تکنولوژی

بررسی الگوی مداری اجرام فرانپتونی

بررسی الگوی مداری اجرام فرانپتونی

پژوهشگران “دانشگاه نیویورک ابوظبی”(NYUAD) در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند دو گروه از اجرام فرانپتونی الگوهای مداری بسیار متفاوتی دارند.

به نقل از تک اکسپلوریست، اجسام فرانپتونی(TNO) به اجرامی در منظومه شمسی گفته می‌شود که مداری فراتر از نپتون داشته باشد. آنها فسیل‌های زمان اولیه تشکیل منظومه شمسی هستند که مطالعه آنها می‌تواند اطلاعات ارزشمندی از شکل‌گیری و تکامل منظومه شمسی در اختیار محققان قرار دهد.
به تازگی دانشمندان دو گروه از اجرام فرانپتونی با رنگ سطح متفاوت که دارای الگوهای مداری بسیار متفاوتی نیز هستند را کشف کرده‌اند.
این مطالعه به سرپرستی “محمد علی  دیب”(Mohamad Ali-Dib) دانشمند تحقیقاتی مرکز اخترشناسی، ذرات و فیزیک سیاره‌ای “دانشگاه نیویورک ابوظبی” انجام شد. یافته‌های این مطالعه می‌تواند زمینه را برای درک بیشتر شکل‌گیری کمربند کویپر فراهم ‌کند.
اجرام فرانپتونی معمولاً بر اساس رنگ‌های سطحی خود “قرمز کم رنگ” یا “قرمز پررنگ”(که اغلب قرمز نامیده می‌شود) تلقی می‌شوند. با این حال دانشمندان هنگام تجزیه و تحلیل مجموعه داده‌های سال ۲۰۱۹ دریافتند که هر دو جرم فرانپتونی دارای الگوی مداری متفاوتی هستند. با محاسبات بیشتر مشخص شد که دو گروه اجرام فرانپتونی در مکان‌های دیگری تشکیل شده و این امر به دیکوتومی مدار و رنگ آنها منجر شده است. دیکوتومی بیانگر ساختاری است که در آن اجزا به دو بخش تقسیم می‌شوند. این دو بخش در مقابل یکدیگر و در عین حال تکمیل کننده یکدیگر نیز هستند.
تاکنون مدل‌های زیادی برای مطالعه روند تکامل کمربند کویپر ایجاد شده است. با این حال این مدل‌ها فقط به بررسی ریشه ساختار مداری یا رنگ‌های آنها پرداخته و همزمان به مطالعه هر دو نمی‌پردازند.
علی دیب گفت: در دست داشتن داده‌های بیشتر می‌توانند به توسعه مدل‌های دقیق‌تر منظومه شمسی منجر شود.
منبع:ايسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *