اخبارسیاسی

برخی با موضوع کرونا اداری برخورد می کنند/لزوم تبدیل شهرداری از نهاد خدمت گذار به نهاد اجتماعی

برخی با موضوع کرونا اداری برخورد می کنند/لزوم تبدیل شهرداری از نهاد خدمت گذار به نهاد اجتماعی

کاندیدای سمت شهرداری تهران با اشاره به این که شهرداری تهران باید از نهاد خدمت گذار به نهاد اجتماعی تبدیل شود، گفت: باید خدمت به جامعه به بهترین نحو ممکن ارائه شود که مقدمه تحقق این مهم تحول است. همه شهر باید به مدرسه به معنی جایگاهی برای رشد تعلیم و تربیت تبدیل شود. همه شهر باید به کارخانه مولد ، پویا و با نشاط تبدیل شود.

 علیرضا زاکانی در دومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران در دوره ششم به عنوان کاندیدای سمت شهرداری تهران و در ارائه برنامه های خود گفت: در اینجا از همه کسانی که به عنوان عضو شورای شهر تهران در ۵ دوره گذشته بودند و همچنین شهرداران تهران، در سنوات قبل تاکنون به ویژه آقای حناچی تشکر می کنم.
وی ادامه داد: برای من بسیار سخت است که از حوزه قانون گذاری به مجموعه شهرداری پا بگذارم و نمایندگی مردم قم را ترک کنم و همینجا با همه وجودم از مردم عزیز پوزش می طلبم. به هر حال برای خدمت گذاری  عرصه های مختلفی وجود دارد و آنچه مهم است خدمت به انقلاب اسلامی است.
زاکانی ادامه داد: باید آن طور که شایسته انقلاب و مردم است شهر تهران را بسازیم. از کسانی که به عنوان نامزد شهرداری تا به امروز مطرح بوده اند به نیکی یاد می کنم و امیدوارم از ظرفیت آنها بهره بگیریم و بتوانیم خدمت گذار مردم تهران باشیم. همچنین امیدوارم بتوانم خدمت گذار شما دوستان و یک نفر از ۲۲ نفری باشم که در کنار هم تصمیم بگیریم و رشته خدمت گذاری را دنبال کنیم.
وی ادامه داد: عدالت در تقسیم خدمات، تامین آرامش، آرامش روحی و معنوی، عمران و آبادانی و زیبایی شهر همه و همه باید مورد توجه قرار گیرد. آنچه که به عنوان ایده ال دنبال می کنیم این است که همه در کنار یکدیگر باید بر زحمات گذشتگان بیافزاییم و الگویی برای جهان اسلام بسازیم. در این الگو هویت و منشاء و اساس که هویت ایرانی اسلامی است باید مد نظر قرار گیرد تا محیطی پاک و ایمن را فراهم کنیم.
زاکانی تاکید کرد: در طول چهار سال خدمت باید شهر و شهرداری داشته باشیم کارآمد و مقرون به صرفه و همچنین چابک و سریع در ارائه خدمات و شفاف و فساد ستیز. با پرسنلی کارآمد که در نهایت، امکان بالای خدمت در شهرداری را فراهم کنیم.
این کاندیدای سمت شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با تاکید بر این که تصویر مطلوب برای شهر و شهرداری مشارکت شهروندان را نیازمند است افزود: توجه به روح و کالبد شهر یک ویژگی اساسی و در حقیقت الزامی ضروری و اولیه است دقت در هوشمند سازی و بهره مندی از همه ظرفیت ها برای ایجاد شفافیت و کارآمدی و همچنین رشد از اهمیت ویژه ای برخوردارند. بی تردید در این عرصه نیازمند همکاری و همیاری مردم در محور نخبگان هستیم که پیش نیاز اساسی آن به میدان آمدن مردم است. اگر همه حاکمیت و حکومت بسیج شود که تحول بزرگ برای تهران به عنوان یک الگو برای جهان اسلام خلق شود این امر محقق نخواهد شد مگر مردم به صحنه بیایند که نمونه عینی آن را دردفاع مقدس دیدیم که امام فرمود که اگر بسیج نبود جنگ سمت و سوی دیگری به خود می گرفت.
زاکانی با اشاره به این که شهرداری تهران باید از نهاد خدمت گذار به نهاد اجتماعی تبدیل شود، افزود: باید خدمت به جامعه به بهترین نحو ممکن ارائه شود که مقدمه تحقق این مهم تحول است. همه شهر باید به مدرسه به معنی جایگاهی برای رشد تعلیم و تربیت تبدیل شود. همه شهر باید به کارخانه مولد ، پویا و با نشاط تبدیل شود.
وی افزود: آنچه مهم است یک الزاماتی را لحاظ کنیم و این الزامات ۱۲گانه‌ای که مقدمات رویکرد تحولی است برای ما ضروری است؛ اولاً ترکیب مطلوب را بتوانیم به‌صورت مشخص به یک باور عمومی و یک تصویر معین در ذهن خود تبدیل کنیم و همه مردم، مسئولان و همه اجزا و عناصر فعال، باهم هم‌داستان شوند.
وی ادامه داد: توجه توأمان به روح و کالبد شهر ویژگی ممتاز بعدی است و یک الزام ضروری و اولیه است و دقت در هوشمندسازی و بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های فناوری و هوشمند قرار دادن شرایط که همراه با شفافیت باشد می‌تواند منجر به کارآمدی و پیشگیری از فساد باشد و دار و ندار خودمان را در مداری قرار بدهیم که با یک وحدت نظر در حوزه حاکمیتی و حکومت و یک انسجام و بهره‌مندی از همه ظرفیت‌های کشور این تحول را دنبال کنیم.
زاکانی تصریح کرد: درهم‌انباشتگی مشکلات تهران در همه ابعاد شرایطی را ایجاد کرده است و جز با به میدان آمدن همه ظرفیت‌های ملی و اهتمام همه امکانات و شرایط ما نمی‌توانیم یک جهش و یک گام بلند در رفع موانع و تحقق اهداف داشته باشیم. بی‌شک در این عرصه ما نیازمند همکاری و همیاری همه مردم هستیم و شاهد یک تحول بزرگ در حوزه روحی و کالبدی شهر تهران باشیم و اگر همه حاکمیت و حکومت بسیج شوند و بخواهند این تحول بزرگ را که از تهران یک الگو برای جهان اسلام طرح کنند بسازند ، باز میسر نخواهد بود مگر اینکه مردم به صحنه بیایند و ما با یک الگوهای مشارکت‌پذیری مردم بر محور نخبگان شرایط را به‌سویی ببریم که تحول و تغییر را شاهد باشیم.
وی ادامه داد: نمونه عینی این ماجرا دفاع مقدس و حضور بسیج و ارزش این حضور بود. توجه به وفاق و آرامش، دقت در رشد معنوی و مادی شهر و حرکت در مسیری که عملاً شهرداری تهران را از یک نهاد خدمتگزار به یک نهاد اجتماعی با افق‌های بلند تبدیل خواهد کرد و این مقدماتی است که باید شکل بگیرد.
این کاندیدای سمت شهرداری تهران تاکید کرد: ما همه شهر را باید به یک مدرسه تبدیل کنیم ، مدرسه به‌معنای رشد و جایگاهی که در آن تعلیم و تربیت و رشد افکار و تعالی جامعه مورد توجه قرار بگیرد و همه جامعه و تهران را به یک کارخانه تبدیل کنیم مولد، پویا و بانشاط. در اقتصاد و فرهنگ شهر و روح و کالبد شهر نیازمند یک تحول جدی هستیم و ضرورت دارد همه با هم همفکری کنیم.
زاکانی ادامه داد: امکانات کشور محدود است برای چنین شرایطی و نیازمند اعتبارات هستیم که با میدان دادن به مردم و ایجاد زمینه مناسب می‌توانیم این شرایط را فراهم و شرایط را برای سرمایه‌گذاری مردم فراهم کنیم. اصل پیشرفت و آبادانی است و ان‌شاءالله حرکت در مسیری است که همه را بسیج کنیم و در چنین مسیری توجه به شهرداری در اولین گام مورد توجه قرار بگیرد و این تحول در مسیر نیروی انسانی قرار خواهند گرفت و نیروهای شهرداری مورد توجه قرار بگیرند. در زمان حاضر بالغ بر ۶۰ هزار نفر نیروی فعال در شهرداری و بیش از ۳۵ تا ۴۰ هزار نفر باواسطه با شهرداری مرتبط هستند. عیار بزرگی است که خودشان صاحبان این نهاد اجتماعی هستند و بر محور آنها و بهره‌مندی از توانمندی آنها با یک اولویت قطعی این شهر ساخته شود و لذا ما باید توجه به شهر را داشته باشیم و همه توجه به شهروند و هم در شهرداری.
وی با بیان اینکه موضوعات بسیار مختلفی ناظر بر شهر مطرح خواهد شد و هم ناظر بر شهروند و هم ناظر بر شهرداری، گفت: توجه به این اصل که ما از اسناد بالادستی و امکانات باید به‌نحو مطلوب بهره بگیریم و اگر مقصود ما یک الگو برای جهان اسلام و یک الگو برای جامعه جهانی است بی‌شک نیازمند یک شهری هستیم که در آن آرامش، عدالت و تعالی مدنظر قرار بگیرد و آن چیزی است که مورد هدف ما باید مورد دقت قرار بگیرد از این جهت به هر ویژگی آن پرداخته شده است . علاوه بر اینکه ویژگی‌های دیگری هم وجود دارد.
وی تاکید کرد: بحث عدالت شهری و بازآفرینی اعتماد عمومی، آرامش شهر، هویت ایرانی اسلامی، مشارکت شهروندان، اقتصاد شهری و نقش بین‌المللی جهانی تهران مقصود ماست. زمانی که ما در ۲۲ منطقه پیگیر وضعیت هستیم می‌بینیم در یک منطقه سرانه فضای سبز وجود دارد و در یک منطقه شرایط خوبی به‌لحاظ فضای سبز وجود ندارد و هیچ نسبتی برقرار نیست و وقتی صحبت از آسیب‌های اجتماعی می‌کنیم همین نابسامانی در بخش محروم جامعه مطرح است و وقتی به‌لحاظ زیرساخت‌های ورزشی صحبت می کنیم باید بدانیم نزدیک به ۴۰ درصد از امکانات ورزشی ما در ۵ منطقه خلاصه شده است و عملاً ۱۵ منطقه ما محروم و در یک عقب‌افتادگی تاریخی در این عرصه و در شرایط سخت قرار دارند. وقتی ناظر به موضوعات رفاهی صحبت می‌کنیم می‌بینیم که مناطقی مثل ۹، ۱۳، ۱۹، ۱۶ و ۱۸ از یک سختی در رفاه رنج می‌برند، به‌تبع اینجا عدالت برای ما موضوعیت دارد.
آنچه مهم است در این شهر آرامش حاکم شود
گزینه تصدی شهرداری تهران در ادامه صحبت‌هایش تصریح کرد: مسائل فرهنگی اجتماعی، سرانه فضای سبز، موضوع آسیب‌های اجتماعی، خدمات شهری و کیفیت در منظر شهر و ارتقاء کالبد شهر و ایجاد آرامش و آسایش، از مواردی است که برای ما بسیار مهم است. ۴۵۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که مستحکم نیستند و ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار داریم، لذا ما نمی‌توانیم صحبت از خیر و برکت کنیم با ظلمی که به شهروندان می‌کنیم، این مسئله نافی خدمات شهرداران گذشته نیست به هر حال همه ما در تهران دیدیم که شهری بود و چه شهری شد و چگونه در سراسر جهان توجه ویژه‌ای به تهران شده است اما ما نباید قانع باشیم. ۱۲ سال کار و تلاش آقای قالیباف شرایطی ایجاد کرد و بنده یادم هست رفته بودم کربلا خدمت یکی از مراجع تقلید ایشان نماد موفقیت در امام علی(ع) را ذکر می‌کردند و هیچ کس این گذشته و زحمات را نفی نمی‌کند اما بدانید امروز این نیاز مراتب بالاتر است.
