بدهی بانکها به بانک مرکزی زیاد شد
آمارهای بانک مرکزی بیانگر این است که بدهی بانکها به این بانک در سال گذشته ۸.۷ درصد افزایش یافته است.
به گزارش ایسنا، بررسی گزیده آمارهای اقتصادی ماه پایانی سال گذشته درباره خلاصه داراییها و بدهیهای بانک مرکزی بیانگر آن است که میزان داراییهای خارجی بانک مرکزی در پایان سال گذشته به ۴۴۲۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسید که حاکی از رشد ۲۷.۴ درصدی در این سال است.
همچنین خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی با ۲۴۰ درصد کاهش به منفی ۲۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، مطالبات بانک مرکزی از بانکها با ۸.۷ درصد رشد به ۱۲۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسید.
داراییهای بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی
علاوه براین، میزان داراییهای خارجی در این بخش با ۴۷.۹ درصد رشد نسبت به پایان سال قبل همراه بوده و به ۹۱۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید که حجم اسکناس و مسکوک نیز با ۲۴.۹ درصد افت به ۶۷۰۰ میلیارد تومان رسید.
سپرده بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی نزد بانک مرکزی با ۳۲.۹ درصد افزایش نسبت به سال ۱۳۹۸ به ۳۷۵ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان رسید.
همچنین بدهی بانکها و موسسات اعتباری غیربانکی به بانک مرکزی نیز در پایان سال گذشته با ۸.۷ درصد افزایش به ۱۲۰ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
خلاصه داراییها و بدهیهای بانکهای تجاری
میزان داراییهای خارجی بانکهای تجاری کشور در پایان سال گذشته معادل ۱۳۵ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به مدت مشابه سال قبلش ۷۵.۵ درصد رشد نشان میدهد.
سپرده بانکهای تجاری نزد بانک مرکزی نیز ۶۹ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان بوده که ۲۴.۵ درصد افزایش یافته است.
جمع کل داراییهای بانکهای تجاری در دوره مورد بررسی، ۱۱۸۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بوده که به نسبت پایان سال ۱۳۹۸ دارای ۴۸.۱ درصد رشد است و میزان بدهی بانکهای تجاری به بانک مرکزی در پایان سال گذشته به ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده که ۱۴۱.۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
وضعیت داراییها و بدهیهای بانکهای تخصصی
طبق این گزارش، میزان داراییهای خارجی بانکهای تخصصی در پایان سال گذشته معادل ۲۲۵ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است که نسبت به سال قبلش ۲۲.۶ درصد رشد یافته است.
جمع کل داراییهای بانکهای تخصصی در این دوره رقم ۱۰۰۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است که ۲۲.۴ درصد رشد دارد که میزان بدهی این بانکها به بانک مرکزی ۴۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که معادل ۵.۷ درصد نسبت به پایان سال ۱۳۹۸ کاهش داشته است.
منبع:ایسنا