بخش کشاورزی چند درصد اقتصاد لرستان را تشکیل میدهد؟
ایسنا/لرستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان میگوید: سالانه حدو ٢ میلیون و ٩٠٠ هزار تن تولیدات کشاورزی داریم.
اسفندیار حسنیمقدم اظهار کرد: سطح اراضی کشاورزی لرستان حدود ٨٠٠ هزار هکتار است، در واقع ۴.۷ اراضی کشاورزی کشور در لرستان وجود دارد همچنین ٤٠ درصد جمعیت استان در روستاها ساکن هستند.
وی افزود:سطح جنگلهای استان دو میلیون و دویست هزار هکتار است، ما به لحاظ سرانه جنگلی وضعیت مطلوبی داریم، سرانه جنگل در کشور ١٧٠٠ هکتار است اما در لرستان ٦٧٠٠هکتار بوده که رقم مناسبی است.
حسنیمقدم با بیان اینکه ١١ درصد آبهای کشور در لرستان است، اضافه کرد: با این حال تنها ٢٣ درصد از اراضی کشاورزی لرستان آبی است و این یکی از دلایل عدم توسعه نیافتگی استان است، سهم لرستان از سدهای ساخته شده تنها نیم درصد است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تاکید کرد: اختصاص آب مطالبه جدی بخش کشاورزی استان و مردم از وزارت نیرو است، مطالبهای که تحقق آن توسعه استان را به دنبال دارد.
وی در ادامه با اشاره به سرانه مالکیت اراضی کشاورزی استان افزود: سرانه مالکیت ۶.۵ هکتار است که سهم اراضی دیم ۵ هکتار و اراضی آبی ۱.۵ هکتار، متوسط قطعات اراضی در استان هفت دهم هکتار است و این نشان از خرده مالکی و معیشتی بودن کشاورزی در استان دارد.
حسنیمقدم با اشاره به تولیدات بخش کشاورزی گفت: سالانه حدو ٢ میلیون و ٩٠٠ هزار تن تولیدات کشاورزی داریم که سهم بخش زراعی حدود ٢ میلیون و ٢٠٠ هزار تن، ٣٠٠ هزار تن محصولات باغی و ٤٠٠ هزار تن دام، طیور و آبزیان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان بیان کرد: ارزش افزوده ناشی از فروش محصولات کشاورزی ٨ هزار و ٨٠٠ میلیارد تومان است در واقع ٤٠ درصد اقتصاد استان لرستان مربوط به بخش کشاورزی است.
وی در ادامه با بیان اینکه ما در بخش تحقیقات مشکل تبدیل علم به ثروت را داریم، افزود: یکی از برنامههای ما عبور از کشاورزی سنتی به مدرن است که بخشی از این مهم توسط تحقیقات و ترویج انجام میشود، انتقال دانش روز به واحدهای تولیدی برای ارتقاء بهرهوری و کاهش هزینه تولید از دیگر برنامههای ما در بخش کشاورزی است.
حسنیمقدم گفت: ایجاد شرکتهای دانش بنیان، کاهش ضایعات محصولات زراعی، توسعه مکانیزاسیون، هوشمندسازی کشاورزی و اجرای الگوی کشت از دیگر اهداف و اولویتهای سازمان جهاد کشاورزی لرستان است.
انتهای پیام