وی افزود: ما در شهرداری باید به‌دنبال توجه به عدالت باشیم و عدم ظلم به ذی‌نفعان شهری که این برای ما بسیار مهم است و شهر ما باید قابل پیش‌بینی و برنامه‌ریزی باشد لذا توجه ما به این است که تغییرات بنیادی را دنبال کنیم و اعضای شورای شهر تهران آن را تصویب و دقت می‌کنند سمت‌وسوی آن سویی باشد که با یک حرکت جهادی و با یک دقت بزرگ یک شهری را بسازیم که هم در آن تحقق عدالت و هم مابه‌ازای آن اعتماد عمومی را برای ما فراهم کند، به‌هرحال مردم یادشان هست که شهرداری به‌عنوان یک نهاد اجتماعی و خدمتگزار است و این نیازمند گام‌های بلندی است که باید برداشته شود و در شهر یک رنگ‌وروی دیگری ایجاد کنیم. آنچه مهم است در این شهر آرامش حاکم شود و لذا هر آلودگی در حوزه ترافیک، در حوزه هوا و… باید مورد توجه قرار بگیرد. آلودگی‌های صوتی، بحث جمع‌آوری آب‌های سطحی و نظافت محیطی و آلودگی‌های بصری که در شهر ما بعضاً دیده می‌شود و ناهمواری‌ها و ایجاد شرایطی که به‌هرحال حرکت در شهر را با مشکل ایجاد می‌کند باید مورد توجه قرار بگیرد.
کمبود پارکینگ از دیگر مواردی است که مردم نیازمند یک نهضت پارکینگ در تهران هستند، یکی از مواردی که در برنامه بنده پیش‌بینی شده است این موضوع است.
این گزینه شهرداری تهران گفت: بحث فضاهای ناایمن شهری و ۱۲ هزار هکتار بافت ناپایدار حکایت از آن دارد که شرایط خوبی در تهران وجود ندارد و در تهران در شرایطی به‌سر می‌بریم که تهدیدهای مختلفی متوجه شهر می‌شود، همچنین کیفیت حمل‌ونقل عمومی، فضاهای بی‌دفاع شهری، فرونشست‌های شهری و خطرات آن از دیگر مواردی است که با یک برنامه‌ریزی صحیح طرح موضوع کرده و به‌سمت کارهای بزرگ و اساسی حرکت کنیم.
وی تصریح کرد: دسترسی آسان به حمل‌ونقل عمومی باید مورد توجه قرار بگیرد و ترکیب وسایل مختلف برای آسایش شهروندان فراهم شود. باید از سیستم‌های هوشمند استفاده شود و این مواردی است که نگاه فیزیکی به آن وجود ندارد و تأثیرات سیستم‌های هوشمندی شرایط خوبی را فراهم خواهد کرد و اینها می‌توانند برای جامعه مؤثر باشند. ما در توسعه حمل‌ونقل شهر نیازمند یک توسعه ترکیبی هستیم. امروز ۲۵۵ کیلومتر زیرساخت ایجاد شده و مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و مترو یک امکان بزرگی است و ما نیازمندیم این امکان را با تکمیل در وضع موجود و با ایجاد شرایطی که خطوط ۸، ۹، ۱۰ و ۱۱ برخوردار شوند فراهم کنیم که هم از وضع موجود به‌نحو احسن استفاده کنیم و هم یک شرایط مطلوب برای ایجاد زیرساخت‌های جدید فراهم شود.
زاکانی افزود: نیاز به یک اولویت‌بندی جدی است. امروز ۶۰۰ واگن به اورهال نیاز دارند و واگن‌هایی که از طریق مختلف می‌شود باید به این ظرفیت افزود و ما نیازمند تکمیل خطوط نیمه‌کامل آن هستیم. همچنین در خط ۶ و ۷  هم نیازمند بالا بردن ظرفیت بهره‌مندی خطوط موجود هستیم تا کنار آن در گام‌های بلندتر باید ظرفیت‌سازی جدیدی در سایر خطوط که کلنگ‌زنی شده و یا کلنگ‌زنی نشده است، مورد توجه قرار بگیرد و در کنار آن توجه به اتوبوسرانی و مواردی که به‌عنوان نیاز در شهر ما مطرح است.
