدیران و کارکنان شرکت آب منطقهای تهران با تبریک سوم شعبان و میلاد امام حسین(ع) و روز پاسدار، با اشاره به حضور پاسداران هم در جنگ و هم درحوادث غیرمترقبه از جمله سیل اخیر، گفت: وقتی نیروهای سپاه در بحبوحه بحران میان کارزار هستند، برخی چه در داخل و چه در خارج از کشور شروع به انتقاد و حمله به این عزیزان میکنند. البته پاسداران ما به این موضوعات و اینکه چه کسی انتقاد و یا چه کسی تعریف میکند، توجهی نمی کنند و تلاششان این است که وظیفهشان را به نحو احسن انجام دهند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در ادامه به رشادتهای نیروهای سپاه پاسداران اشاره کرد و گفت: در جریان سیل اخیر در استانهایی که برای بازدید رفتم، از نزدیک تلاشهای نیروهای مسلح به ویژه نیروهای مخلص سپاه و بسیج را حتی در روستاهای دورافتاده نیز مشاهده کردم. در هر شهر و روستای سیلزدهای ، تعدادی از برادران سپاهی و بسیجی حضور داشته و به کمک سیلزدگان آمده بودند. البته جا دارد همینجا از وزیر محترم کشور، استاندار خوزستان و کرمانشاه و سایر مسئولینی که شبانه روز در حال خدمترسانی به مردم سیلزده هستند، نیز تشکر و قدردانی کنم.
سراج با اشاره به نقش عامل انسانی در خسارت سیل گفت: متأسفانه خطا و عامل انسانی در حجم خسارت سیل خیلی زیاد بوده است. از جمله آن میتوان به از بین بردن مسیلها، آبخیزدارها، آبخوانها و پوشش گیاهی اشاره کرد. درصورتیکه در بارندگیهای شدید، قسمت اعظم آب توسط این نواحی گرفته میشود و مقدار کمی که جریان پیدا میکند، خطری برای ساکنین روستاها و شهرها ندارد.
وی در ادامه، عدم پیشبینی بارندگی شدید طی 40 سال گذشته را یکی دیگر از عوامل اصلی سیل دانست و گفت: کسی تصور نمیکرد شاهد این حجم از بارندگی در کشور باشیم و این باعث شد اکثر مسیلها حتی در پایتخت تغییر کاربری داده شود و یا عرض مسیلها کاهش یابد. بنابراین اگر قانون رعایت شده و در منافع ملی هماهنگ عمل میشد، شاهد این حجم از خسارت سیل نبودیم.
رئیس سازمان بازرسی افزود: هر دستگاهی به اندازه خود در این حادثه دخیل است اما مهمترین نکته این است که باید از وقوع حوادث مشابه در آینده پیشگیری کرد و با سهل انگاری، بارش باران و رحمت الهی را به نقمت تبدیل نکنیم.
وی با اشاره به توجه ویژه رئیس قوه قضائیه درباره ریشهیابی علل وقوع سیل اخیر گفت: قوه قضائیه آماده هرگونه همکاری درباره پاکسازی مسیلها است. خوشبختانه آیتالله رئیسی با قدرت و حساسیت ویژه، موضوع را پیگیری می کنند و به سازمان بازرسی تکلیف کردند که به دور از فضای هیجانی، یک کار دقیق و تحقیقی در این زمینه انجام شود تا مشخص شود که آیا مسئولان و دستگاههایی که براساس قوانین موجود، تکلیف قانونی داشتهاند، وظایف خود را در زمینه پیش بینی، پیشگیری و کاهش آسیب، انجام دادهاند یا خیر. این موضوع هم معطوف به یک مسئول خاص یا مقطع زمانی خاص نیست؛ و عملکرد همه مسئولانی که در این عرصه، مسئولیتی در هر دوره زمانی داشتهاند، توسط سازمان مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تأکید بر اینکه همه باید پاسخگوی عملکرد خودمان در هر دورهای باشیم، تصریح کرد: من امروز مسئول هستم ولی نمیتوانم هر کاری که دلم بخواهد انجام بدهم و بعد هم بازنشست بشوم و دیگر به کسی پاسخگو نباشم. بلکه همه در برابر اعمال و تصمیماتی که اتخاذ میکنیم، باید پاسخگو باشیم. اگر مسیلها سالبهسال لایروبی میشد شاهد این حجم از خرابیها نبودیم. باید مشخص شود که مسئول لایروبی چه دستگاهی است و چرا به وظیفه خود عملنکرده است. البته به علت رسوبات چندین ساله، لایروبی این مسیلها بسیار دشوار شده است. چون این رسوبات چندین سال لایروبی نشده و محکم شده است. اما الآن باید با هر سختی که هست انجام شود و اگر ساخت و سازی در مسیلها شده، پاکسازی شود. الآن خواست مردم این است و هیچ مسئولی نمیتواند از آن فرار کند.
وی افزود: مجلس نیز در حال حاضر پایکار است و میتواند به لحاظ قانونگذاری به دستگاههای مسئول کمک کند. الآن فضای خوبی فراهمشده و میطلبد که همه با همکاری یکدیگر مشکلات را از سر راه برداریم.
در ابتدای این بازدید سید حسن رضوی مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران توضیحاتی در خصوص وضعیت سدهای تهران و بخصوص سد امیرکبیر و لتیان در سیلاب اخیر ارائه کرد.
وی گفت: در سیلاب اخیر در سد امیرکبیر و لتیان، اگر اقدامات بهموقع و پیشبینیهای لازم صورت نمی گرفت باعث آبگرفتگی بخشهای پاییندست و همچنین ایجاد مشکل در تأمین آب شرب تهران و کرج به دلیل آلودگی آب میشد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به تجاوزات زیاد در بستر رودخانههای پاییندست سدها مانند رودخانه آهار، لواسان، جاجرود و کرج گفت: اگرچه از سال ۹۱ اقدامات خوبی در خصوص تخریب ساختوسازهای غیرمجاز در بستر رودخانهها صورت گرفته اما کافی نیست و عزم ملی میطلبد، لذا از قوه قضاییه میخواهیم که کمک کند تا بتوانیم آزادسازی بستر رودخانهها را با قدرت پیگیری کنیم.
سید حسن رضوی عدم رسوب برداری بهموقع مسیلها، تداخل وظایف بین نهادهای ذیربط و همچنین برداشت زیاد شن و ماسه از بستر رودخانهها را از دیگر عوامل بحرانساز در زمان سیل اعلام کرد.
در ادامه این بازدید، رئیس سازمان بازرسی کل کشور از «مناطق رانشی خطرساز در اطراف سد لتیان»، «خروجی تونل سد لار-کارخانه سگمنتسازی» ، «پروژه مهار آب نشتی سد لار» و «طرح تخریب وآزاد سازی حریم رودخانه جاجرود» بازدید به عمل آورد.
در این دیدار ابراهیم شاهرخیان معاون برنامهریزی و امور مجلس سازمان و صادق پور بازرس کل استان تهران ، قاضی سراج را همراهی می کردند.
انتهای پیام