زاکانی تصریح کرد: ظرفیت اتوبوسرانی ما به یک‌چهارم یا یک‌سوم آن رسیده است و این برای شهر فاجعه است و با دقت در نوسازی، بازسازی، تقویت و با هوشمندسازی یا بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود باید خدماتی ارائه کنیم و نسبت به افزایش این ظرفیت‌ها اقدام کنیم که یک ظرفیت جدی است که با حمایت شورای شهر و همتی که عناصر شهرداری انجام خواهند داد و با حمایت مسئولان کشوری و ایجاد شرایط برای بخش خصوصی بتوانیم امکانی را فراهم کنیم که امکان خرید راهبردی داشته باشیم. ۸۰ هزار تاکسی موجود و ظرفیت بازسازی آنها باید مورد توجه قرار بگیرد. برقی کردن موتورسیلکت‌ها و سایر موارد امکاناتی را فراهم کند که در یک بستر خدمتی بهترین خدمت را انجام بدهیم.
وی تاکید کرد: ۵۴ هزار تُن ظرفیت جمع‌آوری زباله در مناطق مختلف هست و هر کدام را که نگاه می‌کنیم یک آهنگ دارند و بی‌توجهی به بهداشت آنها مشکلاتی را ایجاد کرده است و می‌بینیم چند نفر داخل این سطل‌ها هستند و یک فاجعه انسانی و زیست‌محیطی ایجاد می‌شود و این نیاز به آموزش دارد.
وی گفت: اینجا شهری است که شهرداری و شهردار مسئولیت مستقیم نسبت به آن دارند و ایجاد قرارگاه اجتماعی می تواند معضلاتی مثل متکدیان و تردد معتادان را برطرف کند و شهرداری می تواند این مسیر را دنبال کند و ما نیازمند یک حرکت جدی در فرهنگ شهرنشینی و مدیریت ایرانی – اسلامی هستیم و در این خصوص بسیار دچار نقصان و عیب هستیم و این جنبه‌های شکلی است که وجه متمایزکننده ما از سایر شهرها است و نیازمند آن هستیم که در همه این حوزه‌ها فعالیت جدی و اساسی داشته باشیم. اگر توجه خودمان را به محله محوری و مسجد محوری و ضرورت قانون مداری و فرهنگ ترافیک و همسایه‌داری قرار بدهیم اقدام خوبی شکل خواهد گرفت.
زاکانی ادامه داد: در حوزه علم و فناوری بزرگترین ظرفیتمان در این حوزه است و می‌تواند به سرعت با این وضع موجود ما را به سمتی ببرد که عدالت در دسترسی‌ها را برقرار کند و هم به نحوی وضع موجود را به نحو مطلوب استفاده کرد و شرایط را به سمتی برد که هم از یک فرهنگ عمیق و هم از یک زیست پایدار شهر  برخوردار کرد و این حوزه، حوزه با دقتی است که البته کارهایی در گذشته انجام شده است که کافی نیست و باید سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در این حوزه انجام شود.
این گزینه تصدی شهرداری تهران گفت: ما در رفع موانع و ایجاد مشوق‌ها برای تولید کار مصمم هستیم. یکی از بزرگترین کارهایی که شهرداری می‌تواند انجام بدهد این است که با هوشمندسازی شرایط لازم را برای تسهیل‌گری ایجاد کند. اگر شهر تهران نزدیک به ۶۶ هزار میلیارد بدهی دارد به نحوی در تولید و تلاش می‌توان بخش زیادی از این بدهی را پیگیری کرد. نکته دیگر در هوشمندسازی این است که می توان در همه حوزه‌ها این را انجام داد و شرایط را به سمتی برد که یک اتاق شیشه‌ای برقرار کرد و یک پیوستگی در ارائه خدمات تشکیل شود.
وی ادامه داد: باید مدیریت شهری را به سمت حکمرانی و تأثیر و تأثر دو طرفه ببریم و مردم در نظارت مشارکت داشته باشند. همچنین در کالبد شهر هم باید این موضوع را گفت که کالبد شهر زیبنده شهر ما نیست و تفاوت های جدی بین شمال و جنوب وجود دارد و این به هیچ وجه سازگاری با اهداف انقلاب ندارد. امروز بالغ بر ۵۴۰۰ هکتار اراضی داریم که به واسطه تعیین تکلیف از قبل فریز شدند و بلااستفاده مانده‌اند و این نیازمند بازنگری دقت و توجه است و باید مقاوم‌سازی و یک حرکت جدی شرایط جدی را در کالبد شهر ایجاد کنیم و اثری که تهران در سراسر کشور می‌گذارد یک اثر بی‌نظیر است و ما باید این اثر را در عمل ایجاد کنیم و سطح زندگی مردم، قیمت تمام شده را کاهش دهیم و در حوزه حمل و نقل کیفیت را افزایش دهیم و در حوزه خدمت شهری یک آراستگی در شهر را داشته باشیم و شهر را به سمتی ببریم که هر کسی از بیرون نگاه کند درک کند که یک شرایط دیگری ایجاد شده است. اگر بتوانیم موارد متعددی در حوزه اجتماع فرهنگ و … ایجاد کنیم می توانیم یک ارتقاء اثرگذار در شهر داشته باشیم.
زاکانی تصریح کرد: مبارزه با کرونا یک موضوع جدی است و اگر از امروز بنده توفیق داشته باشم از همین امروز باید قرارگاه مواجهه با کرونا را تاسیس و همه مسئولان مربوطه را پای کار بیاوریم و این ظلم است که مردم ما اینگونه پرپر می زنند. متاسفانه برخی با موضوع کرونا اداری برخورد می کنند و ما مقداری واکسن داریم؛ اما تزریق آن به میزان لازم نیست و برخی به شکل اداری کار می‌کنند و ما باید با یک مدل مشارکت مردمی پیش برویم و شهرداری در این بخش می‌تواند ورود پیدا کند و ما باید آمار مبتلایان را کاهش بدهیم.
وی ادامه داد: ما از ظرفیت‌های جدی که وجود دارد می‌توانیم استفاده کنیم و اگر ظرفیتی نیاز است می‌توانیم خلق کنیم لذا نیازمند یک امکان پایدار هستیم و بودجه را در حوزه‌های مختلف تقسیم‌بندی کرده‌ایم تا با تغییرات آن شرایط را متفاوت کنیم. همین جا محل منابع پایدار در بودجه استخراج کردیم تا ظرفیت‌سازی جدیدی ایجاد کنیم و بتوانیم مسیری را برویم و آنچه را که شورای شهر مصوب می‌کند به نحو مطلوب دریافت کنیم و کار جدی خود را داشته باشیم.
زاکانی افزود: طرق مختلفی برای تامین منابع مالی در نظر گرفتیم که ۲۲ سرفصل قابل بیان است.کاری که مد نظر است این است که بتوانیم شرایط شهر و تحولات درون شهر را به سمت و سویی هدایت کنیم که مردم خود را صاحب شهر بدانند و خودشان را در تصمیم سازی شهر و حرکت به سمت تحول و اقدام پیشران قرار بدهند و ناظرین خوبی به عنوان خدمتگزاران باشند.
این گزینه تصدی شهرداری تهران تصریح کرد: ما باید نقش ملی و بین المللی خود را بپذیریم و نباید در درون خود دچار روزمرگی شویم و در هم تنیدگی مشکلات غرق کنیم. امیدوارم بتوانیم مسیری را برویم که از طریق این مسیر واقعیت‌های تلخ موجود را به کام مردم با تغییر و تحول شیرین کنیم و عقب‌افتادگی‌های وضع موجود را با همت عموم مردم و پیوستگی بین حاکمیت و حکومت و قرار دادن ظرفیت آنها به سمت و سویی ببریم که ماحصل آن هم وضع مطلوب و شرایط ایده‌آل را پیگیری کنیم و هم زحماتی که تا به امروز کشیده شده است را پاس بداریم و این میسر نمی شود جز اینکه شهرداری تحول را از درون خود بر مدار نیروی انسانی خود آغاز کند و بتوانیم از این وضعیت به نحو مطلوب استفاده کنیم.
منبع: ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *